Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2010 07:14 - Волен Сидеров: Алексей Петров градеше медийна империя, в която включи и телевизия СКАТ
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 1350 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Николай Бареков

Волен Сидеров бе първият политик в България, който тръгна да разобличава Алексей Петров в нерегламентирани връзки с българските политици. В нощта на изборите Волен Сидеров пред всички медии зададе въпроса за връзките на Алексей Петров с Яне Янев и дали всъщност не е той авторът на този проект. Преди дни Волен Сидеров зададе неудобни въпроси към така наречената десница - Атанас Атанасов, Иван Костов и Надежда Михайлова, какви пък са техните връзки с Алексей Петров. Вчера Надежда Михайлова призна с половин уста, че е била тренирана от Алексей Петров, докато Атанас Атанасов днес признава пак с половин уста пред в. "24 часа", че той е назначил Алексей Петров за агент на службите.

- Да тръгнем от РЗС и Алексей Петров. Какво не знаем за тях, г-н Сидеров?
- Точното, което казах в изборната нощ на евроизборите, е, че РЗС е партията на Алексей Петров, така се изразих и това беше казано пред доста камери. Неясно защо това мое изявление не беше подхванато и разработено от медиите оттам нататък. Имаше, поне досега, някакво притеснение от темата Алексей Петров, по какви причини това сигурно ще се изясни сега, в хода на разследването. Но това, което знам със сигурност, е, че този човек имаше влияние върху определени медии, имаше амбиция да направи нещо като медиен пул и беше започнал да го прави - с вестник "Галерия" с телевизия СКАТ, с 1 или 2 сайта. Един от тях - "Афера", тръгна с това да го пропагандира като евентуален политик. Телевизия СКАТ се включи в този медиен пул, като най-внезапно след 5 юли 2009 г., след изборите, обърна курса, и както собственикът на телевизията Валери Симеонов две години управляваше Бургас заедно с ГЕРБ, изведнъж превключи и започна да плюе по Бойко и партията му.
- Симеонов беше ваш съмишленик, ваш кум, абсолютно изненадващо е това?
- Беше съмишленик, като председател на общинския съвет от партия АТАКА в Бургас работеше заедно с ГЕРБ и обясняваше, че този модел на управление трябва да стане национален, а в момента, в който този проект на сътрудничество между ГЕРБ и АТАКА наистина тръгна да става национален, изведнъж той обърна курса. По-късно, след месеци получих информация, че Валери Симеонов е имал и срещи, и връзка с Алексей Петров, както и с Яне Янев - поне за четири срещи са ми съобщили, които са станали между Яне Янев, Валери Симеонов и Алексей Петров. Тоест оформя се нещо като групировка, която да играе срещу днешното управление по всякакъв начин - медиен, политически, чрез интриги да подронва това управление, да забива клинове между ГЕРБ и АТАКА. Ние виждаме, че това се прави непрекъснато в предавания на телевизия СКАТ, която хората допреди няколко месеца, приемаха за телевизия, излъчваща посланията на партия АТАКА. От там сега денонощно, непрекъснато тече поток от помия и нападки срещу АТАКА.
- С какво си обяснявате силата на Алексей Петров, с какво ги държи той? С пари, с компромати? Говори се, вие заговорихте за пръв път, че има сексуално зависими на гей основа политици в българския парламент и назовахте тогава Яне Янев и проекта РЗС.
- Аз казвам това, което се говори и което се знае. След като нарекох РЗС партията на Алексей Петров, той самият ме потърси за изясняване на думите ми - защо съм казал така. А това бе нещо, което го говореха всички, но под сурдинка. Какво искаше той? Аз да стоя и да гледам спокойно как се създава политически проект, който удря по АТАКА, разрушава територията на АТАКА? Вие си спомняте как на Яне Янев му бяха вкарани теми, които са наши теми...
- Като темата за ДПС примерно, след това Велизар Енчев беше сочен като ваш заместител...
- Ислямизацията, турската тема, ДПС. Изведнъж Яне Янев, който през 1997 г. с тогавашната си партия БЗНС на Милан Дренчев влезе в листите в коалицията ОНС, заедно с Доган, та изведнъж през 2009 г. Яне Янев излиза с призива: "Да спрем Доганизацията". В предишния парламент Янев дума не обели за Доган. Тази битка я водихме ние. Изведнъж стана борец срещу доганизацията и това бе силно раздуто медийно, с много пари. В първите месеци на 2009 г. започнаха да излизат силно манипулирани или платени социологически проучвания, в които Яне Янев беше слаган като трети по популярност след Бойко Борисов и Първанов. Всичко това беше едно напомпване, което струваше много пари и аз задавах не веднъж въпроса и към Сметната палата, да се разследва, с какви пари се прави кампанията им. През 2007 г. РЗС взе 9000 гласа на изборите за Европарламент, а през 2009 г. получи 200 000 гласа. Как става това? Ако някой ми каже, че този скок е станал поради внезапно избухнала народна любов към Яне, ще излъже.
- Как държи властта Алексей Петров - с пари, с медийно влияние, с компромати?
- Този човек има нагласата и стила да работи задкулисно и да подтиква разни процеси, да дърпа конци. Той, ако сте забелязали, не излизаше публично, особено по телевизия, може би не си харесва визията, не знам.
- Може би е смятал, че няма да бъде така успешна неговата поява по телевизия и като начин на говорене. Но пък даваше откъслечни изявления пред сайтове, пред вестници, ние сме го търсили тук също.
- Даваше от време на време вестникарски интервюта, в които пускаше определени насочени внушения. Например - аз подкрепям идейно Яне Янев, аз съм негов идеен съмишленик. След това, влизам в политиката, имаше едно такова голямо интервю. Малко след това - аз няма да се занимавам с политика. Аз не мога да кажа, че съм някакъв познавач на Алексей Петров или някакъв Алексеевед, напоследък има много такива, но това, което логически може да се отсъди и което се вижда е, че този човек има амбиции, включително и политически. Той работеше последователно по създаване на политически проект. Аз лично съм го питал, защо прави проект, който работи срещу АТАКА.
- Какво ви каза той?
- Отрече. Каза, че не се занимавал с такива работи, че бил икономист. Казах му, че разполагам с достатъчно информация, че се занимава, отрече да има нещо общо. След това заяви публично, че е симпатизант, идеен поддръжник на РЗС. Връзката там беше очевидна. Брат му беше в листата на РЗС, охраната на Яне Янев беше осигурена от Алексей Петров, това го знам със сигурност.
- Можем да кажем, че това е новина, защото Яне Янев твърдеше, че охраната му е осигурена от израелските служби. Знаете ли да има връзка на Алексей Петров с опита на Ахмед Емин да убие Ахмед Доган. Сега две неща се появяват в медиите, които ме навеждат на тази мисъл. Първото го знаете и вие, че Ахмед Емин е бил верятно агент на ДАНС, а пък е бил с пистолет в близост до лидера на ДПС. И второто, това което се появява сега, е, че вероятно има някаква помашка линия там на отношение, поради произхода на Алексей Петров. Знаете примерно, че българските помаци не са от най-горещите поддръжници на ДПС, една част от тях.
- Някои от тях не са, други са. Във всеки случай тяхното положение е било използвано в различни политически моменти.
- Но тук намирате ли някаква връзка между Алексей Петров и тези движения?
- Колкото до убийството на Ахмед Емин, аз мисля, че там така останаха неизяснени доста неща, то просто беше някак си захлупено. Така и не се изясни кой е извършител, кой е поръчител, как е станало. Някак си го отклониха от потока с новини и остана на заден план. Аз не мога да кажа кой с кого е свързан в това убийство, това трябва да се каже от тези, които го разследват. Не знам до какъв извод се стигна там, последно беше наложена тезата, че той се е самоубил. Имаше много съмнения по въпроса, логически.
- Но пак се видя дългата ръка на ДАНС.
- Определено в ДАНС, това вече като член на комисията за контрол на ДАНС, мога да кажа, че там агенцията е била използвана за някои непривични действия, напомнящи действия на силова бригада. Какво имам предвид. Ние изслушахме в комисията за контрол на ДАНС няколко човека, включително пребития почти до смърт журналист Огнян Стефанов, кметът на Рибново Ахмед Башев, учителя от същото село Недим Таламанов.
- Които са били прибирани в нощни акции с гръм и трясък.
- Рибново е помашко село, знаете, пак излиза там някаква помашка линия във всичко това. В такива селища, в такива райони е доста опасно да се действа по този начин, защото те са взривоопасни. Там е действано, както ни разказаха самите Башев и Таламанов, силово. Посред нощ се влиза, чупят се врати, залавят се "опасни" престъпници. Водят ги в София за разговор.
- Всъщност така беше заловен и самият Алексей Петров, вижте каква ирония на съдбата.
- Да. За разговор с Алексей Петров ги водят, който разговор не е ясно дали е документиран. Огнян Стефанов потвърди същото нещо, викат го в ДАНС, разговаря с Алексей Петров и неговия колега, доколкото Оги Стефанов си спомня, е вероятно този Хаджолов, който сега работи при Яне Янев - ето още една връзка. Значи, извършвани са действия, които не са регламентирани, които не са законови. Комисията излезе със становище по този въпрос и аз съм го подписал. Ние се съгласихме, че е действано извън рамките на закона и по един нерагламентиран начин.
- С какво Алексей Петров е държал Яне Янев - с пари, секскомпромати или с нещо друго, или въобще държал ли го е, защото има пък мнения, които твърдят, че обратна е била връзката, че по някакъв начин г-н Янев е държал Алексей Петров. Казват го хора, които са били свидетели на техни разговори. Мисля, че Гамизов го казва.
- Това, че Янев е гей е публична тайна. Имаше  хора, които искаха да го потвърдят. Имаше един човек, който съобщи, че му е бил любовник...
- Какво стана с този човек?
- Отказаха го. Казаха ми, че Янев отишъл при него, предложил му доста пари, и този човек сега не иска да чуе за медии и за участие, както преди това искаше. Такава е моята информация. 
- Доста пари. Имате предвид десетки хиляди?
- Говори се за няколко хиляди, които за хора от този район не са малко. Момчето било тръгнало на гурбет в Испания, доколкото знам. Очевидно има страх у Янев от тази тема и от нейното разнищване, затова той реагира по този истерично-скандален начин в парламента, когато му казах да си признае, че е гей, намесвайки по един много просташки начин и жена ми. За мен сексуалната зависимост често бива използвана в политиката и затова не трябва да се крие. Нямам някакво дискриминационно отношение, това си е наистина личен въпрос за всеки. Въпросът е, когато имаш някаква зависимост и ти играеш политически ходове според тази зависимост. Хайде да погледнем какво стана в парламента. В началото имахме поддръжка от Синята коалиция, АТАКА и РЗС за правителството, изведнъж РЗС е изтеглено, започва война срещу правителството.
- И сините започнаха да се въртят междувременно. Само АТАКА остана лоялен партньор. Докрай ли ще бъде така?
- Аз мисля, че е много важно тази стабилност, за която говорим да я постигнем. Аз не мога да разбера такива ходове и обръщания по един или друг повод, защото повод винаги можеш да намериш. Ако искаш да направиш скандал, винаги можеш да го направиш, или пък политически пирует, винаги можеш да намериш повод. Дали ще е АЕЦ Белене, дали ще бъде, както Яне Янев си измисли, изсмука буквално поводи, за да поеме опозиционен курс. Обаче какъв е резултатът от това - резултатът е услуга за БСП и ДПС, резултатът е дестабилизация на България, резултатът е връщане на лошия имидж за България. Точно сега, когато този имидж се изчиства, когато се размразяват фондове, когато печелим доверие. Ето тук идват министър-председатели на страни, които никога не са идвали, Берлускони давам за пример. Когато Борисов е посрещан добре в Берлин, в Италия, в Лондон, точно тогава да дестабилизираш по някакъв измислен повод страната за мен е вредно за България. България не може да бъде поставяна под нечия партийна егоистичност. Хора като Янев, разберете ме добре, нямам някакво лично отношение, не ме интересува този човек, но той играе разрушителна роля, той играе в момента разрушителния елемент, който за да стане неговото, е готов да взриви България. Това не е отговорно поведение.
- Усети ли се пак дългата ръка на Алексей Петров, когато Янев реши да напусне мнозинството, което подкрепя управлението. Имаше ли пак действия срещу вас?
- Дали ръката е дълга или къса не знам. Да не превръщаме все пак този човек в някаква суперфигура, която дърпа всички конци. Не е така вероятно. Но определено връзката му с хора като Янев, влиянието и рекетирането на бизнесмени в момента се изяснява. А оттам вече и разрушителния път, по който беше тръгнал, включително с издаване на вестник, включително с вкарване в интриги се целеше връщането на хаоса в България.

Николай Бареков, BNews



Тагове:   телевизия,   империя,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930