Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2010 11:11 - НДСВ нямало да е адвокат на Цонев. А какъв адвокат му беше!
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 969 Коментари: 1 Гласове:
0




В официално съобщение на НДСВ след ареста на бившия министър на отбраната Николай Цонев, който беше от квотата на партията в тристранната коалиция се казва, че корупционният и властовият натиск срещу съдебната власт са недемократични и неприемливи методи за влияние. Цонев бе арестуван за опит да подкупи следователя,който го разследвал да осуети събирането на доказателства срещу него.

НДСВ винаги е твърдяла и продължава да твърди, че основата на демокрацията е спазването на правилата от всички граждани и институции. Затова НДСВ няма да стане адвокат на бившия си министър като е убедена, че правото и истината ще възтържествуват. Ако министър Цонев или някой друг, независимо от каква позиция и независимо от партийната си принадлежност, са престъпили закона, те ще трябва да понесат своята отговорност.

НДСВ вярва, че правосъдната система в страната ни професионално, отговорно и свободно ще се произнесе по случая. Партиите сега нямат думата, завършва съобщението.

Вярно е, сега партиите нямат думата. Но какво стана, когато имаха думата?

Още по време на дебатите при назначаването на Николай Цонев за министър на отбраната на мястото на Веселин Близнаков (МО в тройната коалиция бе запазена територия на НДСВ) се повдигна въпросът за далавери, свързани с името му.

Срещу него имаше две прекратени дела, свързани с дейността му в периода 1999-2000 г., когато е бил управител на "Снабдяване и търговия" и директор на "Управление на доставките" при МО. Те са за неизгодна сделка и за злоупотреба с власт и служебно положение, от която са настъпили тежки последици. От Софийската военна прокуратура пазят в дълбока тайна кои магистрати са прекратили необосновано делата през 2003-2004 г. За това сигнализираха и медии, и опозицията.

Тогава НДСВ имаше думата и с одобрението на Царя гарантира за него и пламенно го защити.

"НДСВ ще носи пълната отговорност за назначаването на Николай Цонев за министър на отбраната", каза депутатът от НДСВ и зам.председател на партията Милен Велчев по време на дебатите в парламента за промените в кабинета.

Велчев нарече атаките срещу кандидат-министъра безплодни опити да се очерни името му. Нападките към кандидата на НДСВ, според Велчев, са израз на дебелоочие.

Той посочи, че номинираният е доказан експерт и мениджър, и е блестящ пример за личностно израстване.” Край на цитата.

Сега, след ареста на Цонев НДСВ твърди, че партиите нямат думата. Напротив, имат я, но не я искат. Защото ще трябва да отговорят на логичния въпрос: как точно ще понесе НДСВ пълната отговорност за действията на Цонев и за нанесените щети, в които е обвинен.
Логичен, но и безсмислен.

Евгени Петров, БЛИЦ


Тагове:   Какъв,   НДСВ,   адвокат,


Гласувай:
0



1. sande - Падналият няма приятели...
02.04.2010 11:23
Закона на глутницата.
Падналите ги изяждат.
До следващия паднал, когато дойдат онези с качулките.
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930