2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. stela50
12. getmans1
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. samvoin
6. hadjito
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Категорично изискване е то да се прави само от сурово краве, овче, биволско, козе мляко или смесено. Закваските са само от щамове лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилус, изолирани в България и неподлагани на генетична модификация.
Българското кисело мляко се съхранява при температура от 2 до 6 градуса по Целзий и има срок на трайност до 20 дни от датата на производството.
В стандарта са включени и изисквания към използваните в производството опаковки - полистиролови кофички до 1 кг, стъклени буркани до 1 кг и керамични съдове със същата вместимост.
Засега контролът по спазване на БДС в киселото мляко ще осъществяват лабораториите на ДВСК. До края на годината ще бъде създадена Национална агенция за контрол на храните, която ще следи за спазване на стандарта за киселото мляко.
АСН
ОЧАКВАЙТЕ: КАКВО И КЪДЕ ОБЯДВАХМЕ ЕДН...
Космически заплати в държавните бордове!...