Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2010 18:01 - Офшорка “върти” парите от "Шоуто на Слави"
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 2931 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Офшорката "Фулмър ентъртеймънт" ООД, регистрирана в данъчните райски кътчета за капитали в САЩ, притежава лъвския пай от фирмата "Седем осми", която де юре прави шоуто на Слави. Щатското дружество държи 99,576% от българската компания. Трифонов притежава жалките 0,361%. Делът му може и да е скочил, защото преди повече от година Росен Петров, който не издържа терора на Дългия и напусна, е бил принуден да продаде своя дял от 0,064%.
Регистрирането на фирма у нас, която да върши доходна работа, каквато е едно телевизионно шоу, притежавана от офшорка, е изпитан метод най-малкото да не се плащат данъци у нас. Навред по света този метод на разпределение на собствеността се използва най-вече за пране на пари.
Схемата е известна, но никой не може да й се противопостави. Примерно една телевизия поръчва на българското дружество да направи определен брой предавания, които да бъдат показани на нейния екран. Тя се обръща към офшорката за пари или други услуги, за да произведе "продукцията". След като дружеството в България предаде шоуто, платят му и прибере парите от съответната телевизията, то се "разплаща" с офшорката. Най-често се оказва, че дължи девет десети от получените пари. Така в крайна сметка на родната компания не й остава нищо кой знае колко сериозно за данъци. Не рядко, остава й толкова, колкото да регистрира дейност, която не налага закриването й.
Има западни компании публикуват балансите си, без да са задължени по закон, за да покажат на евентуалните си нови партньори, че са сериозни фирми. Това правило очевидно не важи за Слави Трифонов и партньорите му в "Седем осми", защото не бе открит баланс и отчет на фирмата. А само следното съобщение в системата "Дакси": "Седем осми", БУЛСТАТ: 130589840, баланс за 2000 г. Няма открити резултати за фирма с БУЛСТАТ." Няма и за нито една друга година от тогава до сега.
Справката в "Дакси" показва, че "Седем осми" притежава три дружества. Тя държи 100% от "Призма интерактив", 50% от "Лук" и 9,752% от "Адванс инвест".
Предметът на дейност на "Призма интерактив" е "изграждане, поддържане и опериране с комуникационни системи в страната и чужбина, предоставяне на съответни далекосъобщителни услуги и свързаните с това стоки и услуги, рекламна дейност, както и всякаква друга дейност, незабранена от закона. Уви, капиталът за тази "мащабна" дейност е едва 50 хил. лв.
"Лук" е създадена на 31 юли 2008 г. по Закона за задълженията и договорите. Дейността й е свързана с "база данни". Другият собственик на "Лук" е "Призма Интерактив. Получава се една от най-устойчивите фигури - триъгълник. Чудесна конфигурация за пране на пари, но кой знае.
"Адванс инвест" АД е много любопитна компания. Тя се занимава с "инвестиране в ценни книжа на парични средства, набрани чрез публично предлагане на акции и което действа на принципа на разпределение на риска". На Запад биха казали, че това е мозъчният тръст на групата фирми. Там се събират, завъртат и умножават парите.
Собственици са "Кемеркам", "Кремък", "Декони", Виктор Давчев, Есен Найденов,  "Седем-осми", "Гимел", "Карол стандарт", "Наксиа", Петър Корумбашев и Елисавета Николова. Самото дружество притежава акции и дялове от "Актив пропъртис" АДСИЦ, "Саф Магелан", Адван екуити холдинг" и "Статус имоти". Само тези да са дружествата, с тях се затваря цикъла от фирма за рискови инвестиции, за недвижими имоти, за компании за отдаване на жилища, офиси, складове и други под наем. Има и фирми, които купуват, разбиват на парчета и продава цени компании. Сред бизнеса на тази мегаструктура е търговията с облигации, патенти, лицензи. Регистрирани са дружества, които се занимават само с финансиране на чужди идеи и проекти. А също така "Системи за електронни плащания България/СЕП България" и други.
Слави е горд собственик и на 26% от "Брейн Къмпани" ООД. Тя предлага бизнес услуги и е собственост на осем души от екипа на Дългия. Дружеството притежава и своя счетоводна фирма - "Олд маунт Дистилъс". Тя предлага почти всички видове услуги, както се казва, без търговия с оръжие и взривни вещества.
На пръв поглед изглежда, че Слави притежава само това, но не е така. Ако човек се зарови в "Дакси" ще открие, че той притежава и еднолично акционерно дружество - "Сет 666". Фирмата е регистрирана на 17 октомври 2008 г. На книга тя има 50 хил. лв. капитал. Истината е, че още в края на 2008 година излиза на 459,93 лв. загуба, сочи балансът на дружеството.  Очевидно собственикът й съвсем нe е толкова добър бизнесмен, за какъвто го представят сценаристите му и градските легенди.
Бъркане още по-дълбоко в "Дакси" сочи, че Дългия притежава и акционерната фирма "Алт плеър". Тя е създадена на 23 ноември 2009 г. и до момента по технически причини все още не е регистрирала загуба, тъй като финансовата 2009 г. се отчита пред данъчните до края на март. Предметът на дейност на "Алт плеър" АД е "продуциране на аудиовизуални продукти, радио-телевизионни и шоу програми, осигуряване на реализацията им на база, търговска дейност, свързана с авторски и/или сродни права и/или обекти, рекламна и издателска дейност, както и всяка друга търговска дейност, незабранена със закон", пише в депозираните от слави документи при вписването на компанията в търговските регистри.
Това са само преките връзки, които водят към Дългия. Колко са непреките, не се знае официално.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031