Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2010 22:03 - Анкара честити Гергьовден на българите и унищожената българска армия с манипулативните турски сериали
Автор: slivenplus Категория: Други   
Прочетен: 1002 Коментари: 0 Гласове:
1



 

image

 

 

Български деца от малките класове в едно наше училище разиграват етюди по турски сериали. Под ухилените погледи на учителките, аплодисментите на неразбиращите нищо свои съученици и пред камерата на една "национална" телевизия невръстните актьори се превъплъщават в турските тв герои, обясняват се в любов и се тръшкат от мъка. Жалко и противоестествено за годините им.

 

По същата частна национална телевизия в ранни зори водещата ни облъчва с отчайващата си неинформираност и със смешно-глупавата си самонадеяност на "корифей" по всички въпроси. От нея ще чуем, че ислямската експанзия у нас и грубото, безнаказано турцизиране на българомохамеданите в Родопите не били такъв сериозен проблем. Нещо като прелюдие към многочасовото до втръсване излъчване на сериите, чиято лъскава, нямаща нищо общо с реалностите фасада, е  предназначена да зомбира и заблуди наивниците, че Турция е модерна съвременна държава и мястото й е в Европейския съюз. По същото време там десетилетия наред до ден-днешен избиват многомилионния кюрдски народ, отказвайки му каквито и да било права - включително правото му да защити своята национална идентичност от варварската асимилация, превърната в политика на всички правителства, без изключение. В "модерната" ни югоизточна съседка ликвидират физически неудобни на властите журналисти, общественици, интелектуалци и бизнесмени, а светската държава губи все повече позиции пред настъплението на Шериата - мракобесният ислямски закон.

 

Случайно ли нашият ефир бе залят почти денонощно от тези серии. Няма нищо случайно - многократно сме доказвали, че Анкара е създала цяла империя от щедро финансирани звена, министерства и агенции, чиято основна задача е да разхубавяват образа на Турция пред света. Да промива мозъци и да ерозира съседните държави с помощта на нейната пета колона в тях. Случаят с експанзията срещу България е емблематичен в това отношение.  Пак със същата цел там бяха разработени подробни програми за многопосочно проникване у нас, включително и в културната сфера. И лавината от нейни пропагандни сериали  в нашия ефир е само част от него. В същото време  домораслите им телевизионни защитници не ни казват на каква цена са ги получили, или са дадени безплатно, което също не е случайно. Не ни казват също и къде отидоха българските ленти, а френските, руските, италианските, американските шедьоври, създадени по най-добрите образци от световната литературна класика? Вместо тях ни предлагат порой от турски сериали и отблъскващо пошли филми на САЩ, пълни с насилие и всякакви простотии.

 

Водещите в някои телевизии, които имат  претенцията да бъдат последна инстанция за истината, би трябвало да преминат тестове по грамотност и родолюбие. Ако това бе така, водещата обявила близостта ни с турците в областта на народопсихологията, щеше да знае, че Анкара отдавна ни причислява официално към т. нар. "турски свят". А в имперските си амбиции стигна дотам, нейните "учени" да твърдят (също официално), че целият български фолклор, ритуали ,обреди, песни, танци, облеклата, кухнята, народните приказки са заимствани стопроцентово от турски източници - за да ни обезличат като нация. Тези телевизии всъщност са се превърнали в инструмент на тази великодържавна политика и не само се прехласват пред пропагандните сериали на Анкара, но и отварят гостоприемно вратите на своите студия пред поклонниците на Високата порта у нас. Някои от тях почти истерично се хвърлиха да защитават и новините на турски език по БНТ. Сред тях се появи и протежето на злополучния бивш президент Желю Желев - Антонина Желязкова. Тя пък инспирира някаква декларация в тяхна полза от името на група "интелектуалци". Дори се предлага в медиите да има специална квота за малцинствата - навярно с коварната идея да се внуши на обществото, че България е многонационална държава, с всички тежки последствия за нейното бъдеще.

 

Някои политически и медийни влъхви с добре школувано лицемерие биха отговорили, че  електронните медии са преди всичко частни, разполагат със съответен лиценз и с правото сами да определят своята програмна схема. А ако тази схема, съзнателно или не,  работи целенасочено и последователно срещу интересите на страната ни? И се превръща в инструмент на чужди враждебни сили, които мечтаят да видят България разпокъсана на автономни области и мюсюлмански анклави? Държавата обаче не е частна собственост на никого. Ако имаме добре работеща имунна система, умна, ефикасна и безкомпромисно прилагана национална доктрина, медиите би трябвало да  съобразяват програмната си политика с нея. Това не означава цензура, а защитен механизъм срещу криворазбраната ни доморасла демокрация, която заплашва собствената ни държавност.

 






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930