Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2010 16:02 - Светослава Тадаръкова: Ванга е викала Доган, но той й отказал
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 23400 Коментари: 16 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
image Юни 1995 г. Лидерът на ДПС Ахмед Доган още не е готов за среща с Ванга. Снимка: Иван Григоров Лидерът на ДПС е почнал да се занимава с езотерика, разкрива в интервю за "ШОУ" Светослава Тадаръкова. По думите й лидерът на ДПС е в перфектна кондиция, отнася се хладнокръвно към всичко, което се пише за него. Светослава Тадаръкова е известен разследващ журналист. Завършила е СУ “Св. Климент Охридски”, специализирала е в САЩ и Германия.
Звездата й изгрява в началото на демократичните промени през 90-те. Избрана е за репортер на годината през 1991 г. По същото време става първата жена, водещ на тв предаването "Панорама". В БНТ води публицистичното предаване "Един час със Светослава Стаева." Оттогава сменя студиа в различни телевизии - "Тв 7 дни", Нова Тв, Канал 3. В момента води авторско предаване "Разследване” в ББТ. Омъжена е за бизнесмена Димитър Тадаръков. Светослава е майка на три деца.
“За Ванга са излезли над 15 книги, чела съм ги всичките и колкото повече четях, толкава повече се усъмнявах. Реших да отида и да видя дали отговарят на истината. И още в началото се натъкнах на тотални разминавания”, - твърди известната журналистка.
Специално за “ШОУ” Светослава Тадаръкова разкрива прелюбопитни подробности зад кулисите на филма си за пророчицата Ванга, който ще се излъчва всяка неделя от 18 ч. по ББТ.


- Светослава, разбрах, че си се добрала до интересни подробности, свързани с рождената дата на пророчицата Ванга?
 - Самата Ванга не е искала да каже рождената си дата. Има една версия, че нейното раждане фактически не е на една дата. Окултистите смятат, че тя е имала две раждания. Второто й раждане става по време на вдигането от вихрушката. Това се е случило някъде през пролетта на 1923 г. Моето изследване показва също така, че

не е възможно тя да е ослепяла по време на вихрушката.

Около самото торнадо също има хиляди въпросителни. Не е така, както е описано във всички книги за Ванга. Установи се, че метеоролозите имат много подробна сводка на тези явления по българските земи от началото на 20 век. Торнадо не е регистрирано през 1923 г. по това време. Имало е само силен вятър.
Но нито торнадо, нито силен вятър са могли да носят Ванга цели 2 км. Тя трябва да е летяла над дървета, над една река, за да стигне до местността “Търнака”. Нашият екип беше там. Това е невъзможно. Освен това тя не е била сама, а с две братовчедки и с каруца с магаре. Само тя е вдигната... Единственото обяснение е, че е станало някакво чудо.

- Разкриваш ли чудодейната версия във филма си?
- Светлин Русев ми разказа тази версия. Имало е две жени, контактьорки, които са направили сеанс заедно с Ванга. Говорили с извънземни сили и те са обяснили какво се е случило с пророчицата по време на т. нар. вихрушка. Присъствали са Светлин Русев и нейният осиновен син Димитър Вълчев, доколкото знам. Всичко това се описва във филма.

- Твърдиш, че по време на снимките са се случили странни неща?
- По-скоро удивителни съвпадения. През цялото време имах чувството, че Ванга е около мен и все едно ни направлява – или ни пречи, или ни отваря врати. При някои интервюта се получи дефект във звука, може би не е искала да излизат...

- Например?!
- Правех интервю с човек от нейното обкръжение, който ми говореше за парите на Ванга, за начина, по който те са правили бизнес с имоти с нейно съгласие. Той ми каза, че Ванга много добре е разбирала от бизнес. Получи се тотален дефект на звука. Това интервю е в такова състояние, че аз даже не мога разчленя думите.
Големите феномени могат да трият записи. Когато правих един филм за БНТ за Вера Кочовска, имах такъв случай: Бяхме с оператора Иван Обрейков при нея по време на сеансите й в Плевен. Изведнъж влезе едно детенце, гушнало кукла - изключително сладко, с опашчици. Беше с баща си. Той каза, че детето кърви, има нещо като цикъл, а беше твърде малко, около 10 - годишно. Вера Кочовска ни каза: “Недейте да снимате!” Обаче аз само погледнах Иван и той продължи да снима. Изведнъж ми даде знак, че камерата е блокирала... Кочовска се обърна към нас много остро: “Нали ви казах да не снимате, ако още веднъж го направите, когато ви забраня, ще изтрия целия запис!” И камерата тръгна. Когато момиченцето излезе, тя се обърна към нас и ни каза:

”Това дете ще умре!”

Друг случай: Когато отивахме към тази чешма, от която вихрушката е вдигнала Ванга, първият път, въпреки че беше 4-5 часа следобед, падна някакъв тотален мрак, нищо не виждахме и не можахме да слезем. Вторият път гледахме да е по-рано - хубав, ясен ден... Изведнъж както си се движехме по пътя, колата ни затъна. Оказа се, че влизаме в мочурище, което изобщо не личи отгоре. Колата затъна до средата на гумите. Върнахме се назад пеша и намерихме в една кланица две яки момчета, собствениците. Казаха: “Никакъв проблем, сега ще ви изтеглим!” И якият им джип също затъна. Няма излизане! Извикаха един трактор, изтегли ни, бяхме до ушите в кал. Едното момче каза: “Баба Ванга всичките ни заглави!” Все ставаше нещо, сякаш тя ни показваше силите си, даваше ни уроци.

- Имала си проблеми и с македонците в историческия музей в Струмица, родното място на пророчицата...
- В началото бяха много добронамерени, но после нещо им стана. Започнаха да ме обвиняват, че съм дошла да изопача думите им и да направя политически скандал. Искаха да изтрия записа с техните думи... Музеят се намира зад едни стени, можеха да извикат полиция, да ни арестуват, да приберат касетата ми, а на нея имаше много заснет материал... Настръхнаха ми косите, но слава Богу не се стигна дотам!

- Разбрах нещо много любопитно – че си снимала дъщеря си Маргарита в ролята на малката Ванга?
- Преди да се запознаем с мъжа ми през 1993 г., той е имал предишен брак и не е имал деца. Ходил е при Ванга два пъти и тя му е казала, че ще си има деца. И наистина ние след това си родихме две дъщери.
И ето сега -

нашата малка дъщеря Маргарита играе ролята на 12 -годишната Ванга

в една възстановка във филма ми.
Тя е била на толкова години, когато я вдига торнадото.
Ванга много обича мъже с името Димитър. Така се е казвал съпругът й, така се казва нейният осиновен син
– Димитър Вълчев. Така се казва и моят съпруг.

- Ти си близка с Ахмед Доган. Срещал ли се е той с Ванга?
- Викала го е един, два пъти, но той не е отишъл. Бил е в контакт с Ванга чрез един българин режисьор и един турчин художник през 1992-1993 г. Изпълнил е това, което тя е казала. Много е интересна историята.

- С личния му живот ли е било свързано?
- Не, с политиката. Доган й е пращал подаръци, знам го от самия него.

- Защо Доган не е ходил лично?
-
Повечето политици са ходили да им предсказва изборите. Има отделна серия на филма за това. А Ахмед не искал: ”Аз най-добре знам как се правят избори, не е необходимо някой да ми предсказва.” Попитах го: “А защо не отиде по друг повод, щеше да бъде много интересна духовна среща?!” Каза ми, че тогава още не е бил готов за такава среща. После започнал да се интересува от езотерика.

- Виждали ли сте се скоро с него?
- Виждах го преди 3-4 седмици. Исках да го разпитам за Ванга, защото се говори какво ли не. Най-малкото съм очаквала, че ще ми говори на тази тема близо един час. Подари ми една книга – “Изумрудените скрижали”, едно от първите езотерични писания от древността. Каза ми: “Ако разбереш 10 процента от тази книга, ти вече си много напред!” А аз нищо не разбирам от това, което чета... Ако сега Ванга беше жива, Доган вече щеше да се срещне с нея, така мисля.

- Има ли някакви притеснения Ахмед Доган? Чувства ли се заплашен?
- В перфектна кондиция е. Ахмед Доган си седи вкъщи, пътува от време на време. Той на практика е готов на всичко. Много хладнокръвно се отнася. Като го питам: “Виж, пишат по вестниците за това, за онова..” Той казва: “Да правят каквото искат, готов съм да свидетелствам, ако трябва...” Той не се плаши изобщо от проверките и смята, че трябва да се доведат докрай.

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА



Гласувай:
5



1. анонимен - Поредната платена шафрантия
29.03.2010 02:33
И тая "журналистка" е от платените ... от тези, дето сега под "османско" робство!
цитирай
2. анонимен - Знайни и незнайни "адвока...
29.03.2010 09:40
Знайни и незнайни "адвокати" на Доган изскачат едва ли не от всеки храст, за да лъскат височайшия му задник!
цитирай
3. анонимен - св.тадър.
29.03.2010 10:12
една тъпа продажна българка.
цитирай
4. анонимен - айдеее, още специалисти по "Ванга"
29.03.2010 10:27
тая "журналистка" да беше попрочела нещичко преди да прави "филм".
Не разбрахте ли че Ванга НЕ Е ОСИНОВЯВАЛА НИКОГО!!!!
тоя псевдо-син обаче си мълчи, защото така му е изгодно.

вместо филм за Ванга, по-добре да се направи филм за Фондация Ванга - там е мнооого по-интересно!
нещастници!.
цитирай
5. анонимен - Всичко Мара втасала...
29.03.2010 10:28
Криза, къде да се бръкне и как да се извърти политиката? Земните си работи не можем елементарно да наредим, дори нямаме смелост подоходния данък да върнем! Всичко Мара втасала, та и сериали за мистерии да правим. Защо журналистката с подкрепата на имотния си съпруг не се заеме добросъвестно с това, ами скъпи филми за продан на объркани хора прави?!
цитирай
6. анонимен - сем.Тадаръкови
29.03.2010 10:46
Сем.Тадаръкови за първи подгъзници на Доган. Той помага на Доган в бизнеса му, а тя ръси локум и пудра захар за него по медиите. Те са първи гости на всички приеми на ДПС и Доган, ходят му на гости, прекарват уикенди заедно и пр. Докато беше троегъзата коалиция Доган го лансираше като голям "професионалист". На Тадаръков синьо му излезе от биене в гърдите колко велик професионалист бил.Ако сега подберат Доган, ще видим много интересни неща.
цитирай
7. анонимен - много еничари има в тази държава...
29.03.2010 11:20
много еничари има в тази държава!винаги съм се чудел как може да има българи, които да защитават ДПС и Доган толкова и да плюет все по Русия и да я намесват във всичко. Тези хора явно само парите ги блазнят!
цитирай
8. анонимен - тая "журналистка"
29.03.2010 11:20
e курвунска подлога на простака тадаръков
поня как преди да го гепи приличаще на овца в диво състояние но после премина на безброй скъпи диети и центрове за разкрасяване с парите на шмекера вече съпруг - тадаръков за с цел отслабване
и пишеше само сок от круша за да кенза често и да се чисти от токсини
е , не може да не й се признае селската находчивост и амбиция
поне на тея години изглежда по-добре
вероятно свирките й са били качествени а не евтини колкото за да издадеш некоя стихосбирка боцнат в некой сутерен и да си показваш презрелите цици насекъде
цитирай
9. анонимен - КУРВАТА ТАДАРЪКОВА
02.06.2010 15:38
АКО СИ МИСЛИ 4Е НЯКОЙ ЩЕ СЕДНЕ ДА И ВЯРВА ЗНА4И Е МНОГО ЗЛЕ ТАЯ КУРВА.
цитирай
10. анонимен - ХАХАХАХАХА
02.06.2010 15:39
ТАЯ ТАДАРЪКОВА КАК ИСКАМ ДА Я КЕЦАМ АМА ЯКО В ГЪЗА И ПОСЛЕ У ПИ4КАТА ДА НЕ СЕ СЪРДИ.
цитирай
11. анонимен - Т.Т.
02.06.2010 15:41
МНОГО ЛЪЖИ МНОГО НЕЩО КОЛКО ЛИ МАНГИЗИ Е ВЗЕЛА ТАЯ ИЗМЕТ.ХОРА НЕ И ВЯРВАЙТЕ НА ТАЯ КУРВЕТИНА.АКО МИ ПАДНЕ ЩЕ Я КЕЦАМ АМА ЗВЕРСКАТА
цитирай
12. анонимен - И това ако е журналистика....
30.07.2010 21:17
Дали някой може да я попита тази псевдожурналистка как е взела диплома?Хора като нея, владеещи около 40-50 думи в речника си, ме карат да се срамувам,че принадлежа към тази гилдия.
цитирай
13. анонимен - Глупачка
21.08.2010 17:40
Тази журналистка епродажница лош човешки матерял с какво право коментира по този начин светицата Ванга.
цитирай
14. анонимен - анонимен
14.09.2010 14:28
Не трябва да се скверни паметта на света Ванга.Цял живот е помагала на България.
цитирай
15. анонимен - Светослава
04.01.2011 00:46
Бива,бива, но толкова очевидно нещастна в личен план жена освен певачките отдавна не бях виждала. То змийски чорапогащник ли не щеш, то рокля с турски блясъци ала вкуса на потурнака й мъж, то четири!!! реда гердани - също бляскави, плюс пръстени и лъскава гривна и кривене ту наляво, ту надясно, та да я хване камерата в профил, да се види колко е тънка остаряващата Светослава. Бях потресена - докъде парите могат да смъкнат едно първоначално интелигентно девойче - намацана, нацапана, скучна като кукла Барби. За коментара й от рода на: "Значи Ванга е била либерал или пък е клоняла към червените идеи?" изобщо не ми се говори. Пълна профанизация - явно може да мисли само в схеми. И тя, горката, се тегли към духовното, но както само тя го разбира - обилно поръсено от Мамона. Естествено, еврейка е.Че и Доган цитира - и той духовен, и той много навътре в материята на окултното... Също като Цветелина - днес четох в Нета коментар за нея - и тя духовна, и тя възвишена, и тя в служба на хората, ама най-напред парите. ДС си е направо безсмъртно и явно вече работят за налагането на някакъв нов модел на ошашавяне. Но да прочетат съдбата на Нострадамус и особено ужасния му край. Като слушам Тадаръкова, ме е срам за българската журналистика!
цитирай
16. анонимен - Uggs
26.10.2012 15:08
iaydmfkog
http://www.buybootugg.com/ Ugg Outlet
http://www.uggboots-discout.com/ Uggs Outlet
http://www.cheapbootugg.com/ Cheap Ugg
http://www.uggboots-winter.com/ Ugg Outlet
http://www.winter-uggboots.com/ Cheap Ugg Boots
http://www.uggbootsbuyalot.com/ Uggs Sale
http://www.backuggboots.com/ Ugg Sale
http://www.uggbootstoback.com/ Uggs
http://www.uggbootsaledollar.com/ Ugg Outlet
http://www.discountbootsale.com/ Ugg Boots Sale
http://www.shoesforwinter.com/ uggs outlet
http://www.bootsonline-ugg.com/ uggs for sale
http://www.bootoutletssale.com/ Cheap Uggs
huykqapom
http://www.buybootugg.com/#axvzebbzq - Cheap Ugg Boots
http://www.uggboots-discout.com/#zyytgkbuq - Cheap Ugg Boots
http://www.cheapbootugg.com/#zrkzbygfy - Uggs Outlet
http://www.uggboots-winter.com/#ivmtibofm - Uggs Outlet
http://www.winter-uggboots.com/#sjrugxjkh - Cheap Ugg
http://www.uggbootsbuyalot.com/#mgvuiwzhc - Ugg Boots Sale
http://www.backuggboots.com/#svixvzytf - Uggs Sale
http://www.uggbootstoback.com/#pbdopuqyz - Uggs Outlet
http://www.uggbootsaledollar.com/#znpnwofbt - Ugg Sale
http://www.discountbootsale.com/#azhrvdkly - Uggs Outlet
http://www.shoesforwinter.com/#xncgqutxw - Ugg Boots
http://www.bootsonline-ugg.com/#pxrfxzlat - Ugg Boots
http://www.bootoutletssale.com/#cwirwrbll - Uggs Outlet
mhaeediih
<a href=http://www.buybootugg.com/#vbwtqtygy>Uggs</a>
<a href=http://www.uggboots-discout.com/#phyfdrxvf>Ugg Boots</a>
<a href=http://www.cheapbootugg.com/#cdplcsgtf>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggboots-winter.com/#rwujudxtg>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.winter-uggboots.com/#ryiqhqvcb>uggs for sale</a>
<a href=http://www.uggbootsbuyalot.com/#mmtrvpluh>Cheap Ugg Boots</a>
<a href=http://www.backuggboots.com/#zjsjrhvot>Cheap Ugg</a>
<a href=http://www.uggbootstoback.com/#letzshcms>Uggs Outlet</a>
<a href=http://www.uggbootsaledollar.com/#dmyqlemos>uggs for sale</a>
<a href=http://www.discountbootsale.com/#hltilzclo>uggs for sale</a>
<a href=http://www.shoesforwinter.com/#rxokuwugx>Ugg Boots Sale</a>
<a href=http://www.bootsonline-ugg.com/#srtzwnqri>uggs for sale</a>
<a href=http://www.bootoutletssale.com/#hxvetugjf>uggs outlet</a>
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930