Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2010 18:34 - Слави открадна Ку-ку
Автор: slivenplus Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1116 Коментари: 0 Гласове:
0




image Кощунство! Слави Трифонов извърши най-наглата кражба в историята на българския шоубизнес. Дългия регистрира на свое име марката “Ку-ку”, в чието създаване няма никакъв принос, биха алармата истинските създатели на предаването. Когато легендарното студентско шоу се утвърждаваше в национален ефир преди двайсетина година, учиндолецът продаваше мартеници в подлез. Въпреки това от няколко дни именно той е собственик на марката, пише столичен седмичник.

“Ку-ку” се появи на бял свят на 27 януари 1990-а, припомнят запознати. Хората, които имат принос за стартирането на шоуто, са Камен Воденичаров, Петър Курумбашев, Любен Дилов-син, режисьорът Християн Ночев и още неколцина други ентусиасти. Слави Трифонов не бе сред тях. Той се присламчи към екипа чак на третата година от сформирането му.

Когато благодарение на дръзката си публицистика и находчивите си скечове предаването се превърна в тотален телевизионен хит, създателите му регистрираха дружество с ограничена отговорност “Ку-ку”. Фирмата получи правата върху марката и дори започна производство на вафли, цигари, течен шоколад и други продукти с логото на шоуто. Продуцираха се концерти, издаваше се хумористичен вестник. Наскоро внедрилият се в екипа Трифонов, естествено беснееше, че не получава нищо от пая.

Това той си го признава в автобиографичната си книга “За стърчането”.

В един момент “Ку-ку” ООД позагуби функциите си и на негово място дойде “КиД” ООД /според запознати името на фирмата трябва да се тълкува като съкращение от Курумбашев и други/. Новата компания пое реализацията на легендарното шоу, като най-голям дял в нея имаше настоящият БСП депутат Петър Курумбашев.

“В същност, защо обвиняваме Слави в кражбата на марката “Ку-ку”?, питат авторите на публикацията. Може пък човекът да се е допитал до създателите й и те да са му разрешили да я регистрира на свое име” ”?, питат авторите на публикацията. И отговарят – “Уви, нищо подобно не се е случило”.

Седмичникът се свързал с хората, които имат най-голям принос за появата на студентската програма, и те потвърдили, че учиндолецът е действал подмолно. Нито ги е питал, нито им е споменавал намеренията си. Някои дори не знаели, че бившият им колега е спретнал такъв номер.

“В тази държава всеки си прави, каквото си поиска. Хората помнят и знаят кой създаде “Ку-ку”. Това на мен ми е достатъчно”, въздъхна разочарован от постъпката на своя някогашен екранен и сценичен партньор Камен Воденичаров.

“Нищо, свързано със Слави Трифонов, не може да ме учуди. При него има един перманентен морален дефицит. Но наистина е нагло да станеш собственик на нещо, което никога не е било твое”, коментира Марта Вачкова.

Може само да се гадае как е станала самата кражба. Най-вероятно Дългия е бил известен от работещия в екипа му Християн Ночев, че регистрацията на марката в патентното е изтекла. Въпросният режисьор би следвало да е наясно с това, защото е сред създателите на “Ку-ку”. Подсетен, учиндолецът е побързал да направи пререгистрация на свое име. Това, казват, се е случило още миналото лято.

Слави неслучайно е посегнал към легендарната марка, подозират бивши кукувци. Той си дава сметка, че дните на шоуто му по Би Ти Ви са преброени. Частният национален канал едва ли ще подпише с него нов договор за предаване в същия формат. Шоуто загуби значителна част от рейтинга си в последните години.

Дългия има шанс да остане в телевизионния бизнес, само ако се преориентира към предаване, на което няма да е водещ, а продуцент. Спретне ли шоу от типа на “Комиците” с подчинените му актьори, триумфът ще му е гарантиран. А още по-сигурен ще е успехът, ако тв продуктът носи името “Ку-ку”.


Тагове:   куку,   открадна,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031