Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2010 09:56 - Скандали в Нова тв - рейтингът стигнал дъното
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 1044 Коментари: 1 Гласове:
0




image Снимка: vip-bg.info "На кой не му е ясно, че Нико Тупарев източва Нова под протекцията на програмния директор Олга Лозанова. А собствениците - шведи спят или са пияни!", пише възмутен зрител.

Първият частен канал падна на трето място по рейтинг след бТВ и БНТ1. Датчанинът Якоб Мелхеде пристигнал спешно в София да спасява положението. "Надявай се, народе, да изтрезнее Олга", пишат възмутени зрители

Нечуван скандал се развихрил в Нова телевизия през миналата седмица, научи Bulgaria News от осведомени източници. Поводът: срив на рейтинга на частната медия. От централата на МТG пристигнал високопоставен мениджър, за да оправи батаците, в които програмната директорка Олга Лозанова вкара първия национален частен телевизионен канал. Ниската гледаемост на Big Brother family – продукцията, за която три месеца работеше цялата телевизи – предизвикала истинска катастрофа. Олга Лозанова е била обвинена, че е предоставила телевизията изцяло в ръцете на известния продуцент Нико Тупарев. Според запознати,

80% от средствата на телевизията отиват в продуцентската къща „Олд скул”.

Както Bulgaria News писа неотдавна, независими продуценти и журналисти са в ужас от Олга Лозанова, която не се явява на срещи, не спазва уговорки, не се появява в кабинета си с дни… „Оставихме й касета с промо на предаване, тя обеща да го изгледа и не се обади през следващите 3 месеца, престана да си вдига телефона… Това е нечувано”, нервят се продуцентите на няколко много успешни телевизионни предавания в други медии. Според информирани,

Олга Лозанова използва Нова телевизия, за да прави високоплатени услуги на фирми и личности, клиенти на нейната PR агенция „От-до консулт”, 

като им урежда репортажи и участия в предавания. За това те й плащат скъпо и прескъпо, но в телевизията не влиза нищо или почти нищо.
Един от големите скандали, забъркани от Олга Лозанова през тази година е ненадейното сваляне от екран на Милен Цветков и отстраняването му от медията. Според писания в интернет-медии: „за преждевременното уволнение на Милен Цветков Нова ТВ ще трябва да изплати обезщетение в размер на 40 000 лева. Сумата се равнява на 6 месечни заплати от по 6 000 лева, освен това журналистът прибира и 4 000 лева неизплатени премии. Оказва се, че солидното възнаграждение на Милен е уредено именно от Олга Лозанова.”( мтериалът е под заглавие:”Измиване на чиста съвест с 40 бона за Милен Цветков”)

Шумен скандал предизвика Big Brother Family.

Обществени организации публично се обявиха срещу използването на деца за неясните цели на реалити-шоуто. Дори вицепремиерът Цветанов застана срещу „Биг Брадър”, заявявайки, че е категорично против подобни предавания, които манипулират обществото и призова Съвета за електронни медии да се намеси. ”Подобни облъчвания са в разрез с ценностите на обществото”, - заяви Цветан Цветанов - ”Не смятам, че това е предаване, което може да има своя превантивен или възпитателен ефект за децата.”
Парламентарната медийна комисия организира среща с ръководството на Нова телевизия и продуцентите на „Биг Брадър”, от която и на най-големият непукист би му станало неудобно – Олга Лозанова отговаряше на въпросите некомпетентно и неубедително и още повече настрои народните представители срещу измисления за първи път в България скандален формат на шоуто.

Коментар от сайта Фрог нюз: "1. СЕМ няма да направи нищо - сестрата на новия (стар) шеф на СЕМ Гого Лозанов (Олга Лозанова) е програмен директор на Нова ТВ.

(Някой да не си помисли за "конфликт на интереси", щото то няма конфликт, а съвпадение на интереси!)


2. Единственият изход ( за да не се прави реклама на Биг Брадър - Дебили)  е просто да се бойкотира Нова ТВ. Лошото е, че и по другите "национални" тв-та дават само бози. Да му мисли, който няма Дискавъри. . ."
Третият невъобразим скандал Олга Лозанова забърка на връх националния празник на България. На 3 март - Деня на освобождението на България от турско робство, програмната директорка определи за българите турските сапунки ”Да върнеш времето назад” (16,30 ч.) и ”Любов назаем” (20 ч.). ”Ние сме комерсиална телевизия. През целия ден ще има български филми. Няма причина да се променя програмата вечерта. Установили сме, че зрителите се дразнят, ако са свикнали да гледат нещо и програмата се промени. Турските сериали не се харесват за това, защото са турски, а защото представят семейни ценности”, заяви пред ”Труд” Олга Лозанова. За сведение на Лозанова

зрителите се подразниха много повече от тази явна и брутална недомислица.

"Нико Тупарев е кумец на Олга Лозанова, двамата окупираха Нова ТВ, - коментира сайтът „Блиц”: - Олга Лозанова, в комбина с Нико Тупарев, съсипа и ограби Нова." На което Олга Лозанова отговаря в "24 часа": "Нито брат ми, нито кумецът ми Тупарев ме хвалят. " А има ли за какво да я хвалят изобщо?!

Коментари по публикация на Bulgaria News, цитирана във BNEWS:

"Олга Лозанова е абсолютна трагедия , но получава достатъчно парички от продуцентите на тъпите предавания Нико Тупарев и Халваджан. Брат и пък Г. Лозанов е най-големия дупелизец преди и след ноември 1989 г."
"Докато Олга Лозанова е програмен директор на Нова телевизия ще гледаме най - различни безпричинни рокади. Когато човек има зависимости към алкохол например, настроението му много често се сменя.
Защо Вито (Саръиванов, бел. ред.) води "Здравей, България"? Защото по кумова линия вървят много назначения и уволнения в НТВ. Нико Тупарев си урежда хората…

Надявай се народе да изтрезнее Олга или ръководството на НТВ."

"Нова Телевизия фалира заради VIP Brother?"( Blitz, 8 май 2009), коментари:
"На кой не му е ясно, че Нико Тупарев източва Нова под протекцията на програмния директор Олга Лозанова. А собствениците - шведи спят или са пияни! Мисля, че MTG или са луди или перат пари. Да дадеш 620 млн. за прекрасна телевизия и за 6 месеца да стигнеш дъното - няма логика. Къде са най-новите и качествени сериали, хитовите филми, малкото, но качествена публицистика, спортното шоу на Крум? Добре, че поне засега останаха Господарите, но и тях ги гледаш, ако случайно ги уцелиш. А така наречения "благотворителен" "Вип Брадър" е цинично, порочно шоу, показващо единствено алчността на продуцентите. "

Жалко, бях страстен фен на Нова телевизия!"

"Шведската фирма е на руснаци, регистрирана в Швеция. Възможно е да участват и българи... Олга Лозанова беше уволнена от предишните собственици - гърците заради патологичната й некадърност, истеричност и тъпота. Тези, новите,я върнаха, защото точно такъв некомпетентен кадър е нужен, за да не се пречка и да не препятства замисленото. Тупарев си е стар далавераджия. Какво и за колко е уговорил, той си знае. Жалкото е, че от тази медиа вече не остана нищо и е време направо да й турим кръст!"


Bulgaria news


Тагове:   нова,


Гласувай:
0



1. анонимен - priqtel
21.08.2010 23:01
Govori se che zaradi izdunkite na Olga i reklamnata shefka, koqto bila dosta zelena v bransha, ne uspqva da reagira i parite ot na mediqta se izpluzvat sas skorostta na svetlinata za koeto i neinata glava shte padne skoro.
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031