Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2010 21:53 - В. "Атака" ни цитира в статия за бургаските мекерета Касабови
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 2027 Коментари: 0 Гласове:
0



Жената на Касабов помилвана от Гоце
Телевизия СКАТ и в. „Десант“ дали обет да обслужват Първанов

Осъдената за клевета журналистка Катя Касабова, съпруга на Валентин Касабов, известен с едночасовите си монолози на високоскоростен бургаски диалект в предаването "Паралакс" по СКАТ, е била лично помилвана от президента Първанов. На това се дължи горещото пристрастие към Гоце на ръководения от Касабова в. "Десант", който заедно със семейната бургаска кабеларка и още няколко издания е част от обслужващата Алексей Петров медийна група. Г-жа Касабова често демонстрирала своята лична признателност към президента Гоце и заявявала, че винаги ще гласува за него.
Припомняме, че на 11 май 2002 година Бургаският районен съд намери г-жа Касабова за виновна за това, че е оклеветила всеки един от четирима тъжители в статии, публикувани във в. "Компас" през 2000 г. В първата статия Касабова твърди, че съществува корупция във връзка с приема на деца в елитните училища в Бургас, а във втората си публикация се извинява за своите твърдения, които може да се окажат неверни. Съдът намира г-жа Касабова за виновна за клевета по отношение на всеки от четиримата тъжители и я осъжда да плати обезщетение от 1000 лв. на всеки от ищците за моралните вреди, които им е причинила.
За същите публикации, за които е осъдена, Касабова получава през 2002 г. награда "Паница" на фондация "Свободна и демократична България". Припомняме само, че Димитър-Джон Паница, известен сред приближените си като "Дими", е човекът, оплюл и опозорил България. През август 1982 г. в списанието "Риидърс Дайджест", където той е шеф на европейското бюро, излизат дезинформациите на платения човек на ЦРУ Клеър Стърлинг за "българската следа" в атентата срещу папата пред катедралата "Свети Петър" в Рим. Стърлинг споделя пред журналисти по-късно, че Паница є предложил щедро финансово рамо, за да публикува своите статии срещу България, както и две книги. " По-късно Паница се заема със задачата да развращава български журналисти чрез подкупи под формата на награди.
"Бургаският вестник, носещ гръмкото име "Десант", се оказва собственост на Валери Сименов - собственик и на кабеларката "СКАТ", която около изборите тайно бе закупена от Алексей Петров същият, който нареди на телевизионерите си да плюят яко по ГЕРБ и правителството, пише блогът  "Сливен плюс". И добавя: Две години Валери Симеонов бе в коалиция с ГЕРБ в Бургас, а след парламентарните избори изненадващо закритикува новите управляващи страната. Затова логично се появиха коментари, че е дошъл момент, в който вече не са били прокарвани бизнес интересите на Симеонов и той е решил да се прави на опозиционер. Опозиционер все едно на самия себе си, защото е цоцал от общинската хазна на Бургас и същевременно е окабелявал града с фирмата си СКАТ, което според мнозина е явен конфликт на интереси. Волен Сидеров от своя страна заяви, че откакто е станал общински съветник в Бургас, Валери Симеонов е забогатял с милиони. Според една справка решенията, които той е прокарал в местния парламент, са все в полза на неговата фирма - тук парцелче си взел, там окабеляване и билбордове... Симеонов трябва да отговори има ли, и ако да откъде законни пари, за да изгради национална телевизия, след като го няма сред големите данъкоплатци."

в. Атака



Тагове:   мекерета,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031