Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2010 11:01 - Олигархът Банев пред фалит
Автор: slivenplus Категория: Бизнес   
Прочетен: 911 Коментари: 0 Гласове:
1




image Семейство Баневи си пазело настрана личното богатство. Бизнесменът проси 30 млн. кредит от двама премиери. Олигархът Николай Банев е пред фалит, разправят запознати с бизнес делата му. Той бил толкова закъсал, че се примолил на премиера да му съдейства за 30 млн. лв. кредит, с който да спасява своето предприятие "Полимери-Девня".

На 24 септември 2009 г. Банев написал писмо до Бойко Борисов, в което го моли "да подкрепи" предоставянето на въпросната кредитна линия. На близо две страници скандалният бизнесмен изтъква как "Полимери-Девня" е единствен производител в България на химически продукти със стратегическо значение за икономиката. Никъде обаче не се казвало, че фактически от 3-4 години повечето инсталации на завода не работят и в момента не произвежда на практика нищо. Нещо повече - борчовете на "Полимери" по линия на междуфирмената задлъжнялост са горе-долу толкова, колкото и исканият заем, предприятието е затънало в дългове, на което нито една банка не би дала кредит, твърди столичен ежедневник.

Всъщност Банев е пробвал и при предишния премиер Сергей Станишев, разкриват запознати. Искането пак е било за натиск върху кредитна институция за отпускане на заем. След като е разбрал, че исканата сума няма да бъде отпусната, Банев е намалил тройно заявката, но пак без успех.
Спирането на “Полимери” през февруари бе обяснено с кризата и свиване на пазарите. Тогава Банев публикува открито писмо до медиите, в което обяви, че се налагат драстични съкращения на работниците, а заради липса на подкрепа от държавата ще се наложи и спиране на производството. В писмото си олигархът посочи държавата и кризата като основни виновници за това. Той обеща да се издължи към работниците, но това към днешна дата все още не е станало.

...........................................
ДОСИЕ 


- Неотдавна и съпругата на Николай Банев – Евгения, призна, че кризата се е отразила върху бизнеса им, но не и върху личното богатство.
- Преди време Баневи бяха напуснати от пилота на частния си самолет пак заради финансови неуредици. Семейството редовно ползвало услугите на летеца за шопинг-воаяжи на Евгения до Лондон и Париж, но “забравяло” да плати надниците на въздушния ас.


Тагове:   Олигархът,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031