Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2010 21:59 - Костов: Правителството най-сетне да признае, че ще теглим 1 млрд. от МВФ
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 602 Коментари: 0 Гласове:
0



imageЛидерът на ДСБ Иван Костов разкри, че по информация от високите етажи на властта правителството възнамерява да тегли все пак заем от МВФ, но догодина. Според Костов обаче тогава няма да е изгодно, защото лихвата ще бъде 12 на сто, а сега е 6%. По-късно премиерът Борисов отрече да има подобни намерения.
 

Лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че хора на високи позиции в ГЕРБ го уверили как ще последват съвета му

 

да искат заем от МВФ в размер на 1 милиард, но догодина.

Това той разкри в сутрешния блок на бТВ. Костов спести имената на ключовите фигури сред управляващите, но заяви, че това е грешната стъпка, защото след година ни очаква заем с лихва поне от 12 на сто. В същото време, ако поискаме кредита още сега, лихвата в момента е само 6 %.

За предстоящия заем от МВФ пръв писа BNews. Тогава Симеон Дянков отрече. Междувременно в кулоарите на парламента последва поредно отричане от страна на финансовия министър и премиера, че няма да теглим заем от МВФ.

По думите на тъмносиния лидер предимството сега да заемем пари от МВФ пред това да го отложим с година се крие и в необходимостта именно

с тези средства да гарантираме, че няма да пипаме резерва под санитарния минимум.

Костов разкритикува ГЕРБ, че в момент, когато всички в държавата са наясно, че юли и август трябва да се използват за реформи в администрацията и държавните институции, за да се приеме начисто новият бюджет наесен такъв, че да не излезем с прекомерен дефицит, депутатите от ГЕРБ се занимават предимно с лобизъм.

Костов: Бойко реагира бързо срещу лобизма

По повод случаите на лобиране на лица от ГЕРБ от последните дни - както с платените такси във ВУЗ, така и с лобирането за арендаторите на земя от страна на шефката на земеделската комисия Десислава Танева, така и с безконтролното разпореждане с имоти от страна на областните управители, премиерът Бойко Борисов е показал добра и бърза реакция.

"Той има много бърз рефлекс да реагира на такива неща, но докога министър-председателят ще хваща тези нарушители, кога ще му остане време за другите сериозни задачи", запита се Иван Костов.

"Премиерът сега започна да се сблъсква с едно много агресивно налагане на лобистки интереси", обобщи лидерът на ДСБ, като отрече, че десните само чакат поредния лобистки скандал да избуи, за да блеснат с компетентност на фона на герберите в парламента.

"Че ние сме компетентните, то е очевидно,

но такъв тип поведение не ни е било присъщо", заключи Иван Костов.



Тагове:   МВФ,   млрд,   най-сетне,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031