Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2010 18:18 - Войната с Иран е вече неизбежна
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 2387 Коментари: 1 Гласове:
0



Реза Калили* Обама изпраща самолетоносачи към Персийския залив и контейнери с бомби за базата на о. Диего Гарсия


Преди две седмици водачите на опозицията в Иран Мир Хусаин Мусави и Мехди Каруби отмениха всички антиправителствени демонстрации в памет на миналогодишното въстание срещу преизбирането на Ахмадинеджад за втори мандат.
Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън нарече отмяната "печален факт", но заобиколи по-важния въпрос. Реформата, които тези двама водачи предлагат не съвпада с желанията на мнозинството иранци - Мусави и Каруби искат да сложат край на ислямския режим.
Миналата година администрацията на Обама пропусна златната възможност да подкрепи иранското въстание. В Белия дом си направиха грешната сметка, че задкулисните преговори с аятолласите и обещанията им ще доведат до сътрудничество по въпроса с ядрената програма на Техеран. Американският президент бе изигран и сега неговата администрация се е засилила да подкрепя ново въстание в Иран, стига такова да избухне.
Междувременно президентът Обама започна да трупа военна мощ в Персийския залив. В средата на март шотландският в."Хералд ъв Скотланд" публикува информация за засилено струпване на оръжия в американската база на британския о. Диего Гарсия в Индийски океан, сред тях и стотици бомби с обеднен уран от типа "банкър бастър" за унищожаване на подземни обекти. Вестникът цитира Дан Плеш, директор на Центъра за международни изследвания и дипломация в Лондонския университет, който казва: "Те се готвят за тотално разрушаване на Иран. В момента американски самолети са в пълна готовност да разрушат 10 хиляди ирански мишени." Според "Сънди хералд" през януари т. г. американското правителство е възложило договор за транспортиране на 10 контейнера с бомби и други муниции. Търгът е бил обявен от американския флот.
На 21 май към бреговете на Иран тръгна "Ударна група 10" начело със самолетоносача "Хари Труман". Към нея ще се присъединят още 4 бойни кораба - разрушителите "Нормандия", "Уинстън С. Чърчил", "Оскар Остин" и "Рос". Така самолетоносачите ще станат два. В Арабско море е групата на самолетоносача "Дуайт Айзенхауер", която трябваше да подсили дипломацията на Обама с Иран.
В средата на юни армада от 12 военни кораба на САЩ и Израел мина през Суецкия канал на път за Червено море при изключителни мерки за сигурност, осигурени от Египет. От Червено море те ще поемат към Персийския залив, за да се съединят с "Ударна група 10". Американците проведоха съвместни въздушни и военноморски учения с Франция и Британия под командването на американски офицери. И Германия изпраща военни кораби към региона на Персийския залив, които за първи път в историята ще действат под командването на американци. Немската фрегата FGS Hessen е вече там.
Според "Дебка файл" струпването на силите трябва да завърши към края на юли, началото на август, когато в Персийския залив ще има 4 или 5 самолетоносача, видими от иранския бряг.
В региона вече кръстосват американски и израелски ядрени подводници.
Израел проведе многократни изпитания на своята военновъздушна отбрана, за да е сигурен в защитата на своите граждани след като войната започне.
На територията на Иран бяха дислоцирани специални американски и израелски сили. Агентите проучват готовността на иранците да отхвърлят ислямския режим и да набележат потенциални мишени. Русия - ключов играч, който досега подкрепяше режима - неотдавна замрази преговорите за продажбата на руски ракетни системи С-300 на Техеран. Премиерът Путин лично потвърди блокирането на сделката.
Иран също се готви за тотална война в Близкия изток. Още преди Съветът за сигурност на ООН да гласува новите санкции, лидерите на страната дадоха заповед за пълна мобилизация на Революционната гвардия. Подкрепления бяха дислоцирани по границите с Ирак и Афганистан. Ливанската Хизбула е въоръжена до зъби. На Сирия бяха доставени ракетни установки с по-дълъг обзег на действие. Техеран работи трескаво и над атомната си бомба и усилено обогатява уран. Целта е изпитанията на бомбата да се проведат възможно най-скоро.
Така ще се изпълни "пророчеството" на радикалите от тайното общество "Ходжатиех", водени от аятоллах Месбах Язди, който организира избирането и фалшифицираното преизбиране на Махмуд Ахмадинеджад. Движението "Ходжатиех" нетърпеливо чака Последните времена и пришествието на Имам Махди, последният Месия.
Ислямският режим е в пълна готовност да смаже всякакви въстания. Аятолласите са наясно с плановете на Запада да срине икономиката на Иран в следващите месеци и така да предизвика масово въстание. В селските райони Революционната гвардия вече изгради лагери, които могат да поберат хиляди арестувани въстаници и дисиденти в случай на дестабилизация. Гвардейците чакат този момент от първия ден, в който Върховният лидер на Иран, аятоллах Али Хаменей, назначи за техен командир Мохамад Али Джафари. Той смята, че иранската опозиция е по-голяма заплаха за Иран отколкото най-големият й неприятел, покойният Саддам Хюсеин, е бил навремето. Джафари ускори изграждането на 31 командно-контролни центрове в и около Иран, които могат да функционират независимо един от друг в случай на срив на комуникациите по време на войната. Всеки център е инструктран да смаже всеки бунт и да унищожи всеки неприятел. Джафари пое командването и на проправителственото опълчение на Басиджите.
Часовникът тиктака. На карта е заложен животът на стотици хиляди, ако не и милиони хора. Точно сега е времето за ненасилствен подход - скъсване на дипломатическите отношения с Техеран на аятолласите, изгонване на иранските представители и открита подкрепа за народа на Иран. Само ако получи широка международна подкрепа, иранският народ ще може да се вдигне, а тези, които са лоялни на ислямския режим, ще напуснат кораба. Това ще е достатъчно за успеха на въстанието, защото в Иран желанието за свалянето на режима е вече много силно.
Но ако войната не може да бъде избегната, нека Западът не забравя богатата история на културата, хуманизма и достойнството на иранския народ. Бомбардировки на Иран до сриването му в Каменната ера не е решение, защото културата на Иран е хилядолетна и неговият народ е настроен по-прозападно, отколкото повечето американци подозират. Във фокуса на войната трябва да бъдат Революционната гвардия и Басиджите.
Ако Западните сили успеят да ги разгромят, иранският народ ще свърши останалото и ислямският режим ще се присъедини към останалите варварски режими на бунището на историята.

* Реза Калили е бил агент на ЦРУ в иранската Революциона гвардия повече от 10 години. След като емигрира в САЩ, през април м.г. той издаде книгата "Време за измяна" (A Time to Betray), в която описва своя двойствен живот в Иран. Името му се пази е тайна с оглед безопасността на неговите близки. "Реза Калили" е псевдоним.


Тагове:   Иран,   НЕИЗБЕЖНА,


Гласувай:
0



1. анонимен - Персиян
10.07.2010 13:35
Тоя текс го е писал някоя прозападна мека китка, личиси от плюенето по демократично избрания президент на Иран. Война срещу Иран ще е война между доброто и злото в класическия смисъл на думата, вярващи срещу материалисти, иранците подкрепяни от бог срещу западните сили подкрепяни от сатаната.
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930