Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2010 18:14 - Ще се разпадне ли общинският съвет в Сливен?
Автор: slivenplus Категория: Регионални   
Прочетен: 1624 Коментари: 0 Гласове:
0



image Общинският съвет в Сливен ще направи последен опит да оцелее и заработи. Заседанието е насрочено за 12 август, а инициативата за това е на зам.-председателя му д-р Алексей Алексиев.

Това потвърди и самият той за „Седмица”. Отпървом се смяташе, че кметът Лечков се опитва да възстанови статуквото в своя полза, но бързо се разбра, че съкровената му цел е местният парламент да бъде парализиран. Каза го и пред журналисти: мога и без общински съвет, и без сесии.Липсата им е идеален декор за настоящи и бъдещи далавери. И най-вече относно подреждането на пъзела за обсебването на всички дейности по европроектите и капиталовата програма от „наши” фирми. Подобно цинично отношение към волята на избирателите няма аналог в момента у нас, освен може би в Ямбол, където кметът е също от ГЕРБ.

На насрочената сесия ще бъде разгледана актуализацията на бюджета, който е в окаяно състояние заради финансовите авантюри на Лечков и неговото обкръжение.Предвиден е и избор на нов председател на съвета заради отстраняването на Мария Григорова. Нещата са фифти-фифти и всичко е май в ръцете на представителката на ДПС. Но като се има предвид редакцията на движението на миналата сесия, може да се предположи, че т.нар. ново мнозинство ще изгуби и на председателския стол да се завърне Мария Григорова.

Ако обаче сесията се провали, общинският съвет в Сливен може да се саморазпусне. По закон местният парламент се саморазпуска, ако не заседава три месеца.Последното му заседание бе на 31 май. На 8 юни имаше заседание, но то бе продължение на майската сесия и не се брои. Според юристи, ако през този месец такова не се състои,през есента трябва да бъдат насрочени нови избори.

sedmica.sliven.net



Тагове:   Сливен,   съвет,   Общинският,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930