Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2010 18:04 - Татяна Дончева: Властта участва в контрабандата с цигари и Борисов знае за това
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 1132 Коментари: 0 Гласове:
0



image

 

„В момента тече голяма контрабанда на цигари. Никак не е изключено да се окаже, че големият източник на контрабандни цигари е България и че всъщност те се правят тук, след което се въртят през една-две страни, за да влязат обратно“. Това казва в интервю за ГЛАСОВЕ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева. На въпрос дали премиерът Борисов е свързан с контрабандни канали Дончева отговаря: „Няма нищо в тази държава, което да минава без негово знание“.

Лидерът на „Движение 21“ е категорична, че производството на контрабандни цигари се прави в цигарените фабрики на България и това не може да стане без участие на властта. Според нея внасянето и изнасянето също не може да стане без властта, а играчите в цигарения бизнес днес са същите въпреки смяната на тройната коалиция.

Татяна Дончева дава като пример за тази „приемственост“ назначения от ГЕРБ нов председател на борда на директорите на „Булгартабак” Александър Манолев, който по думите й е здраво свързан с ГЕРБ през бивш шеф на една от големите български митници на юг.

Дончева уточнява, че Манолев е син на бивш митничар и настоящ кмет на с. Кулата, където се намира ГКПП – Кулата. По думите й бащата на Манолев е много близък с Гената от СИК, който пък е бил представител на „Карелия”, Гърция, който от своя страна има една от най-големите дистрибуторски фирми за цигари заедно с Емил Маринов и с бившия шеф на „Булгартабак” Христо Лачев, който също е близък на бащата на Манолев.

Лидерът на „Движение 21“ изтъква и близостта на Христо Лачев с вътрешния министър Цветан Цветанов.
Според нея напънът на Бойко Борисов да хвърли борбата с контрабандата върху Ваньо Танов и Антоний Странджев изглежда голям водевил и няма как да се повиши събираемостта, когато  контролните органи не работят, а когато те смятат, че държавата върти контрабанда, не могат да бъдат накарани да работят за никаква събираемост.

Дончева е категорична, че и през митниците, и през фабриките, и през транзита не става без чадър на държавата.

В интервюто Дончева съобщава и за малко известна досега бизнес връзка на настоящия премиер с бившия депутат от БСП Младен Червеняков, Славчо Христов от „синия“ кръг „Олимп“ и убития през 2003 г. бизнесмен Тодор Толев. По информация на Дончева през 1997 г. четиримата са регистрирали акционерно дружество, което се е занимавало с цигарен бизнес. В тази връзка лидерът на „Движение 21“ задава въпроса: „Какво може да е събрало през 1997 г. министъра на правосъдието при Жан Виденов, Славчо Христов, зад когото стоеше тогавашната управа на СДС и самият Костов, и Бойко Борисов, охраняващ Тодор Живков, царя и Генадий Зюганов?“.

Дончева свързва съдружието между Борисов и Славчо Христов с тихото прехвърляне на СИБанк през 2001 г. от Христов на Цветелина Бориславова и заявява, че до ден днешен не се знае кой е вписан във фирменото досие като управител, притежател на капитал и пр. в тази банка.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031