Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2010 20:24 - Гоце крои преврат в БСП и в държавата
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 1143 Коментари: 2 Гласове:
0




  Посещението на директора на ЦРУ Леон Панета у нас и срещата му с премиера Бойко Борисов силно изнерви президента Георги Първанов и лобито му на "Позитано" 20. Те се опитаха да вкарат министър-председателя в дебат, като го попитаха дали е обсъждал с Панета "проекта Първанов". Целта бе да разберат дали шефът на ЦРУ е дал на Борисов списък с високопоставени социалисти, свързани с Октопода. Червените са силно притеснени, че от съдебната система може да бъдат извадени издигнатите от тях шефове на Темида, а след това бившите управляващи и техните олигарси да бъдат натикани в затвора.
Неуспешните политически проекти на Гоце и опасността от разцепването на БСП подтикнаха Първанов да поеме курс към овладяване на лидерския пост в соцпартията. За целта президентът се надявал на провала на червените на местните избори и дори работел за това. Така щяла да се създаде идеална почва за елиминирането на Сергей Станишев и овладяването на партия.
Мечтата на Първанов била да стане премиер. С помощта на наши и западни масони и той работел за избирането за президент на Ивайло Калфин. Така щял да се реализира планът му двата най-високи поста в държавата да се поемат от хора на БСП. Със задачата да отвличат гласве от ГЕРБ и АТАКА Гоце е задействал ДПС, ДСБ, РЗС и олигархическите си партийки.
Обсъждал ли е премиерът Бойко Борисов "проекта Първанов" с шефа на ЦРУ Леон Панета? С този въпрос началникът на кабинета на президента Георги Първанов ген. Никола Колев се обърна към министър-председателя. За да се затвърди впечатлението за широк отзвук на "събитието", същото питане към премиера отправиха и червените депутати Румен Петков и Петър Корумбашев.
Отговорът на началника на кабинета на Борисов - Румяна Бъчварова, бе категорично "не". Всички те вкупом обявиха, че не й вярват. И пожелаха в мръсната инсинуация с личен отговор да се включи и премиерът. Тази стара ченгеджийска тактика е добре известна на агента на Държавна сигурност Гоце. Тя има за задача да въвлече опонента в нескончаем дебат, той да бъде омаскарен и принуден да се обяснява. Но това не е единствената цел на социалистите и на Първанов. Раздухването на скандала е опит за пиар акция на президента за сметка на управляващите и Бойко Борисов. Нейната задача е да доведе общественото мнение до извода, че няма друг вариант освен Гоце да даде "плът и кръв" на заявения от него "нов политически проект". Тоест, да направи партия, с която да се бори за властта.

Страх от разкрития
за връзки с Октопода тресе Първанов
Въпросът на Гоце към Борисов прикрива единствено страх. Известно е, че всеки път, когато високопоставен американец дойде в Блъгария, излиза наяве цяла серия престъпления на хората, които до неотдавна са били облечени с власт. Точно защото САЩ са приятелска държава, посолството й у нас разполага с информация за случващото се тук. С особено внимание се наблюдават хората на бившите ни управляващи, които са се срастнали с Октопода. Изказванията на американския посланик по темата за престъпността във всички сфери на живота в България и последвалото го посещение на шефа на ЦРУ сериозно изнервиха БСП и Първанов. И от "Позитано" 20 и от"Дундуков" 1 заваляха въпроси, които имат една цел - да предизвикат премиера да открехне завесата на водените разговори. Ако открият нещо притеснително в думите му, да вдигат шум, за да спасят елита си, затънал до куша в евро- и криминални далавери.
САЩ не крият, че не одобряват срастналата се с престъпността съдебна система в България. Американците показват, че са готови да съдействат на правителството за разчистването на авгиевите обори там. Последните назначения на високи постове в системата са дело на БСП и ДПС. Целта е прозрачна - стопиране на процесите срещу бившите управляващи. Това е предвидлив ход на хора, които са наясно, че са вършили престъпления. Затова изчистването на съдебната система от корумпирани, политически обвързани и зависими от престъпния свят съдии е наложитело. А това е достатъчно основание да се зададе въпрос дал ли е някакво списъче Леон Панета на Бойко Борисов и чии имена се мъдрят там.
Може да се каже, че

Гоце и хората му не са майстори в партийното строителство
Вече има няколко провалени политически проекта, които се представят като тестване на общественото мнение. Пръв за създаването на лична партия на Гоце заговори червеният професор от Лондон - Димитър Иванов. Името му дори бе споменато като бъдещ неин лидер. Той обаче не се хареса нито на редовите социалисти, нито на верните на Гоце олигарси. Така планът за собствена формация на Първанов претърпя провал.
Тъй като на Гоце много му хареса идеята да си има своя политическа сила, той задейства верните си червени интелектуалци, които издигнаха кандидатурата му за втори мандат. За водач на агитката бе избран поетът-издател Иван Гранитски. Идеята разбуни духовете на "Позитано" 20. Заговори се, че Гоце цепи соцпартията. Битката за абревиатурата БСП изправи един срещу друг лидерът на червените Сергей Станишев и Георги Първанов. Тогава Гоце отстъпи и се насочи към "червените мобифони" - бивши комунисти, на които БКП раздаде куфарчета с пари и сметки в швейцарски банки с цифрови кодове. Станишев пък запя песента колко много му отива на Гоце да направи партия център-ляво.
И тази идея се провали, но в щаба на президента започна изработването на концепция за създаване на нова формация на Първанов. Заредиха се един след друг проекти като "Партия на регионите", "Патриот", "Строителни на съвременна България", прекръстена на "За трудова България".

Масони и генерали
поемат партийното строителство
В БСП се говори, че Първанов гледал на себе си като на голям стратег. Соцактивисти обаче са категорични, че тази роля се изпълнява от ген. Никола Колев. Точно той успокоил Гоце, че може да превърне дефектите в партийното му строителство в ефекти. Ген. Колев предложил на президента да благослови създаването на група политически формации. Целта била да се дръпнат гласове от всички социални слоеве - бедни, средни и богати българи. При това не само симпатизанти на социалистите, но и на АТАКА, ГЕРБ, ДСБ и СДС.
Шефът на кабинета на Гоце натоварил генерали и пенсионирани военни със задачата да изградят ядра по места, около които да се формира поредната политическа сила на Първанов. Лансирана бе идеята да се направи "Партия на регионите". Паралелно с генералите наши и западни масони са се ангажирали с лъскането на имидижа на Гоце и легитимирането на евентуалната му партия. Работата напредна дотолкова, че дори се заговори за избора на лидер на формацията. Българските масони лансираха Румен Петков. Западните - Ивайло Калфин. До консенсус не се стигна, тъй като военните отказаха да подкрепят Петков. Пиянските изцепки на Глъвъта наклонили везната към Калфин.
В политическите среди усилено се говори, че участието на генералите е използвано за прикритие от западните масони. Те заложили на проект, който се оказва кух. Чрез него братството в България преживява крах в опита да заиграе с Гоце. Ген. Колев обаче продължил да убеждава колегите си, че проектът е жив и ще бъде задействан веднага след приключването на мандата на Първанов.
Че Румен Петков няма шансове да поеме партията на Гоце, е сигурно. Но не така стои въпросът с Ивайло Калфин.

Според вестник "Атака" Първанов е решен да го направи президент. Бившият външен министър е добре приет в ЕС заради масонското лоби там. Той се ползва с име както в бизнес средите на Запад, така и в сред политиците. Твърди се, че Калфин също като Първанов е масон и западното братството много разчита на него в бъдеще.
Близки до Гоце и Калфин разказват, че бившият външен министър се опъва, защото личните му амбиции били да се реализира в европейската политика. Но Първанов бил сигурен, че притежава механизми да го накара да го включи като основен играч на предстоящите президентски избори. Наблюдателите смятат, че той ще направи това по масонска линия.

Мечтата на Гоце -
да е лидер на БСП
и премиер
Тестването на общественото мнение със създаването на президентска партиа показало на Гоце, че политическа сила, оглавявана лично от него, няма шансове. Затова той задействал План Б - започва да подготвя завръщането си като лидер на БСП.
Първанов бил сигурен, че социалистите ще се провалят на предстоящите местни избори и работел това да стане шумно и скандално. Нещо повече, той бил убеден, че комунистите ще изгубят кметските постове дори и в някои от червените бастиони. Президентът смятал да използва провала за удар срещу Сергей Станишев. Гоце дори имал свои хора в структурите по места, които щели да организират брожение "отдолу" и да поискат отстраняването на сегашния лидер на червените. След това мюретата на Първанов щели да издигнат именно него за председател на БСП.
От обкръжението на държавния глава твърдят, че програмата максимум на Първанов била и президентът, и министър-председателят да са от соцпартията. Мечтата на Гоце била да стане премиер. Така той щял да постигне заветната си цел, подобно на големите политици и държавници в Западна Европа, да впише в биографията си двата най-високи поста в страната - президент и министър-председател. Насън и наяве Гоце виждал Ивайло Калфин като президент, а себе си - като премиер.
Вярно, това е илюзия, но за нея българите ще платят още една непосилна цена. Реки от пари, одрани от гърбовете им, ще се излеят в предизборни билбордове, телевизионни реклами, платени автобуси, кебапчета в циганските махали и пр. За да може още един самозван балкански лидер да си отиде безславно пак ще плати народът.


Тагове:   БСП,   Гоце,   преврат,


Гласувай:
0



1. анонимен - СПОМНЕТЕ СИ, ЗАЩО Е НАПИСАН ...."КАПИТАЛА"..!!!! ТОВА Е ЦЕЛТА!
06.06.2010 21:00
Ако искате да противостоите на "червената мафия", трябва да атакувате финансовите им източници и да проконтролирате паричните им потоци!
Това ,ОПРЕДЕЛЕНО, е начина на борба с "червената мафия"!

ПАРИТЕ....ТОВА Е СМИСЪЛА НА ЦЯЛАТА "ЧЕРВЕНА ИДЕОЛОГИЯ"!!!

ТЕ СЕ СТРЕМЯТ ЕДИНСТВЕНО КЪМ ТЯХ...ДРУГОТО ,СА ПРИКАЗКИ ЗА ТЪПАЦИ!!!
цитирай
2. анонимен - ДО ПЪРВИЯ ЛОВЕЦ
07.06.2010 14:40
С МЕТКИТЕ НА президенчето НЯМА ДА ИЗЛЯЗАТ. МАЛКО СА ХОРАТА,КОИТО МУ ВЯРВАТ,ДАЖЕ И ЦИГАНИТЕ И МНОГО ТУРЦИ СА НА ЯСНО С ТЯХНАТА ПРОПАГАНДА,ПЛЮЕНЕ И СЪЗДАВАНЕ НА КОМПРОМАТИ.СТИГА ,ОСТАВЕТЕ НАРОДА.НЕ ГОВОРЕТЕ ОТ НАШЕ ИМЕ КОРУМПИРАНА ЧЕРВЕНА МАФИЯ.ДОСТАТЪЧНО КРАДОХТЕ,НО КОКАЛЪТ Е СЛАДЪК,НЕ ВИ СЕ ПУСКА.
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930