Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2010 22:01 - Христо Бонев: Лечков е дерибей
Автор: slivenplus Категория: Спорт   
Прочетен: 1732 Коментари: 0 Гласове:
0



image Войната между Йордан Лечков и Христо Бонев се разпали, след като в понеделник кметът на Сливен отново захапа пловдивската легенда. Този път Зума му отвърна подобаващо.

- Г-н Бонев, след победата над Сливен вие се изказахте ласкаво за почетния им президент Данчо Лечков, а той ви атакува. Нападна ви и в свое изказване в понеделник заявявайки, че не можете да го стигнете дори да тича срещу вас"..

- Не знам по коя писта или магистрала тича Лечков, но аз по тях нямам никакво намерение да вървя. Особено по неговите магистрални. Не исках да влизам в полемика с него, дори след мача в Сливен го похвалих за хубавата база. Очевидно с годините възпитанието му не е мръднало от времето, когато

го изгониха като кирлив фес от Хамбург и Бешикташ точно заради скандали. А след това Васко Божков му плати глобата, за да може да вземе последно 10 в ЦСКА.

- Лечков коментира и кариерата ви.

- Много се изненадах, че е направил сравнение между моята и неговата кариера. За себе си няма да говоря, но бих му казал, че по мое време в националния отбор играеха халфове като Димитър Якимов, Павел Панов, Димитър Пенев, Начко Михайлов и Божил Колев, на които той и вода нямаше да му дадат да носи. А и може да не ги знае, защото тогава може да са нямали теливизор да ги гледа. Всеки може да удари веднъж топката с глава. И то само веднъж. Други са го правили повече и не само с глава. Излишно е да споменавам, че на гърба на Христо Стоичков много хора като Йордан Лечков натрупаха слава, а след това го предадоха по най-долен начин и си измиха ръцете с него заради поредните провалени квалификации под мъдрото ръководство на частното им БФС. После този Лечков завидя на Бербатов и постоянно риеше срещу него. На Митко му писна да играе в шуро-баджанашкия им национален тим и си тръгна. Как го виждате Бербатов -звезда на Манчестър Юнайтед, да търпи резил в Сърбия с двама натрапени храненици на Лечков. Много смешно ми става, като прави сравнение между сегашното БФС, на което той се пъчи, че е някакво

шефче, и футболната централа от времето на Иван Славков. Още 3 живота да имат, те не могат да настигнат Батето.

- Искате да докажете, че заради Йордан Лечков Бербатов не е в националния?

- Миналата седмица се видях с националния селекционер Станимир Стоилов и го посьветвах да намери начин да убеди Димитър Бербатов да се завърне в националния. Мьри ме разбра, но каза, че нищо не може да направи. После се видях с Боби Михайлов и с други влиятелни хора от футболния съюз. Те ми казаха, че точно заради изказвания и действия на Лечков Бербатов е напуснал представителния отбор. Оказва се, че цялата футболна общественост не може да се справи с този провинциален дерибей.

- Той се хвали, че има много повече пари от вас, които спечелил като футболист.

- Бих искал да му кажа на Лечков, че аз съм осигурил семейството си само с честно спечелени пари като футболист и треньор. Като общински съветник съм се трудил безкористно за любимия ми роден град Пловдив и не съм имал проблеми с правосъдието за това.

 

 

/“ТЕМА СПОРТ“ /



Тагове:   Лечков,   дерибей,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930