Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2010 05:53 - Захапета молив и свалете кръвното!
Автор: slivenplus Категория: Други   
Прочетен: 4122 Коментари: 0 Гласове:
1



Главата ви цепи? Ходилата ви изтръпват? Гърлото "дере" и на всичкото отгоре имате ужасен дъх? Неделя е, а джипито пак е изключило GSM, за да не го тероризирате с болежките си. Нямате изход - пак ще трябва да се лекувате с подръчни материали. Ето как.

Как се вдига кръвно? Лесно - сещате се за поне 100 начина, нали? Да, ама пробвайте да го свалите без лекарства! Трудно е, нали? Само че - не е невъзможно. Американското списание Prevention ви дава няколко жокера - как да се справите с болежките с подръчни материали. Защото във всеки дом дреме по една "шантава аптечка", за която дори не подозирате.
Сбогом на аналгина
Мислите си, че от мигрената няма спасение? Груба грешка! Спасението е в ръцете ви, а вие дори не подозирате. Щом ви "стегне шапката", пресегнете се към бюрото, грабнете първия молив и го захапете, съветва шефът на Центъра за борба с главоболието в Нова Англия д-р Фред Шефтъл. Но внимание - не стискайте силно със зъби, няма нужда. Благодарение на молива челюстите ви ще се успокоят, мускулите на лицето ще се отпуснат, а главоболието ще отслабне, обещава спецът по мигрена.
Ако вместо глава ви болят крака, пак не ви трябва хапче. А масаж за 2-3 минути - на босо и с тенис топка. Ако нямате, става и с малък супник. В случай че освен схванати ходилата ви са подути, пробвайте със студена бутилка минерална вода, съветват лекарите.
Ухание на варан
Намирисвате, а? Чорапките ви могат да повалят слон, а дъхът ви е като на зрял мъжки варан? Не бързайте да ходите в аптеката - решението пак е у дома. Ще забравите за вонящите крака след няколко СПА процедури на дивана. Просто е. Идете до минибара. Извадете водката. Не се стискайте - намокрете стабилно - и търкайте! Водката ще избие "миризливите бактерии", които са се заселили по ходилата ви. Само след няколко процедури краката ви ще спрат да се потят, а бацилите ще избягат оттам завинаги, обещават докторите.
Още по-просто е с гадния дъх. Лекът срещу него е в хладилника ви. И се казва лактобацилус булгарикус. Да, киселите бактерии в млякото избиват "миризливците" в устата. Даже в Калифорния го знаят. Затова препоръчват да закусвате с плодово кисело мляко.
Огледалце, огледалце...
Мазоли, пришки, екземи, брадавици. Полазили са ви и искат да ви превърнат в Баба Яга? Не се давайте, контраатакувайте! Най-мощният лек срещу пришки е водата за уста, смята д-р Джанет Маккъроу. Ако ги третирате 3 пъти дневно с навлажнена с препарата марля, ще спрат да ви болят и ще се излекуват, обещава докторката. Причината - водата за уста има мощно антисептично действие, защото съдържа листер. Ако пък искате да се отървете от екземата, мажете я със зехтин, обяснява проф. Кристофър Данъкър от Калифорнийския университет. Маслиновото олио бори инфекцията, успокоява и заздравява кожата. Действа и при чупливи нокти и сухи ръце. За да заздравите маникюра си, мажете ръцете си със зехтин вечер, слагайте ръкавиците за миене на чинии и си лягайте така. Кожата ви ще омекне, а ноктите ви ще се лъснат и заздравят, обещават лекарите. Същия благотворен ефект - но спрямо брадавиците - има тиксото. Не обикновеното обаче. А плътното, с влакна, което се използва за лепене на кашони. Според докторите този лек е по-ефективен от изгарянето на брадавиците. Достатъчно е да покриете "гадината" с парче тиксо и да го подменяте на 3 дни. До два месеца ще се излекувате, обещават американците.
Бесове и хипертония
Ето и обещаната рецепта за сваляне на кръвно. iPod и 30-минутен релакс на дивана. Жици или естрада - избирате сами. Важното е слушалките да са ви в ушите и да дишате дълбоко, предупреждават учените от Университета във Флоренция. Резултатът е гарантиран - след месец "терапия" горната ви граница ще падне с 4-5 пункта - без лекарства, обещават медиците.
Лекарите имат и необичайна рецепта срещу стреса - дъвка. Но задължително ментова. В проучване, поръчано от НАСА, US професори са открили, че ароматът й намалява тревожността и умората с около 20 на сто. И нещо още по-интересно - дъвката е незаменима в задръстванията. Шофьорите, които "джвакат", свалят 1/3 от напрежението, а висенето им се струва с 30 на сто по-късо, сочат проучванията. Ако мразите да дъвчете - не се бойте. Сложете си ароматизатор в колата с аромат на мента или канела и моментално ще спрете да беснеете и ругаете в задръстванията, обещават от Щатите.


Тагове:   молив,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930