Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2010 18:22 - Би Би Си злослови срещу течната дружба
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 905 Коментари: 0 Гласове:
0




image

imageИВО ИНДЖЕВ
http://ivo.bg

Британската Би Би Си, която по думите на президента Първанов беше направила филм “без любов към България” (но пък от любов към истината за отношението на мащехата България към нейните изоставени деца в Могилино), отново разваля настроението на окопалите се във властта патриоти.

Този път тя мъти водата на самата братска Русия, с което показва, че не изпитва любов и към нейния монопол на българския газов пазар.

Според Би Би Си британската компания „Мелроуз рисорсиз” е открила голямо находище на природен газ в България. Българският министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков потвърдил, че откритите запаси от газ в източната част от страната, недалеч от Черно море, са над 3 милиарда куб. метра.

Това би гарантирало 20% от потребностите на страната от „синьо гориво” през следващите 6 години.

Представителят на британската компания Дейвид Арчър обявил, че газът от новото находище ще започне да достига до потребителите още тази есен. По неговите думи инвестициите за откриването на находището възлизат на 310 милиона долара.

От потеклите съобщения след сондажите става ясно също, че има опасност добивът на български газ да подбие цената на руския още в следващите няколко месеца. При това чувствително!

Същата Би Би Си имаше нахалството да уличи в корупция несменяемия още от времето на семейното му управление на НРБ шеф на българския спирт…пардон, олимпийски спорт, Иван Славков. Несправедливо обвинен, той бе принуден, след плодоносни десетилетия на поста, да го сдаде.

В резултат на което взе да диктува спомени, които сега са събрани в двутомник и красят българските книжарници, окичени с големи рекламни плакати на произведението “Батето”. Мемоарите му са определяни от плакатите като “сензация”.

Като се присъединявам към възмутените от вражеската дейност на Би Би Си патриоти, отказвам да повярвам на провокативното й съобщение за някакъв български газ (точно както Батето отказа да повярва на документалните кадри на Би Би Си за себе си).

Тук тече дружба от векове за векове, а те искат така лесно да я отклонят от хилядолетното й русло, да я подкопаят и омърсят с надежди за намаляване на братската зависимост.

Впрочем, правилото “внимавай какво си пожелаваш”, пробужда в случая въпроса: ами и ако американците вземат да потвърдят наличието на огромни залежи от шистов газ у нас и България, противно на всякаква досегашна логика, се окаже наистина енергиен център на Балканите, но без това да означава трансмисия на руско влияние?

Представяте ли си какъв провал би било това за комисионните, комисионерите и комисарите им? Че ние без тях не можем да виреем, те са като слънцето и въздуха за всяко (полу)живо същество от балкански вид!



Тагове:   дружба,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930