Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2010 21:12 - Оставиха Алексей Петров в ареста, той вади имена от "организираната престъпна група в ДАНС"
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 571 Коментари: 0 Гласове:
0




image "Престоят ми в ареста е залог за кариерата на един прокурор и за поста на един министър", каза на излизане от съдебната зала Алексей Петров, след като Софийският градски съд отхвърли за пореден път искането му за промяна на мярката за неотклонение. Независимо от натиска, който има върху съда, оставам с вяра в независимите български съдии, добави Петров.

Мярката може да бъде обжалвана. На 15 юли ще бъде обжалването пред Софийския апелативен съд.

Помолен да коментира предишното си изказване за съществуването на организирана престъпна група в ДАНС, бившият спецагент в специалната служба каза: „Разкритията в последно време в областта на енергетиката са доказателство за съществуването на организация, която от една страна е прикривала престъпно поведение, а от друга страна е изфабрикувала негативна информация за неудобни или за опоненти. Има хора, които носят лична отговорност, хора, които са работили по линия на икономическата сигурност”.

Петров хвърли повече светлина и за явяването си преди ареста пред парламентарната комисия за контрол на ДАНС. "Пред комисията изразих съмнението си за съпричастност на Веселин Марков за изтичането на класифицирана информация. В същото време този човек, който и сега е на ключова или прикрита ключова позиция в ДАНС, заедно със свои колеги има отговорност по тази икономическа сигурност”, каза Алексей Петров.

„Тези хора трябва да носят отговорност, а не сега ДАНС да ходи да разследва какво се е случило в енергийните проекти преди 10 години", каза Алексей Петров. Отговорността по думите му е в бездействието или затаяването на важна информация за това, което се е случило. Споменатите хора са работили по линия на икономическата сигурност и „критичната инфраструктура".

В последните 10 години определена група си е присвоила индулгенцията от различни посолства или партньорски служби да злепоставя неудобни хора, включително и да участва в престъпна дейност, каза още Алексей Петров. Според него Владимир Писанчев, който е правил детайлна проверка за достъпа му до данни на строго секретно ниво,  сега се опитва да му изфабрикува досието.

Бившият съветник в ДАНС бе задържан на 10 февруари заедно с още 12 души в специализираната полицейска операция „Октопод”. В първоначалното обсъждане на мерките им братята Йордан Стоянов и Пламен Стоянов,  Момчил Кръстев, Николай Велков бяха освободени с по-леки мерки до гледането на делото, а в ареста останаха само Алексей Петров и Марчело Джотолов.

/БЛИЦ


Тагове:   Оставиха,   данс,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031