Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2017 10:11 - РАЗКРИТ Е ОЩЕ ЕДИН ОЛИГАРХ!
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 2896 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 До Главния редактор на вестник „Телеграф”

Уважаеми Господин Главен редакторе,

 Аз съм редовен читател на вашия прекрасен вестник – други вестници не купувам. С нетърпение чакам книгите за олигархията, които ни подарявате заедно с вестника- имам ги всичките и съм ги чел по няколко пъти.

Много обичам и книгите на господин Антон Тодоров – и тях ги имам всичките, редовно ги препрочитам.

Други книги рядко чета.

Много хубаво издокарвате нашата олигархия. Но е хубаво кръгът да се разшири. Затова ви предлагам в някоя от следващите книги да включите и описание на нашия местен олигарх. Пращам ви безвъзмездно материал, който може да бъде допълнен от ваш разследващ журналист.

   ОЛИГАРХЪТ ЛЕНКО ЛЕНКОВ

Биографията на Ленко Ленков съдържа много тъмни петна. Първо – дали рожденото му име е Ленко или Ленин – на така наречения вожд на пролетарската революция.

Защо имам такива съмнения?  Първо – той се пада втори или трети братовчед с Кристалина /Сталинка/ Георгиева, така че в рода може да има традиция да си кръщават децата на комунистически вождове.

Второ – Ленко /Ленин/ Ленков е записан в местното училище „В.И.Ленин” – при положение, че имаме още две училища – „Отец Паисий” и „Кирил и Методий”.

Успях да проникна в архивите на училището – както прави моят учител Антон Тодоров, и открих интересни неща.

Във втори клас е дошъл неподготвен – трябвало е да научи наизуст „Аз съм българче”. Този факт говори ясно за неговото отношение към Родината.

В трети клас пък не е върнал в срок една книга, взета от училищната библиотека, със сигурност е искал да я присвои -  както е правил Даниел Вълчев – случаят е описан от Антон Тодоров.

Ленко Лнков продължава образованието си в Руската гимназия. А кои пращаха децата си тогава в руски гимназии? Тези, които се надяваха България да стане 16-та съветска република и руският да стане официален език.

Проникнах и в гимназиалните архиви и открих, че на фестивал на художествената самодейност Ленков е рецитирал поемата „Ленин” от Маяковски. Същият Ленков, който не може едно „Аз съм българче” да научи.

Любовта му към Съветския съюз и съветските хора личи и в това, че си е кореспондирал дълги години със съветско другарче, а именно със Светлана Александровна Михайлова.  Опитах се до разбера какъв е баща й – Александър Михайлов. И откриха – това вече е сензационно – че Александър Михайлов е генерал от КГБ, по-късно от ФСБ. Разбрах го от Гугъл.

Няма как нашият Ленко да не е вербуван от КГБ.

По-късно той отива в Съветския съюз – уж на екскурзия, говорих с хора от групата, т е си спомнят как уж се бил загубил един следобед в Москва. Очевидно той е имал среща със своя резидент.

Ленко Ленков продължава учението си във ВМЕИ-София, още като студент го приемат за член на БКП. И тук открих нещо много важно – членувал е  в една партийна организация с Росен Плевнелиев. Вероятно оттук започва приятелството му с бъдещия президент. А може би и с Иван Костов.

И уж случайно точно по времето на Плевнелиев Ленко Ленков от обикновен инженер във В и К стана Председател на Общинския ни съвет и пръв олигарх. Очевидно и той е бил член на шайката на Роско, което трябва да се осветли.

Ленко /Ленин/ се жени за Дафинка Иванова, която – след  като проучих – се оказа дъщеря на Бригадир на Бригада за комунистически труд от строежа на каскадата Белмекен-Сестримо. Случайно ли е?

Кръщават дъщеря си Александра – след като и в двата рода няма никакъв Александър. Дали името не е дадено в чест на генерал Александър Михайлов?  Викат й галено Саша – дали не е в чест на олигарха и газов барон Сашо Дончев?

Сега за периода на шуробдажанащината. Аз по този въпрос ще пиша и на другарката Корнелия Нинова.

След като Ленко /Ленин/ стана председател на Общинския съвет, веднага уреди жена си Дафинка за домакин в онова същото училище „В.И.Ленин”, което сега се казва „Уудроу Уилсън”. Проучих някои документи и се оказа, че Дафинка със средно образование получава 14 лева повече от жена ми, която е с полувисше и се налага да работи като кондукторка.

И най-важното – да не забравя. Успял е да се уреди с по-малък данък смет за жилището. С цели 1,89 в сравнение със съседите му отгоре и отдолу. Отправих официално запитване защо е така, отговориха ми, че избата на Ленко Ленков била с два квадрата по-малка и затова така се получавало.

Ходих през нощта, мерих всички изби - няма такова нещо. Всички са еднакви.

Ето как олигарсите източват държавата.

Надявам се описаният скандален случай да влезе в следващата книга за олигархията.

 

Подпис /не се чете/

 

 

 




Гласувай:
4



1. born - Великолепна ирония !
14.10.2017 10:40
Поздрави !
цитирай
2. apostapostoloff - Плоски шегички, насочени,
14.10.2017 15:42
кой знае защо, срещу хора, които не могат да бъдат упрекнати в нищо.

За великолепна ирония ги смятат, както е видно, само простоватите селски милиционери.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9486856
Постинги: 1019
Коментари: 6462
Гласове: 8629
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930