Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2010 08:08 - За истината и вината на Маргените
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 601 Коментари: 0 Гласове:
0



 
 

Случаят с Маргените не е само последният пример за оперативна и следствена неефективност, но и начало на поредицата от шумни разработки и арести, които няма да получат потвърждение и реализация в съдебна фаза.Оправдателната присъда срещу Красимир и Николай Маринови поставя въпроса за източника на обвинението срещу тях. Кой, кога и защо лансира тезата, че те са поръчали три убийства.

 

 

Като бивш служител на специалните служби, участвал в тежки дела, недоумявам как е възможно да водиш оперативна разработка и в продължение на 10 години да не събереш данни, годни за юридическа легализация.

Като бивш ръководител в МВР, достигнал съвместно със следователи и прокурори до ефективни присъди, се чудя и се мая какви хора днес прилагат закона. Като ги слуша или гледа, човек се подвежда - владеят терминологията, гладко говорят, смело обещават присъди. В резултат на такова поведение министър Цветанов и прокурор Кокинов получават пълна подкрепа, за да работят резултатно.

За огромно тяхно съжаление съдът се оказа упорит в своята нереформираност - иска годни доказателства и твърди, че изпълнителната власт не му е началник.

 

Кадри, методика, опит

 

Смутен съм от технологичния хаос в работата на МВР, следствието и прокуратурата.

В близкото минало държавата разполагаше и с кадри, и с методика, и с опит за борба с организираната престъпност и корупцията, но политическото високомерие и всезнайковщината на новите ръководители, желанието им да подчинят всички институции, борещи престъпността, на субективното си мнение и оценки, водят до незадоволителни, а често и до катастрофални резултати.

Случаят с Маргените не е само последният пример за оперативна и следствена неефективност, но и начало на поредицата от шумни разработки и арести, които няма да получат потвърждение и реализация в съдебна фаза.

Оправдателната присъда срещу Красимир и Николай Маринови поставя въпроса за източника на обвинението срещу тях. Кой, кога и защо лансира тезата, че те са поръчали три убийства.

 

Откъде разбрахме за това престъпление?

 

Генерал Гоцев отговаря - от шефовете на контраразузнаването - ген. Чобанов и ген. Драшков. Николай Дамянов казва - от медиите, а медиите - от свои източници от спецслужбите. Иван Тодоров-Доктора не каза нищо, защото го убиха други.

И така: за да направим критичен анализ на неуспеха по това дело, е нужно да се върне лентата от самото начало и да се подредят елементите му, съобразно технологичния ред: източник на сигнала-първична оценка за достоверност-потвърждаване и разширяване на данните-юридическа легализация-обезпечаване на свидетели-реалистично обвинение.

Просто е, но не всеки може да го свърши! Поне ще разберем каква е истината!

 

Проф. Димитър Иванов

В. Труд


Тагове:   маргените,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031