Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2010 21:05 - Ще проверят ли спецслужбите защо освободиха Бареков от bTV? Взимал ли е рушвети? И ако – да, от кого и по колко?
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 1594 Коментари: 0 Гласове:
1



„Което куче ме е залаяло, е побесняло!”, изрепчи се премиерът по повод зачестилите упреци срещу работата на правителството.

Как да разбираме това? Като заплаха? Като дитактура?  Или като: Капише?

Или да прочетем внимателно думичките на коленичилият по рождение пред Борисов – Николай Бареков: „Борисов може и да не управлява добре, но важното е, че може да арестува”.

Същият Бареков още в началото на управлението на гуруто си Борисов, написа и нещо по-обезумяващо, свързано със стадионите а ла Пиночет.

Сайтът на Бареков е употребяван по предназначение ежедневно от властта.

Активно мероприятия срещу висш съдия, активно мероприятие срещу Алексей Петров – изобщо, каквото Най-главният Господар заповяда.

 

Нищо, че Бареков дълго се усуква около Алексей Петров и дори проси пари от него за да спасява футболния отбор, в чиято управа се мъдри.

 

Нищо, че обещаваше на Петров подкрепа от феновете на отбора „за бъдещ политически проект”.

Бареков свърши каквото можа за Трактора, но парички така и не получи, защото Алексей Петров поназнайва изключително важни неща от биографията на ексводещия на bTV. И не беше необходимо да му плаща.

Днес Бареков си има още един любимец, освен Вожда на републиката, и той е Волен Сидеров.

 

Сидеров, който громи „медиите на Октопода” и цвърчи като заклан откъде са им парите, е абсолютно глух и ням по темата – откъде са парите на Николай Бареков.

 

И тъй като сега трябва да се изпълнява почина на бате им Бойко – „че което куче ме е залаяло, е побесняло”, Бареков си счупва кръста да угажда с некадърно  изпълнени поръчки. Най-малкото, защото първо трябва да се научи да пише.

След като първо се изцепи, че afera.bg е сайт на сводници, след като я прикачи към Алексей Петров, днес сайта на човекът, който съмнително бе шитнат от bTV, реши, че afera.bg била пипало на варенските „Медузи”.

Прочетете „ювелирната” дописка на сайта на Бареков:

„Веселина Томова – пипало на варненските Медузи

 

Варненската журналистка Веселина Томова е един от най-ревностните защитници на арестувания шеф на Общинския съвет в града Борислав Гуцанов. Дали не го прави заради участието си в борда на директорите в общинското дружество "Градски транспорт...?

Варненските Медузи май си имат и медийно пипало. Откакто арестуваха шефа на Общинския съвет в морската столица Борислав Гуцанов, журналистката Веселина Томова се превърна в негов ревностен адвокат. Нейният сайт Афера почти всеки ден бълва информация за потъпканите права на социалиста.

Медийната защита на Медузите от страна на Томова има своето логично обяснение, показва справка в системата ДАКСИ. Според фирмените регистри опаката журналистка е в борда на директорите на „Градски транспорт” ЕАД– Варна. Преди да стане член на съвета на директорите на транспортната фирма, Веселина Томова се подвизаваше и в борда на Двореца на културата и спорта в града - до декември 2008 г.

И двете дружества са общински, т.е. техен принципал е Общинският съвет във Варна. Същият този съвет, който се оглавява от арестувания Борислав Гуцанов. Повече от ясно е, че Томова е вкарана в бордовете с негова подкрепа. От кого е предложението за влизането й в общинските дружества е друг въпрос. Там по-скоро изниква името на бизнесмена и общински съветник от Варна Веселин Данов, който е в затвора за престъпления, свързани с наркотици, склоняване към проституция и трафик на хора.

Да не забравяме, че операция Медузи срещу Гуцанов бе именно заради далавери в общинското дружество "Градски транспорт". Което от своя страна поставя въпроса дали скандалните сделки с рециклираните автобуси не са били одобрени и с подписа на Веселина Томова в качеството й на член на Съвета на директорите на дружеството.

Тези факти неизменно повдигат въпроса за принципите и морала в журналистиката. И изборът, пред който различни колеги често се изправят – дали да си кротуват на някоя общинска (или политическа) хранилка, или да плуват срещу бурното течение на политиката сам сами. Очевидно Томова е избрала първото. Нека обаче не забравя, че една Мадам В. вече беше разконспирирана…

„Въобще не отговарям на тъпи въпроси! Никаква защита на никого не правя и не желая да отговарям на вашия сайт!”, беше единствената реакция пред BNews на Веселина Томова, след като я потърсихме за коментар.”

 

Вече обясних отдавна, че съм в съвета на директорите на „Градски транспорт” и това изобщо не е тайна, но очевидно Барековците четат единствено само себе си.

Тъпотията ги гази яко, щом дори не са вдянали, въпреки че са проверили, че съм в борда от 2009 година и няма как да съм слагала подпис върху „престъпните” сделки на „Градски транспорт”, защото става реч за сделки от 2003, 2005 и 2007 година.

Не защитавам никого, тъй като и да не бях в този борд, щях да напища същото – по сделките няма никакво престъпление, дори и нарушение!

 

И в правителството да бях, щях да напиша, че в България първо се арестува, а след това се търсят доказателства!

 

И в Пентагона да бях, щях да напиша същото – че не можеш да тръбиш, че Дънката е контрабандист, а да го арестуваш за ... сделки с автобуси. И то години, в които си го посрещал в една важна къща. Щаб.

Това, че съм в борда на директорите не е  никакво престъпление, а парите, които чисто получавам от там за 360 лева. За разлика от някои журналисти аз не съм взела стотинка от Гуцанов. Нито от Дънката.

Бареков не ме познава. Иначе щеше да знае, че не прощавам на никого, още по-малко на престъпни корупционни схеми. Без значение, кой е попаднал в тях.

За разлика от Бареков обаче, ме познава едно лице, което работи в сайта на ексводещия на bTV

 

Едно лице, което се казва Айсехел Руфи и е първата съпруга на Ахмед Доган. През последните години Руфи бе първа шпага в кабинета на ексминистъра на икономиката в правителството на тройната коалиция Петър Димитров, както и работеше едновременно в борд на директорите на престижна държавна фирма.

 

След като Петър Димитров се прости с властта, Руфи акустира в сайта на... Бареков.

Ще провери ли Волен Сидеров, плащат се луди пари и към варненски сайт, чрез лице, свързано с Петър Димитров? Кое е това лице и инициалите му не са ли К.Я.?

Ще провери ли Сидеров и ДАНС откъде натрупа пари Николай Бареков? И има ли връзка с Ирена Кръстева – Делян Пеевски? Откъде има пари за да плаща офис на площад „Народно събрание” и подържа екип от десетки репортери? Откъде има пари да кара нов джип БМВ?

 

Ще проверят ли спецслужбите защо освободиха Бареков от bTV? Взимал ли е рушвети? И ако – да, от кого и по колко?

 

Веселина Томова не кара джип БМВ. Няма офис. Няма репортери.

Ако беше медия на „варненските медузи” щеше, повярвайте, да се шири в голяма редакция и единственото, което щеше да прави, е да раздава заповеди на десетки репортери.

Ако беше медия на „медузите”, щеше да има поне двама мощни рекламодатели.

Бареков очевидно не е запознат с варненската ситуация. Иначе щеше да пита Айсехел Руфи, докато беше във Варна с какви пари издържаше списанието си „Фаворит”. Щеше да я попита червени мангизи ли течаха натам? Щеше да я попита нейния гуру Петър Димитров писал ли е доноси в ДАНС срещу Борислав Гуцанов? Защо? И кои масони от ДАНС му ходеха подир задника?

Щеше да попита и Волен Сидеров колко пъти се среща с Даниел Славов – Дънката в хотел „Капитол” и  на какво се дължи финансовото равновесие на „Атака” във Варна?

 

Преди дни един човек, близък до властта, ми каза: „Който е тръгнал срещу Цветанов, Цветанов ще го смачка!”.

 

Борисов пък вече ни е вкарал в графата на „побеснелите кучета”.

Бареков призоваваше да ни съберат на стадиона.

Властта иска да има под небето само барековци.

И да им пълни гушите.

Щом това е философията на управлението на правителството, то аз се гордея, че съм наречена „медия на медузите” и „медия на октопода”.

Поне не съм медия на слугите и помиярите.

 

Веселина Томова
собственик на сайта Афера.бг


Тагове:   bTV,   освободиха,   Да,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031