Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2010 20:39 - Режисьорът Андрей Слабаков: В клиповете на МВР Алексей Петров трябваше да бъде гол
Автор: slivenplus Категория: Изкуство   
Прочетен: 2304 Коментари: 0 Гласове:
0



image   Гледахте ли клиповете на МВР, документирали акция “Октопод”? Мислите ли, че вече можем да кажем, че МВР и изкуството вървят ръка за ръка? Че МВР конкурира големите филмови студиа?

МВР и културата вървят ръка за ръка поради една основна причина – много стара българска поговорка казва, че българската култура се намира на върха на кобура.

Да поговорим за първия клип – по арестуването на Алексей Петров…

Да, там запомних само една фланелка. Между другото трябва да се сезира СЕМ. Това е реклама, която не бива да се пуска по телевизията. Как така в другите предавания хората не могат да носят фланелки с надписи, а когато се залавя Алексей Петров той има право. Дали няма някаква далавера – някой да плаща на МВР за реклама? Тази фланелка я видяхме 4 хиляди пъти. Аз не знам на кого е тази фирма, но за реклама се плащат много пари, нечовешки много пари. Защо за Алексей Петров да има право на реклама, а другите да нямат, нека бъдем пичове в това отношение! Аз защо не мога да съм в предавания на фланелка, на която пише някаква глупост?

А клипът от нощния бар с полуголите танцьорки – девойки по прашки и облечени мъже залягат на земята?

Ще бъде ли озвучен на немски? Ако е на немски с “Я, я” и “Натюрлих”, да го гледаме, иначе няма смисъл. Сбъркали са, взима се клипа и се озвучава на немски. Нямат въображение в МВР!

Третият е заснет в “Кремиковци”, където в двора на братя Дамбовци са показани екзотични животни – тигри, ягуар, патици и т.н., разхождащи се в клетки.

А, нещо от географията. Е, аз харесвам “Нешънъл джеографик”, обичам животните, приятно ми е да ги гледам. Има ли животни, е готино, стига някой да не ги мъчи. Ако тези братя не са се грижили за животните, 25 години затвор им е малко.

Грижили са се. Взели ги полугладни от зоопарка, разказа по-малкият брат.

Правилно. Тогава трябва да им се намали присъдата, ако са виновни. Ако са се грижили добре за животните, то никога нищо лошо няма да ти направи. Хората са по-големи говеда от повечето животни.

Клипчетата водят по гледаемост в Ютуб и от това главният секретар на МВР е много доволен.

Радвам се, че МВР правят клипове. Но нека правилата важат и за МВР. Щом СЕМ забранява вътрешната реклама в кадър, много моля Алексей Петров или с ефекти, или да бъде гол без фланелка. Така и баба знае. Институцията трябва да дава пример. Те викат – ама това е документален кадър, той си е с фланелка. Искаш ли да се договоря с някой мобилен оператор да нося неговата фланелка непрекъснато и който ме снима, аз съм все с нея и да обяснявам – ми това е документално, бе, батко. Значи рекаламодателите са се договорили. Такова набиване на очите на някаква фирма, не бях виждал! Това е зловещо, убиха всички мобилни оператори. Щом това е изкуство, да му махнат фланелката. И строги санкции за МВР. Иначе е нелоялна конкуренция.

Пред “Всеки ден” колегата ви Нидал Алгафари, който прави предаването “Акция” по БНТ, каза, че тези клипчета щяха да са в жанра “екшън”, ако имаше поне един ранен и пъшкащ в тях.

То винаги може да се вземе от някакъв друг клип. Проблемът е, че те вървят повече в посока риалити. Хубаво би било да бъде повече “фикшън”. Винаги в един игрален филм трима-четирима се гърмят с едни шмайзери, две коли се блъскат и Алексей Петров лежи - без рекламния надпис на фланелката, ако може, и тогава ще стане един сериозен клип. А сега – един човек лежи и група хора обикалят и разглеждат празна къща. Те са много въоръжени, но вътре няма никой и никой не оказва съпротива. Няма драматургия! Значи те имат проблем откъм сценарий. Това е голям проблем в българското кино. И ето виждаме, че и поредният клип има тези проблеми. Драматургията изисква Алексей Петров да се опъва! Като не се опъва, ще го накарате да се опъва! За да е готино за гледане! Иначе другото е за новините – 30 секунди и арестуваха тоя, арестуваха оня. Ама това не е интересно. Като ще правиш клип, ако обичаш, направи го като хората. Не разбирам защо МВР не вика такива сериозни режисьори като мен, да им го направим.

vsekiden.com




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930