Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2010 06:23 - НАДЕЖДА НЕЙНСКИ СКАНДАЛИЗИРА ГОСТИТЕ НА ФРЕНСКИЯ ПОСЛАНИК С ПЛАЖНА КАПЕЛА
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 4594 Коментари: 0 Гласове:
1



image

Бившата външна министърка и вторият й съпруг се разминаха за минути с първата г-жа Нейнски и голямата й дъщеря. Нито един от знаковите дейци на ГЕРБ не почете националния празник на Франция

  Надежда Нейнски (доскоро Михайлова) грубо наруши френския протокол, като се появи на приема по случай националния празник на Франция със сребристо-сива плажна шапка, която никак не се връзваше с светло-сивата й рокля с голи рамене. "Френският протокол не допуска появата на дамите с шапка. Това е възможно единствено на конни състезания или на градинско парти от неформален характер. Г-жа Нейнски обиди домакините - тя не може да не познава правилата, нали е бивш външен министър, значи не уважава традициите на домакините си", коментираха пред Bulgaria News представители на дипломатическия корпус. Анна Сендова, съпруга на университетския професор и бивш български посланик в Япония, която организираше курсове по етикет за дами от политическия и делови елит, възмутено отбеляза, че

шапки не се носят след 6 часа вечерта.

Британският етикет предполага дамите да са с шапки на официални събития, защото кралицата задължително е с шапка. "Френската традиция повелява гостенките да са скромно облечени, за да не поставят в неловко положение домакинята, ако тя не е достатъчно ярка и елегантна. Ако ви прави впечатление, блестящата Карла Бруни-Саркози се облича фино и непретенциозно, за да не притеснява останалите дами, независимо дали е във Франция или в чужбина", допълниха познавачите на строгия френски протокол.

Мадам Ширак, съпругата на бившия френски президент Жак Ширак била на ръба на нервна криза, когато на прием в Елисейския дворец бившата президентша Антонина Стоянова се появила с огромна капела,

споделиха французи пред Bulgaria News.
Семейство Нейнски за малко избегнаха още по-голям конфуз от нелепата капела на Надежда, която тя носи от 1999 година, според злопаметни бивши почитателки на Синята идея. Малко след като новата Надежда и Светлин си тръгнаха, на приема се появи бившата госпожа Нейнски - Мирослава Лазарова с красивата си по-голяма дъщеря. Както неотдавна човек на Bulgaria News документира в градината на столичното заведение "Мотто"

дъщерята на Светлин Нейнски не си говори с втората си майка, дори не се поздравява с нея.

imageНикой от известните дейци на управляващата партия не почете приема на френския посланик  Етиен дьо Понсен. "В България има интересна практика: партийните лидери и известни политици не ходят по приеми в посолствата когато са на власт. Само когато са в опозиция уважават поканите на посланиците, за да търсят подкрепа и да си изпросят някоя снимка за медиите. Ето, вижте - няма нито едно познато лице от ГЕРБ, но Георги Кадиев е тук от самото начало", коментира пред Bulgaria News дългогодишен дипломатически служител.  "Цветан Цветанов ходеше редовно на приеми, сега не се появява никъде.

Само Симеон Сакскобургготски като министър-председател почиташе националните празници на повечето от държавите с дипломатически мисии в България".

image"Франция очевидно излиза от кризата, - коментираха редовни посетители на приема на 14 юли. Няма и помен от тъжните маломерни сандвичи с шпеков салам от предишните години. Вижте какво изобилие от сирена, колбаси, плодове, напитки, прекрасно шампанско, има даже и сладолед."
Сред стотиците гости на посланик Етиен дьо Понсен и съпругата му бяха министърът на отбраната Аню Ангелов, заместник-министърът на външните работи Марин Райков, който на 27 юли поема посланическия пост на България във Франция, заместник-министърът на културата Димитър Дерелиев, прокурорът Николай Джамбазов, бившият депутат Венцислав Димитров и съпругата му Миглена, бившата заместник министърка на икономиката и на екологията Любка Качакова, художникът Никола Манев, бившият премиерски съветник Боян Чуков, бизнесменът-франкофон Васил Василев, журналистките Венелина Гочева, Соня Колтуклиева, Илияна Беновска, оръжейният търговец Николай Гигов с дъщеря си Ели, монархистът Христо Куртев, писателят Богомил Герасимов... Според информирани, Царя не е дошъл, защото е на почивка в Гърция с доня Маргарита.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031