Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2010 11:01 - Нахален - нагъл - конска муха - Лъчезар Иванов
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 1324 Коментари: 0 Гласове:
0



Доктор на дузпата Лъчо Иванов изправи ГЕРБ пред тежък тест
image
Често сравняват качването по стълбата на властта с планинско катерене. Човек се оказва все по-нависоко и в един момент може да се главозамае било от липсата на кислород, било от усещането за всемогъщество, когато гледа другите отвисоко. Зам.-председателят на парламента Лъчезар Иванов явно стана поредната жертва на тази болест Затова е решил,че няма нищо притеснително да се опитва да диктува журналистическите разследвания. С приятелския си натиск върху Нова тв и репортерката Диляна Гайтанджиева, която снимаше репортаж за митничарските палати.
Сега вървят спорове дали Иванов е настъпил здраво лопатата и тя ще го удари по главата, или от мухата се прави слон.
По принцип името на доктора беше оплетено в повечето скандали, сътворени в управляващата партия досега. В края на миналата година той и отстраненият заради съмнения за корупция здравен министър Божидар Нанев осъществиха пътешествие до САЩ на разноски на компанията за биологични транспланти "Остеотек". Странната им екскурзия предизвика подозрения за лобизъм и насрещна проверка от ДАНС. Сянката на шефа на здравната комисия на парламента витаеше и върху скандала с фалшифицирания текст от Закона за наркотичните вещества, който беше публикуван в "Държавен вестник". Той отрече да има нещо общо, но някои от колегите му неофициално го посочиха за вдъхновител на поправката "Мери Джейн".
Последното му изпълнение с напътствия към журналистката от Нова тв обаче може да прелее чашата. Досега ГЕРБ се е доказала като единствената партия, в която цари ред и дисциплина.
Дори заради съвсем малки отклонения от обещанията и партийния морал формацията на Бойко Борисов сваля доверието си и гони всички провинили се. Последните два примера са отлъчванията на кмета на Горна Оряховица Йордан Михтиев и на общинската съветничка в Пловдив Дани Каназирева.
В крайна сметка хората са склонни да простят доста грешки на управляващите, ако те се опазят от морални падения. Досега ГЕРБ не допусна  гафове в това отношение.
Затова на Лъчезар Иванов ще е много трудно да се измъкне сух от ситуацията, в която сам се вкара. Безспорно той е сред силните фигури в партията. Докторът е областен шеф на софийската организация, зам.-председател на парламента и оглавява здравната комисия. Вероятно много от влиятелните хора в ГЕРБ ще се застъпят за него и ще настояват да не бъде жертван толкова лесно. В същото време с последните си изпълнения Иванов все повече се превръща в таралеж в гащите
за своите  А и кой може да гарантира какво ще сервира на съпартийците си в следващия момент гинекологът с митничарски приятелства.
За зла участ на Иванов скандалът, който той забърка, ще се приеме от обществеността преди всичко като тест за ГЕРБ.
Ако за всички важи един и същи аршин, най-логично е лекарят да се прости с високите държавни и партийни постове, за да не се рискува имиджът на младата формация.
Не бива да се забравя, че предишните управници бяха разлюбени точно защото позволиха на своите хора да се разпасват и да вършат щуротии и безумия. Борисов обаче сложи точка на тази традиция. Търсенето на политическа отговорност от всеки партиен кадър се превърна в неписан закон. Затова и съдбата на Лъчезар Иванов изглежда ясна. В стратегически план разжалването му ще донесе повече ползи на властта, дори и ако в най-лошия сценарий докторът се направи на обидено дете, не пожелае да напусне парламента и мине в лагера на врага. По-безопасно за ГЕРБ е гинекологът да пощурява с приказките и действията си опозицията, отколкото управляващата партия.

в. Стандарт, заглавието е на блога


Тагове:   муха,   нагъл,   нахален,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930