Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2010 01:02 - Мотаят лекарство против рак
Автор: slivenplus Категория: Други   
Прочетен: 4902 Коментари: 2 Гласове:
1



image

Откривателят на лекарството против рака антималигноцит (СН23) Продан Христов е изключил факса, домашния си телефон и GSM-а, за да не го търсят хората напразно във Виена, където живее от 1955 г.

Българинът е спрял да произвежда от 3 месеца прочутия лек. Той няма да приема нови пациенти поради физическа невъзможност да произвежда по-големи количества от лекарството, както и да отделя време за лекуващите се. Координатите за връзка с него са изтрити и от уеб-страницата на учреденото в негова подкрепа у нас сдружение "Антималигноцит".

"Докато не се реши въпросът с регистрацията на лекарството, няма да го правя, а и няма да приемам болни", заявил Христов. Той успокоява обаче, че всеки пациент, започнал лечение с антималигноцит, ще може да го продължи докрай и поетият ангажимент на Христов към него ще бъде изпълнен. Това увери вчера Катя Почева, председател на сдружението антималигноцит, учредено през 2004 г. в негова подкрепа.

"Премиерът Бойко Борисов даде политическа подкрепа регистрацията да стане факт. Създаде се работна група от Министерството на здравеопазването, Агенцията по лекарствата и сдружение "Антималигноцит". Направихме две срещи, включително и с министър Нанев, да се обсъдят възможностите за регистрацията на лекарството", разказва Катя Почева. Тя е предоставила в здравното министерство клиничната документация на Продан Христов, внесла е и епикризи на 40 излекувани в България.

"Само Европейската агенция по лекарствата (ЕМЕА) има право да регистрира лекарства за онкоболни." Това отговориха от здравното министерство вчера.

Затова сега с препарата на Продан Христов се извършвали тестове в Медицинския университет. Ако те преминат успешно, то антималигноцит щял да бъде регистриран като хранителна добавка.

"Това е бягство от отговорност - заяви Катя Почева. - За хранителна добавка няма нужда да се намесва нито премиерът, нито здравното министерство. Такава добавка се регистрира в РИОКОС. Антималигноцит има 6-7 токсикологични изследвания и на работната среща лично здравният министър прочете последното лабораторно заключение. Недоумявам защо заблуждават хората.

Адвокатката на сдружението пита в писмо Европейската агенция по лекарствата дали може да се приложи национална процедура за регистрация на растителен лекарствен продукт за лечение и профилактика на рак.

Отговорът е, че след като няма забранено активно вещество в този продукт, то той може да се регистрира по национална процедура.

Отново ще исксаме среща с премиера. Продан Христов също знае, Бойко Борисов работи по регистрация на лекарството, и в един момент чува становището на проф. Мила Власковска за хранителна добавка. Прочее тя така говореше и насрещата с Бойко Борисов, но той заяви, че болните трябва да имат избор."

"90% от хората, които търсят Христов за спасение, са отписани от официалната медицина. Те са минали през операции, лъче- и химиотерапия и чак тогава прибягват до него", добави още шефката на сдружението.

След като десетилетия държавата не прояви никакъв интерес към опитите на Христов да узакони лекарството си, сега защитниците му настояват за по бързи и компетентни мерки, тъй като откривателят на "Антималигноцит" вече подкара 87-а си година.

НИКОЛАЙ МОСКОВ

Продуктът действа само на клетки в растеж

Продан Иванов Христов е роден в карловското село Мръченик през 1923 г. Емигрира във Виена през 1955 г. Там учи 7 семестъра медицина, но интересът му е насочен към биохимията, към която специалност се прехвърля и завършва. В началото насочва научната си дейност към подмладяването. По това време обаче във Виена има бум на раковите заболявания и брат му, при когото живее, го провокира да задълбае в тази област. Стремежът му е да направи лекарствен продукт не с помощна на химическата фармакология, а със средства от природата, които са по-близо до човешката биология. Завидно бързо успява да открие лекарството срещу рак - само след 6 месеца. Успехът идва точно на 31 декември 1959 г. в 18 часа. Нарича го антималигноцит.

Илачът е направен от 2 билки - див божур и овча опашка. Христов признава, че откритието му има връзка със старата българска лечителска традиция. Покрай бабите на село той от малък е заквасен с билките, има представа за лечебните им свойства, а по-късно в София завършва билкарски курсове. Затова иска да пребори рака с вещества, извлечени от природата, а не да ги получи по синтетичен път.

Според половинвековната практика на Продан Христов природният продукт лекува всички видове ракови заболявания. Същественото е, че антималигноцит унищожава само раковата клетка, без да уврежда здравата. Лекарството е клинично изпробвано в Раковия институт - Виена, върху животни и хора, а по-късно в личната частна клиника на Продан Христов. Всички пациенти в клиниката са били в последен стадий на болестта, такива, при които са били изчерпани всички възможности за лечение - операция, облъчване, химиотерапия. Именно при такива пациенти лекарството е показало до 70% лечимост. Затова за Продан Христов лечението с препарата му е най-ефикасно, ако все още болният не е подлаган на химиотерапия. Това е така, защото антималигноцит действа само на ракови клетки в растеж, а блокираните от химиотерапия не се поддават. Затова Продан Христов гарантира 100-процентово лечение, ако болният не е правил химиотерапия.

Най-често лекарството се приема през устата. По-бързо и ефикасно действа обаче чрез вливане с кръвна плазма, но за това трябва медицинско лице. При този способ е възможно болният да вдигне температура от кръвната плазма. Билковият състав на илача го прави напълно безвреден. Дори се препоръчва предразположени към рак да приемат профилактично 1-2 опаковки годишно.

Цената на лекарството е 182 евро за 1 опаковка. Тя съдържа 10 шишенца по 5 мл всяко. Добавят се и 15 EUR транспортни разходи (независимо за 1 или 10 опаковки).

Росица Христова: Три опаковки - 6 години живот

Снаха ми Велислава се върна от болницата с потресаваща диагноза рак на гърдата в последен стадий. Бе слънчев юнски ден на 1999 г., а изведнъж ми притъмня. Лекарите бяха угасили всякаква надежда - оставали й не повече от шест месеца.

За късмет два дни преди това в "24 часа" бе излязло интервю с Продан Христов, в което той обясняваше, че извлекът от кисел трън буквално пресича раковите клетки "като яйце в гореща супа". Употреби точно този израз. Обадих се в редакцията на вестника с молба да ми дадат телефон за връзка с откривателя на чудния лек. Проявиха разбиране и минути по-късно вече разговарях с Продан Христов.

Като истински патриот той бе споменал в интервюто, че на българи не отказва помощ и дава лекарството на значително по-ниска от реалната му стойност. Потвърди го по телефона. Седмица по-късно имахме три опаковки от лекарството - за толкова имахме пари в момента. За пълен курс на лечение бяха нужни 10 опаковки. От болницата категорично отказаха да прилагат лекарството с кръвна плазма, както ни посъветва Христов заради по-бързия ефект. А и снаха ми бе скептична и реши да го пие много по-късно. Тя изпи трите опаковки и живя не шест месеца, а шест години. И ако бе провела пълния курс на лечение, вероятно щеше да е сред нас. (24часа)

Елка Стойнова: Лекарите даваха 100 дни на сина ми

14-годишният ми син заболя от мозъчен тумор (фиброзен астроцитом) през 1999 г. След биопсия в Александровска болница го оперираха във Военномедицинска, а после детето бе подложено на лъчетерапия. 40 дни след това то вече имаше рецидив в размер на 7 см. Отделно получи парализа и слепота. Лекарите вдигнаха ръце. Обясниха, че трябва да мине време за нова операция или лъчетерапия. Нищо не можеше да се направи. Даваха му 3 месеца живот. Няма нищо случайно. Приятелка ми донесе изрезка от вестник за лекарството антималигноцит на Продан Христов. Започнахме лечение по схема, определена от Продан Христов. След година и половина лечение, нещата се стабилизираха.

Благодаря на бога, синът ми е жив 10 години след това. Лекарството е уникално и трябва да се обединим - институциите, политици и граждани, за неговото регистриране в България. (24часа)

Мартин Карбовски: Всеки ден се обаждат и казват умирам

- Г-н Карбовски, и в нашата редакция звънят, за да търсят учения, за когото направихте филм. Какво се случва с него?

- Имаме над 2000 обаждания, писма, мейли, непреброимо е. Разбрах, че той не желае да продава амбулантно препарата си и спира. Учуди ме, защото можеше да използва огромния интерес. Но той иска здравното министерство да му отговори.

- А министерството интересува ли се?

- През 2004 г. са подадени документите за регистрация, след което са загубени. Така твърди проф. Власковска, казва: “изчезнала е базата данни”. Сега нещата тръгват отначало, документите са подадени пак през декември. Има 3 варианта. Първият е, че не може да бъде регистрирано тук, трябва да мине през Европейската комисия, защото България не произвежда и не регистрира лекарства. Всичко, което ползваме, влиза отвън. Вторият вариант е да се чакат 10 години, през които да получи регистрация у нас. Времето е много, защото клиничните изпитания са тежки. Има и трети бърз вариант - да се регистрира като хранителна добавка, след като за година се направят изпитания само за токсичността му. Но самият изобретател не иска, тъй като препаратът не е извлек. Ситуацията е патова, защото всеки ден се обаждат хора и казват: "Умирам".

- Какво ви казва на вас Продан Христов?

- Престана да продава и не се свързва с никого, не отговаря и на моите обаждания, общува само с адвоката си. Всички, които биха искали препаратът да стигне до тях, трябва да поощрят здравното министерство да направи невъзможното и да го регистрира. Сега ме търсят мен, все едно аз го продавам.

- Вие вярвате ли му?

- Нямам лично мнение, защото всичко е в ръцете на министерството. Той лекува, като иска по факса да му бъде изпратена епикризата. Сега обаче не приема нищо и никого, няма откъде да се купи лекарството. Ще направя още едно тв предаване, в което ще покажа позицията на здравното министерство, която е много мъглява. Вече има групи във фейсбука - хората не искат да бъдат лъгани, а някой отговорно да каже поне за токсичността. Но, както се случва у нас, карат ни да действаме нелегално.

24 часа



Тагове:   рак,   лекарство,


Гласувай:
1



1. анонимен - Работата понамирисва на скъпарство и рекет
13.02.2010 10:45
Това лекарство го е взимала моя братовчетка и живее вече 10 години. Отначало е било поносимо за джоба на българите, но цената цитира по-горе е 160 лв. на ден и то в продължение на шест месаца до година. Колко прави? Ами, някъде към 60000 лв.
При 70% лечимост, тоав си е жив рекет над умиращите хора и техните близки. Имаш пари, имаш шанс. Нямаш пари - просто си умираш.
На фона на руското лекарство срещу рак срещу 100лв. еднократно - виж постинга за тв предаване на 14.02.2010 г., изводът се натрапва - човекът е без семейство и деца, на края на дните си и ще отнесе тайната в гроба, ако не му дадем 1 милярд евро. Отвратително. На такъв човек лекарството не може да бъде добро, повярвайте ми.
Аха, и вече не се прави от билки, защото е трудоемко и май че е за заблуда, така както човекът е излъгал, че е болен от тумор в мозъка, за да го пуснат през 50-те да избяха на Запад, а го прави в кухнята си. Дядото смесва нишадър с чешмяна вода.
цитирай
2. анонимен - антималигноцит
28.04.2010 12:37
Не е 60 000лв. а в най тежки случаи, лечение 6мес е 20 000лв. Но в начален стадии от 1000 до 2 000лв. пие се докато ракът, тумора, метастазите изчезнат, така че това са глупости.не е 160лв. на ден
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930