Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2010 18:01 - Борисов дава Овчаров на прокурор
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 700 Коментари: 0 Гласове:
0



 


Премиерът Бойко Борисов дава на прокурор договорите за доставка на газ от Русия, направени от предишното правителство. Това заяви премиерът, след като даде старт на 7-ото издание на най-престижното европейско състезание за млади предприемачи “Най-добра студентска компания 2010”.


„Дебела папка” с всички справки и числа за газовите договори ще бъде предадена на Борис Велчев, категоричен беше Борисов. „Мисля, че тази операция ще завърши с много тежко обвинение към някои, които са подписали тези договори”, закани се още премиерът.

Повод за това изказване на министър-председателя бяха коментарите на БСП, че договорите, подписани от предишното управление, с Русия са много по-изгодни. Ексенергийният министър Румен Овчаров дори поиска от кабинета да стартират акция „Плямпачите” заради всички лъжи, които се изговорили за договорите. Така ще бъде кръстена и операцията срещу газовите договори, обеща на шега Борисов. Той уточни, че обстойно се е запознал със съдържанието на договорите, и изрази надежда, че държавното обвинение ще се произнесе до месец по случая.

В четвъртък пък експерти от България отиват в Русия в централата на “Газпром”, за да преговарят за цената на газа. Борисов бе категоричен, че не трябва да има посредници между България и Русия в доставките на природен газ.

На 15 юли се очаква посещение на премиера Бойко Борисов в Москва, където ще бъдат обсъдени енергийните проекти, съобщи в четвъртък заместник-председателят на руската държавна Дума Валерий Язев. Няма да има реакция от страна на Русия заради забавянето на проекта АЕЦ "Белене", нито ще бъдат предприети санкции към България, заяви Язев, който отговори на въпроси на български журналисти по време на тв мост.



Тагове:   дава,   Овчаров,   прокурор,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930