Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2010 09:02 - Нанка Колева: Убиецът на мъжа ми е Гълъбин Георгиев, още е барета!
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 8978 Коментари: 19 Гласове:
0




image " Филчев се изпусна пред мен по време на циклофренична криза, че е убил ямболската адвокатка , тя му носела “месечните вноски” от икономически престъпници", твърди вдовицата на убития прокурор Николай Колев Нанка Колева е вдовица на убития на 28 декември 2002 г. прокурор Николай Колев, който бе застрелян преди Нова година. Вече 7 г. прокурор Колева, която работи във ВКП търси възмездие за своя съпруг. Засега го е получила само от Европейския съд в Страсбург, който осъди страната по нейна жалба, че разстрелът на съпруга й не се разследва качествено. След шумния арест на Трактора и сие, Колева е обнадеждена, но не чак толкова много, колкото се очакваше. Пред в. “ШОУ” тя разкри шокиращи истини около смъртта на съпруга си, неговите убийци и килърите на ямболската адвокатка Надежда Георгиева и на баретата Динов.


- Как се чувствате след ареста на Алексей Петров – Трактора и хората около него?
- Как да се чувствам, освен да се надявам, че истината за моя съпруг най-накрая ще излезе наяве? Телефонът никога не ми е звънял толкова често. Преди време молех журналисти да изслушат истината, произнесена от устата на една вдовица и магистрат, но никой не ми обръщаше внимание. Сега не мога да се отърва от интерес.

- Някой беше казал, че медиите вървят след победителите. Победител ли се чувствате?
- Не, в никакъв случай. Желаех всичките от групата “Октопод” да ги ударят, но не са арестувани всичките.
Трактора съвсем не е единственият, но е част от групата. Дни преди ареста му ме покани в заведение. Дотогава не ми се беше обаждал. Нищо чудно да е знаел какво ще му се случи. Каза ми, че не се познаваме, което е истина. Изрази се, че не е такъв, за какъвто го мислим. Зададе ми въпрос, от който ми стана пределно ясно, че знае всичко, което е събрано в следствието за съпруга ми, а той по закон няма право да научава всички тези неща.

- Какъв въпрос?
- Предпочитам да не го казвам, и аз трябва да имам козове. Слушах изказването му по контрола на ДАНС пред комисията “Костов”. Заяви, че се прилага и досега мракобесната практика на ДС. Дискредитираш и отстраняваш човека. Казах му на Петров: “Ставаше дума за моя мъж ли?”. Не отрече. Мисля, че ме повика, за да ме убеди, че не е замесен. Попитах: “Какво знаеш за убийствата на Коко, ямболската адвокатка Надежда Георгиева, на баретата? Знам, че сте вие”. Той отвърна: “Не искам да обсъждам версии". Не ми се видя притеснен, но какво ще търси да се среща с мен! Значи е знаел за ареста.

- Кого още подозирате за убийството на своя съпруг?
- Тройката, в която влизат не само Алексей Петров, но и бившият главен прокурор Никола Филчев и бившият шеф на баретите Филко Славов. Тройката е приятелски кръг, скрепен с трупове и обединен от бизнесинтереси.

- Но вашият съпруг минаваше за приятел на Филчев.
- Да, докато отказа да изпълнява мокрите му поръчки. Филчев искаше той да води поръчкови дела срещу определени хора, но

чашата преля, когато поръча убийството на колегата от Варна Миков.

С времето се натрупа вътрешна съпротива в съпруга ми, а във Филчев очевидно патологично недоверие. Много се съмнявам и дали се е самоубил колегата Николай Джамбов. Може да се окаже, че мъжът ми не е единствената жертва на “тройката”. Ямболската адвокатка също е тяхна жертва, както и баретата Динов, който им стана неудобен.

- Защо смятате, че Джамбов е бил самоубит?
- Като прокурор той навлезе много дълбоко в мътните води на приватизацията на “Океански риболов”. Коко също знаеше много. Не искаше да участва в “прокурорските заседания” на Филчев и се прехвърли в административна прокуратура. Преди това се явяваше на заседателни дела по “Океански риболов”. С него обсъждахме дали може да пусне сигнал до Касационна прокуратура. ВСС отказа да го изслуша по писмото на Едвин Сугарев за безобразията на Филчев, с което е запозната и Европа. Това беше едната причина за смъртта му. Точно преди да го убият, Николай щеше да пише за “Океански риболов”, както и жалба срещу пенсионирането му до Административния съд. Тогава Филчев и Спартак Димов започнаха да го заплашват с образуване на дела. Казваха му, че ще свърши като Джамбов, но не можаха да го принудят да се самоубие. Наистина му заведоха 10 дела. Последва провокацията с наркотиците и ареста. Коко бе арестуван, но успя да спаси нашия син Жоро, когото също замесиха. Срещу свекър ми Георги Колев също имаше дело за две пушки. На Николай му иззеха пистолета, моя – също. Така го оставиха беззащитен, както и всички нас.

- Защо ви иззеха пистолетите?
- Лудия / прокурор Колева нарича така Филчев, б.а./ умираше от страх да не го застрелят. Като че ли Коко можеше да направи това с официално регистрираното си оръжие. Но Лудия може не само да лудее, а и да убива. Много страхове му се събраха покрай Николай и ВСС / Висшия съдебен съвет/, който му поиска оставката. Коко, ако беше внесъл сигнала и жалбата, ставаше страшно за Филчев. Точно по това време и покрай Филко Славов се сгъстяваха облаци. Бунтът на баретите, ако го помните. Съпругът ми беше убит на 28 декември, 2002 г., а Филко бе свален в първия работен ден на 2003 г. – три дни след смъртта на мъжа ми. Тогава вътрешен министър бе Георги Петканов, а главен секретар Бойко Борисов. Та Коко успя да подготви падането на тези двамата и те не му простиха. Много хора му донасяха факти и документи и беше опасен за “тройката". Знаеше, че го подслушват, но беше безпомощен, невъоръжен. Идваше време да се отговаря за убийства и злоупотреби, а тези тримата не искаха, смятаха се за недосегаеми.

- Той и Алексей Петров беше недосегаем.
- Той играеше ролята на грозен помагач и организатор. Приятелите му като паднат, бизнесът му отива на кино. Физическите убийци на Николай са барети. Килърът, който го застреля, е Гълъбин Георгиев, доколкото знам, и сега е барета, въпреки че колективът му го отхвърля. Пазят го висшестоящи, изглежда.

- Защо твърдите, че Филчев е убиецът на ямболската адвокатка. Любовни отношения ли са мотивът, или нещо друго?
- Любовните не са толкова важни. И в този случай всичко опира до пари. Надежда е убита за пари. Тя е била посредникът на Лудия в придобиването на т. нар. “месечни вноски” от хора, извършили икономически престъпления. За да държи в ръцете си Лудия, Трактора записва разговори между Филчев и адвокатката по време на “задявки”. Тогавашният главен прокурор се изпусна пред мен по време на задълбочаване на лудостта си, по време на циклофренична криза, че той е убил адвокатката. Той имаше две фази на психичното си заболяване. По време на едната удряше, крещеше, чупеше. Когато го захапеше втората фаза ставаше жалък и скимтящ, като бито куче. Особено ако говори с по-висши от него във властта. Можеше да им оближе подметките дори.

- Името на съпруга ви беше замесено в убийството на ямболската адвокатка.
- По това време ние бяхме в Сливен, а Филчев му повдигна обвинение за помагач. Опитваше се да направи постановка на мен, но аз влязох в следите му и я предотвратих.

- Е, кой ще държи луд човек на такъв пост?
- БКП го сложи там като агент на службите. Но той призна за адвокатката пред мен, а за Коко – не. Каза: “Не съм аз”. Призна по-малкото зло пред мене, ако въобще е малко зло, че е убил човек.

Свидетел съм как Филчев е прикривал сигнали срещу Алексей Петров

на рекетирани. Тъй като няма какво друго да направи, го дава на прокурор, който пише мнение за производство. То, естествено, не само, че не тръгва срещу Трактора, ами Лудия го образува срещу тези, които са се жалвали. Това дело за ямболската адвокатка, той го завъртя срещу други хора. То ще свърши с оправдателна присъда, няма да продължи повече с обжалвания, но в очите на обществото Николай Колев ще остане виновен. Няма го да се защити. Но томовете с делата му са вкъщи.

- Нали делото за убийството му се възобновява?
- Така казват, но, докато не го видя, няма да повярвам. Нямам писмо. След като Страсбург се произнесе по делото, от ВКП казаха, че намират основание за преразглеждане, ама предния месец ми отговориха, че не намират. Като се намеси Европа, гледат да се докарат. На нищо не вярвам и ако пак нищо не стане, отивам в Европейския съюз. Няма да се спра пред нищо, само децата и внучетата ми да са живи и здрави и никой да не ги закача. Дано да е дошла справедливостта с новата власт! Аз обаче съм много скептична, всичко се владее от хора на БКП, не казвам БСП, всички партии са родени от една!

- Но Филчев не е арестуван и ако всичко това, което казвате, е вярно, защо е на свобода?
- Той, човекът си преподава в един университет и изглежда, някой не иска да му разваля спокойствието. Ето, пратиха го посланик дори в Казахстан. Новата прокуратура 4 г . си гледа рахата, а на мен един зам.-главен прокурор ми каза: “Ако не спрете да ровите, ще има трупове.” Когато попитах кои ще са убийците, той ми отвърна: “Застрашените”. Аз се страхувам за семейството си много. Имам син и дъщеря и две внучета, които са абсолютно беззащитни и невинни в цялата тази кал. Убиха мъжа ми точно след като навърши 53 г. На 19 декември празнуваше рожден ден, а на 28-и вече беше мъртъв. Точно тогава приготвяхме маса за кумовете си, готвехме с дъщерята. Чух гърмежи, нещо ми се преобърна в сърцето, но се успокоих, че са пиратки. Коко се забави, погледнах и видях полицейските заграждания. Веднага ми стана ясно. Не го оставиха да изкара и Нова година, но тези изроди имат срокове. Филчев работеше със срокове – до тази и тази дата, този и този. Не търпеше отлагане. По същия начин притискаше мъжа ми за убийството на варненския прокурор Миков. Коко отговорил: “Ама как ще го убивам? Той има две деца!”. Каза ми, че Лудия отговорил: “Е, какво от това?”. С Николай също имаме две деца, но децата в тази държава не са спирачка за никой, чийто бизнес е по-важен от човешкия живот. Отвратена съм!
Искам да вярвам, че нещо ново е дошло и

очаквам да ме повикат да дам показания.

Има много неизказани неща. Но повечето съм казала на полицията веднага след убийството.

- Изясни ли се случаят с гранатата, намерена близо до трупа на мъжа ви! Какво ли не се изписа за нея, включително, че била и в джоба му.
- Глупости! Граната бе открита от другата страна на градинката, не до него. Убийците са я изпуснали, като са се оттегляли. Доказано е, че тя е от вид и тип, с какъвто работят държавни служители. Тя отдавна е обработена професионално и се знае, че човек от улицата няма достъп до такива неща.

Ваня ПАНОВА
БЛИЦ


Тагове:   още,   мъжа,


Гласувай:
0



1. анонимен - Тракторът не е основател на Аполо и Болкан.
20.02.2010 09:17
Основател на Аполо и Болкан е друга бивша барета, ползващ се с авторитет между тях - "Кимбата", застрелян във входа на панелния си блок в Дружба 1, София. След което, Тракторът овладява компанията.
Тракторът е обучен от ДС за снайперист- убиец. След напускането му от МВР, убийствата на Васил Илиев и брат му Георги Илиев -ВИС 2, са извършени от снайперист и остават неразкрити до днес.
цитирай
2. анонимен - Сергей Александрович Есенин - полное собрание стихов, проза, биография
03.12.2011 23:20
<img>http://esenin-sergej.ru/images/header.jpg</img>

Сергей Есенин умер при допросе
Всех следов преступления чекистам скрыть не удалось

Так утверждает Николай Николаевич Браун, поэт, общественный деятель, бывший политзаключенный. Недавно им были проведены два авторских вечера памяти поэта «Есенин в единоборстве с веком. Жизнь и смерть. Только факты». После увлекательного рассказа, где некоторые факты были обнародованы впервые, Николай Браун исполнял свои песни на стихи Есенина. Побывав на одном из этих вечеров, наш корреспондент встретился с Николаем Николаевичем.
— Николай Николаевич, вы считаете, что Есенин умер при допросе?
— Да, точнее — в результате пыток при допросе. Именно к такому выводу пришел мой отец — известный поэт Николай Леопольдович Браун, лично знавший Сергея Есенина. В декабре 1925 года он вместе с другими писателями выносил его тело из гостиницы «Англетер».

<a href=http://www.esenin-sergej.ru/esenin/biografiya_6.php>сергей есенин биография</a>

<a href=http://www.esenin-sergej.ru/esenin/family.php>семейные фотографии есенина</a>

<a href=http://www.esenin-sergej.ru/esenin/articles/istoriya-stihotvorenij.php>есенин создание стихов</a>

<a href=http://www.esenin-sergej.ru/esenin/smert/pravda-i-lozh.php>правда о смерти есенина</a>
цитирай
3. анонимен - generic viagra 706 1786
18.10.2012 11:02
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#1791>buy viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#1612>buy viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#13420 buy viagra online
цитирай
4. анонимен - buy viagra 747 15713
19.10.2012 00:46
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#2658>generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#19166>viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#16121 generic viagra
цитирай
5. анонимен - payday loans online 653 2122
19.10.2012 07:23
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16531>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#3022>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1715 payday loans online
цитирай
6. анонимен - viagra 100 mg 12186
20.10.2012 10:06
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#nxkzz>viagra 50 mg</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#hiqzm >viagra online without prescription</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#ydimd generic viagra
цитирай
7. анонимен - cialis 10 mg 1691
21.10.2012 05:56
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#gvosn>cheap cialis online</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#bmdcj >cialis 20 mg</a> , http://ordercheapcialishere.com/#byzuy generic cialis
цитирай
8. анонимен - order levitra 7174
21.10.2012 15:23
<a href=http://orderlevitrahere.com/#yfpae>levitra without prescription</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#qobrc >levitra 10 mg</a> , http://orderlevitrahere.com/#ayyma buy levitra online
цитирай
9. анонимен - order kamagra online 14272
21.10.2012 21:02
<a href=http://orderkamagranow.com/#hjlrz>buy kamagra cheap</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#xqyil >purchase kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#nkaja cheap kamagra
цитирай
10. анонимен - payday loans 550 2673
24.10.2012 00:08
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#11278>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#12627>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#19656 payday loans
цитирай
11. анонимен - buy cialis online 900 16009
24.10.2012 08:31
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#315>generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#858>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#8884 cialis online
цитирай
12. анонимен - buy levitra online 19653
24.10.2012 10:01
<a href=http://levitrastorehere.com/#doljg>buy levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#devkc >generic levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#ddjzi buy levitra
цитирай
13. анонимен - viagra online 4196
24.10.2012 22:17
<a href=http://viagrastorehere.com/#salls>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#ezfqn >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#tqnqo generic viagra
цитирай
14. анонимен - buy kamagra 9520
25.10.2012 01:40
<a href=http://kamagrastorehere.com/#oqypz>kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#ljeng >generic kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#mlqbu generic kamagra
цитирай
15. анонимен - buy cialis online 11696
25.10.2012 14:25
<a href=http://cialisstorehere.com/#cauwv>buy cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#vimcs >buy cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#ylkpj cheap cialis
цитирай
16. анонимен - payday loans 1060
29.10.2012 06:24
<a href=http://fastcashloanshere.com/#gmcmp>payday loans</a> - <a href=http://fastcashloanshere.com/#aiyxd >payday loans</a> , http://fastcashloanshere.com/#lsbez payday loans
цитирай
17. анонимен - cialis 40 mg 1626
30.10.2012 21:54
<a href=http://cheapgenericcialisnow.com/#catgg>cialis online</a> - <a href=http://cheapgenericcialisnow.com/#jjqoe >cialis 40 mg</a> , http://cheapgenericcialisnow.com/#jrmsm generic cialis
цитирай
18. анонимен - generic propecia 16958
31.10.2012 01:57
<a href=http://cheapgenericpropecianow.com/#cllfb>propecia 5 mg</a> - <a href=http://cheapgenericpropecianow.com/#fgmwz >buy generic propecia</a> , http://cheapgenericpropecianow.com/#mlwor propecia 1 mg
цитирай
19. анонимен - cialis online 8565
02.11.2012 08:29
<a href=http://ordercheapgenericcialishere.com/#sieed>buy cialis</a> - <a href=http://ordercheapgenericcialishere.com/#kfgzu >cialis online</a> , http://ordercheapgenericcialishere.com/#drvwj generic cialis
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930