Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2010 10:49 - Станишев отива да работи в Америка?
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 1198 Коментари: 0 Гласове:
2



image 31 май 2008 г. Станишев (вляво) се спуска по бързеите на р. Струма преди Европейското по рафтинг. Бившият премиер получил изгодно предложение от консултантска фирма за 40 хиляди долара месечна заплата. Бившият премиер Сергей Станишев проучва възможността да се премести да живее в Америка. Той е водил разговори с една от големите консултантски фирми в Ню Йорк, която му е отправила изгодно предложение за работа, разкриха източници на “ШОУ”.

Офертата очевидно е била изгодна за него, защото преди около месец Станишев е пътувал за САЩ, където е огледал подходящ имот, който да закупи. Там той разгледал няколко оферти, като засега се спрял на спретнато, тристайно жилище, намиращо се в престижен, нюйоркски квартал. Фирмата, предложила му работа, действа в сферата на икономическите услуги. Станишев няма подходящото образование в тази област, защото е завършил Историческия факултет на Московския държавен университет. Въпреки това консултантите са били убедени, че именно Станишев е подходящият за новата работа. Ако той приеме, месечната му заплата ще надхвърля 40 хиляди долара. На новото място той ще се занимава с изготвяне на профили и оценки на пазарните области.


Предложението за нова работа идва в точен момент за Сергей Станишев. Покрай бивши негови служители, заемащи ръководни постове, прокуратурата започва разследване за дейността на предишното правителство.

Разработка за Сергей Станишев и брат му Георги има и в ДАНС.

Проверката е във връзка с изкупуване на безценица на имоти край морето, злоупотреба с власт и служебно положение. Черните облаци над главата на бившия премиер се сгъстиха още повече и заради строежа на магистрала „Тракия“, след като се оказа, че нарушения са допуснати и там. Сегашният премиер Бойко Борисов се закани, че ако се докаже злоупотреба със служебно положение, ще бъде безмилостен, и обвини директно Станишев, че негови хора са източвали пари от бюджета. На мушка в момента е и бившата шефка на данъчните Мария Мургина, която също е разследвана.

Въпреки очакванията депутатите все пак приеха и доклада „Анти – Станишев“, който е поредният удар срещу бившия премиер. Според заключенията в него правителството на тройната коалиция е сключило 150 договора, за които няма осигурено финансиране за над 2 милиарда лева.

Открити са данни за злоупотреби около проектите за водното огледало в Кърджали, АЕЦ Белене, Цанков камък, както и за заменки на гори и налети суми в държавни предприятия като Български енергиен холдинг и Българската банка за развитие. Прокуратурата тепърва ще се захваща с констатираните нарушения.

Ако Станишев приеме офертата на американската фирма, се застрахова, че поне за известно време никой няма да го закача. Самият той споделил преди известно време пред много близко обкръжение, че се чувства предаден от приятелите си. Най-много му тежало това, че докато бил на власт, около него било пълно с хора, които се кълнели във вярност, а след това се оказало, че точно те снасяли информация на службите. След като започнали нападките на Борисов срещу него, Станишев сам потърсил някогашните си съратници, но те демонстрирали по всякакъв начин, че се дистанцират от него.

След като сдаде поста на Бойко Борисов, Сергей Станишев се оказа в патова ситуация. Запази поста си в БСП, но партията вече е разделена на няколко властови кръга и повечето се опитват да го изтласкат от председателското място. Лобита, близки до бившия МВР-шеф Румен Петков откровено показвали, че готвят преврат.

През последните седмици Сергей Станишев предпочита да не се показва, освен ако не е необходимо, на публични места.

В момента той живеел при майка си Дина,

която се разболяла покрай грижите за сина си. Станишев предпочитал да е в нейното жилище и да се грижи за нея.

На заден план са останали и интимните връзки на бившия премиер. След като сдаде поста, той най-накрая оповести това, което се знаеше официално отдавна – краха на връзката си с журналистката Елена Йончева. За известно време се срещаше с родената в Пиперков чифлик Ирена Борисова. В медиите дори се заговори, че тя е бременна от него, но и това се оказа поредният слух. Според близки до премиера той се отвратил от меркантилността на дамата. Тя решила, че след като е близка с премиера, може да коли и беси дори и в БСП. Очевидци описват как влетявала в централата на „Позитано“, натоварена с чанти от модни бутици, и демонстративно показвала, че тя всъщност е човекът, който дирижира положението. Бившата любовница на покойния черешов бос Александър Тасев, който бе застрелян, дори заживя известно време в апартамента на Станишев на ул. „Беловодски път“ в „Бояна“.

От месец експремиерът имал нова тръпка – току-що завършила студентка в Нов български университет. Младата дама била коренно различна от предишните връзки на Станишев. „Момичето е скромно и много влюбено. От добро потекло е – дядо й е бил приятел с бащата на Станишев“, разкриват пред “ШОУ” източници, близки до обкръжението на бившия премиер.

Мария НИКОЛАЕВА


Тагове:   Америка,   отива,   Станишев,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031