Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2010 11:07 - Майкъл Блуумбърг - кметът на Ню Йорк, в който повярваха милиони
Автор: slivenplus Категория: Други   
Прочетен: 971 Коментари: 0 Гласове:
0



image„Има дни когато се събуждаш, прочиташ вестниците и ти се иска да се гръмнеш. Винаги  ми е интересно да разбера как съм мислил за нещата вчера и как мисля за същото днес” – Майкъл Блуумбърг

 

Всеки който има кабелна телевизия, слуша радио, чете вестник или сърфира из интернет е чувал за Блумбърг и за финансово информационните услуги, които предлага компанията на Майкъл Блумбърг – Bloomberg L.P е основана през 1981 г. и се е превърнала  в основен медиен лидер без конкуренция. Блумбърг става  известен по внушителен и запомнящ се начин, когато заема мястото на кмета на  Ню Йорк  Рудолф Джилиани и е обявен за личност на годината през 2001.

 

Биография:

 

 image

Майкъл Рубенс Блумбърг е роден на 14 февруари 1942 г. в Медфорд, Масачузетс. Семейството му е  било от средна класа, баща му работел като счетоводител. Блумбърг проявява своя силен  характер  още  в ранна детска  възраст, като явно показва  интереса си към  технологиите. По- късно това  мотивира  да следва за научна степен по инженерство в университета Джон Хопкинс. За да се издържа Блуумбърг вземал заеми и работел на непълен работен ден,  за да финансира образованието си. Непосредствено след завършване на университета той се записал в Харвард за да получи своята Магистърска степен по Бизнес Администрация. Получил изключителни добри познания след завършването на Харвард ,Блумбърг заминава  през 1966 за да работи на Уолстрийт за известния брокер „Salomon Brothers” ( днешните Salomon Smith Barney Inc.)

 

През 1972 г. след  шест години  като обикновен служител, Блумбърг става партньор в “Salomon Brothers”. Той е  назначен като началник на търговията с акции, продажби и неговата страст – работа с информационни системи. Когато Salomon Brothers са купени от друг собственик през 1981г. , Блумбърг става жертва на сделката и се налага той да продаде  своя дял от компанията. Въпреки че сделка го огорчава той взема 10 млн.долара от нея.

 

Bloomberg L.P.

 

 

Какво прави  той със своя дял? Блумбърг винаги е  проявявал интерес към обединяването на технологиите и информацията, които осигуряват лесен и бърз навременен достъп на Уолстрийт. По това време подобен похват не е бил широко застъпен. С дела си   получен от “Salmon Brothers, Блумберг   създава  своя компютърна информационна система, за анализ,новини  и  наблюдение на емитентите на публичните компании - Bloomberg L P. По това време много малко разбирали, но информационната  революцията вече била започнала.

 

За двадесет годишно съществуване днес  компанията на Блумберг, Bloomberg L.P. , има над 8000 служители и около 100 офиса из целия свят. Годишните проходи на компанията възлизат на 25 млрд.долара. Според сведенията личното богатството на Блумбърг, се оценява на  4 млрд.долара. Блумберг  е включен в касацията на Forbes, като един от 400те най-богати американци.


Майкъл Блумбърг е известен със своята благотворителност. Той финансира програми против домашното насилие и бездомните, както и подпомага висшите училища.
В лицето на Блумберг, жителите на „голямата ябълка”, виждат  изход от социално икономическите проблеми на града.

 

Майкъл Блумбърг притежава   лични качества, които  го отличават от останалите. Характерно за него е непрекъсната жажда за знания и чувството за несигурност.
Той печели  много поддръжници, благодарение на своята логика, печелившия бизнес подход, както и социалната си политика. Блумбърг  се отказва от своята кметска заплата от 195 000 долара на година и  символично получава сумата от 1 долар. Вярвате или не Блумбърг предпочита да работи в  малки помещения - избирайки малък офис, пред просторния кабинет,  който му осигурява кметската длъжност.
 
Личен живот

 

Блумбърг и съпругата му Сюзан Браун са женени от 1976 до 1993г, през това време той силно  вярва  в семейните ценности. От бившата му съпруга, Майкъл Блумбърг има две дъщери Ема и Джорджия. След развода си въпреки запълнения си график,  му остава и малко време за жени. Блумбърг  поддържа връзка с изпълнителната  директорка на фирма в Long Island, имал е връзка с   Даяна Рос,както и с  актрисата и модела Мариса Бренсон,  и танцьорката Анн Рейнкинг.



Тагове:   Майкъл,   милиони,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930