Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2010 18:53 - БНР легитимира "кръга Монтерей"
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 1032 Коментари: 0 Гласове:
0




image

image
Българското национално радио легитимира т.нар. "кръг Монтерей" с интервю с бившия офицер от комунистическите тайни служби и бивш външен министър генерал Любен Гоцев.

Ген. Гоцев, който е известен като един от ръководителите на Държавна сигурност /ДС/ и организатор на т.нар. "преход", осигурил властта на наследниците на комунистическата номенклатура след 1989 година.

Водещият на предаването Величко Конакчиев получи обещание да бъде специално поканен да посети ресторант "Монтерей", където се събира "кръгът" от бивши служители на ДС и номенклатурни личности от времето на комунизма.

Ген. Гоцев е един от хората, организирали заедно с Андрей Луканов, превръщането на политическата власт на комунистическата олигархия в икономическа, а след това отново в политическа.

Този процес доведе до многократно удължаване на процеса на преход към пазарна икономика, няколко сериозни кризи в страната и прехвърляне на националното богатство в ръцете на комунистическата олигархия.

Назначаването на бивши комунистически партийни секретари за "бизнесмени" доведе също така до сериозни деформации в политическия процес, които превърнаха България във фасадна демокрация.

ДС използва след 1989 година своите канали за трафик на наркотици и оръжие за финансиране на организираната престъпност в страната чрез контрабанда на петрол и оръжие за Югославия в средата на 90-те години, когато на тази страна беше наложено ембарго от ООН заради войните в Босна и Хърватия.

Политиката на "кръга Монтерей" за обвързване на България с бившия Съветски съюз, а по-късно с Русия забави влизането на страната в ЕС и НАТО.

 

Държавното радио БНР е номинално обществено, но се издържа директно със средствата на българските данъкоплатци, отпускани от бюджета на държавата.


Тагове:   БНР,   Монтерей,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930