Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2010 12:02 - Журналист или пишман бизнесмен, изберете сами!
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 2104 Коментари: 0 Гласове:
0



Търгуват ли телевизионните звезди с влияние? Някои само опитват, други успяват, а по времето на министър Нихат Кабил уж разследващата журналистка от БНТ Валя Ахчиева материализира известността си и „замени” някакви гори срещу апетитен имот край Пернишко.

 

 

Когато Георги Коритаров изхвръкна от Нова ТВ, видният правешки бизнесмен и премиерски приятел Валентин Златев го обвини, че пробвал да изтъргува влиянието си върху телевизионната аудитория и му предложил заедно да придобият земя в горите край Самоков, в зоната на бъдещия курорт Супер Боровец. Възмутеният петролен бос не просто отказал, ами и се сетил да филмира посещението на журналиста. След това публично оповести възмущението си и така стана причина новите собственици на Нова ТВ да се стреснат и да освободят хитовия си водещ, въпреки очевидно високия му рейтинг.

 

После Николай Бареков на свой ред изчезна от екрана на бТВ, а близки до „консултанта” на медията Красимир Гергов споделиха пред Bulgaria News,  че край водещия на сутрешния блок дефакто се оформил втори център на влияние – нещо, което рекламния бос не можел да преглътне. Нямало как един водещ на заплата да си позволява да ползва влиянието си върху аудиторията в полза на един или друг политик, било то срещу заплащане или от чисто приятелски чувства. Повод за тези подозрения даде самият Николай Бареков, като публично демонстрира нежните си чувства към Бойко Борисов и неговата партия.

Всъщност, щом лицата от екрана имат възможност да манипулират аудиториите си, значи могат да се изкушат да го направят и за лично облагодетелстване. И  

 

сделките с „влияние” вероятно не са изключение в средите на телевизионните звезди.

 

Според данните, изнесени от министъра на земеделието Мирослав Найденов уж разследващата журналистка на БНТ Валя Ахчиева е успяла да сключи изгодна от всяка гледна точка сделка. Тя заменила свои гори в Радоморско и Белоградчишко срещу 100-тина декара край пернишкото село Рударци. През последните години селището привлича богатите българи и се заформя като поредния елитен квартал в близост до София. От заменката за „жълти стотинки” не след дълго Валя Ахчиева, нагло „бичуваща” корупцията от телевизионния екран, ще бере плодовете на добрия си спекулантски нюх.

Заради новите си придобивки в с. Рударци водещата от държавната телевизия

 

Ахчиева е станла персона нон-грата сред местните селяни.

 

Както Bulgaria News вече писа, кметът дори я заплашил с бомба. Местните хора направили комитет срещу журналистката, тъй като придобитите от нея парцели от години са обект на реституционни претенции от селяните. Те имали документи за собственост, но земите им не били върнати под предлог, че са в горския фонд между Рударци и пернишкия квартал „Църква”. Очевидно, това не е попречило на Валя Ахчиева да намери нужните връзки и да сложи ръка на апетитните имоти, докато рударчани останали с пръст в устата.

В края на миналата година и друга хитра сделка на журналистката привлякла интереса на финансовите ревизори, твърдят информирани източници от „Сан Стефано”. Ревизорите се интересували как успява със заплата от около 1250 лв. да строи  вила за 450 000 лв. в курорта „Св. Константин” над Пещера.

Въпреки спорната си репутация Валя Ахчиева продължава да се изявява като журналист от националната телевизия и дори опитва да прави разследвания.

 

Вместо националната медия да я уволни, тя й предоставя камера, микрофон и екран за изява.

 

Т.е. увеличава възможността й да манипулира аудиторията и да увеличава собствената си тежест. „Обичах да гледам Вашите предавания, които считах за достоверни и защитаващи обществения интерес. След днешното предаване (на 9 февруари 2010 г.) обаче съм разочарован, защото се оказа, че май защитавате собствените си материални интереси. В три поредни предавания твърдяхте неща, които в последствие се оказаха неверни, съдейки от прочетеното от вас тази вечер...”, пише в сайта на БНТ зрител на предаването. Очевидно, не за първи път личен интерес прозира зад привидно общественозначима тема.

 

www.bulgaria-news.bg



Тагове:   бизнесмен,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930