Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2010 15:41 - Пиар на ГЕРБ бе принуден да напусне медия заради водеща от БНР
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 720 Коментари: 0 Гласове:
0



image БСП и "Атака" кръстосаха шпаги в името на медиите, а в спора се намеси и премиерът Бойко Борисов - на страната на Волен Сидеров. Поводът за политическия дебат бе начинът на водене на предаване на журналистка от БНР, която обслужвала опозицията, а не управляващите.

Повод за скандала по новата сюжетна линия - този път конфликт на интереси в медиите, бе заканата на лидера на "Атака" Волен Сидеров, че ще "прочисти БНР". Сидеров се разгневи на водещата на предаването "Нещо повече" по Хоризонт Дияна Янкулова, която задавала въпроси и водела тенденциозно. Тя е била пресаташе на МВР по времето на вътрешния министър Михаил Миков.

В нейна защита от БСП реагираха с декларация от парламентарната трибуна. Заплахи за уволнение, политически натиск и атаки бележат отношението на политици към медии и към отделни журналисти,

заяви зам.-председателят на ПГ на левицата Ангел Найденов. Като източник на тези заплахи и натиск от БСП посочиха лидера на "Атака" Волен Сидеров. Найденов констатира, че мълчанието на ГЕРБ по казуса е учудващо.

Сидеров стана и заяви, че ако единици от журналистическата гилдия считат мнението му за липса на промяна в БНР от 10-и ноември насам

за закана за политическа чистка, това само значи, че не желаят да разчистят авгиевите обори в медиите и да въведат там ясни и прозрачни правила.

От това, което сега чух от изказването на г-н Сидеров в парламента, е буквално ясно, че има политическо назначение в БНР на бившия шеф на пресцентъра на Михаил Миков,

коментира в кулоарите на НС премиерът Борисов, без да знае, че практиката и в БНР и в БНТ е техните кадри не напускат работа и просто си взимат неплатен отпуск, когато стават пиари на властта.

Според Борисов има явен конфликт на интереси във факта, че Дияна Янкулова води разговор на полицейска тема, след като е била шеф на пресцентъра на МВР при предишния кабинет. По думите му тя нямало да защитава по-различна позиция от тази, зад която е заставала в предишните две-три години.

Борисов се оплака: "Аз също съм бил потърпевш от подобна дейност на други журналисти, знам как човек емоционално приема, особено когато знаеш кого обслужват”.

В мига, в който му бе напомнено, че пиар на ПГ на ГЕРБ също е журналист и води предаване в ВВТ, Борисов попита за кого става въпрос, понеже не го познавал.

"Кой си, бе, Никола, я да го видя къде е Никола? Ти ли си? Ами махайте го от парламентарната група, щом пречи на журналистите!”,

реагира моментално премиерът с реплика към момчето, което стана свидетел на обрата в съдбата си. Минути по-късно от ГЕРБ пристигна прессъобщение, в което бе посочено, че въпросният колега Никола Николов приключва гражданския си договор с телевизията и очевидно ще се занимава само с пиара на управляващите.

След случилото се колегията дружно съжали, че изведе като пример пред Борисов точно неговото име,

при положение, че това е масова практика от промените насам - журналисти да стават пресаташета на властта и после да се връщат по работните си места или в други медии, защото в края на краищата трябва да работят.

BNews



Тагове:   пиар,   медия,   БНР,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930