Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2010 14:04 - Дали не е време отново да се одържавят медиите?
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 1821 Коментари: 1 Гласове:
1



С идването на дългите празнични почивки и българската журналистика изпитва глад за сюжети.

Депутатите излязоха в пролетна ваканция, каквато само един дембел може да си позволи, софиянци тръгнаха на юг, за да демонстрират на изпадналите в криза гърци висок стандарт, провинциалните политици се запиляха по родните си села и просто няма за какво да се пише.

Вече два дни не е имало арести.

В такъв момент на помощ идва вечният виновен – алчният български търговец.
Той вдига цените на всичко – от яйцето до агнето.

Той иска да ограби до последна стотинки българският потребител. След което да го отрови.

Медиите се завихрят.

Правят се убийствени анализи на цените. Млади надъхани репортери, оставени да дежурят в почивните дни, обикалят магазини и сергии, докато намерят примери за алчност.

Миналата година търговците бяха надули цените на марулята, тази година на мушката е чесънът.

С оправданието, че някои яйца са по-едри от другите, надуват и техните цени.

Ако случайно нещо е станало по-евтино, никой няма да каже евалла на търговеца, пак ще му намерят кусур.

Агнешкото тази година било евтино, ама било новозеландско. Било менте. Сигурно от ягънца-изроди. По този начин търговците унищожавали родното животновъдство. Има и българско агнешко, но то е почти с 50% по-скъпо. И тук са виновни търговците. Те трябва да продават само българско месо, но на новозеландски цени.

Един касапин пък е хванат от Комисията за защита на потребителите, защото продавал „непълен комплект за дроб сърма”. Забравил кърпата, белия дроб и момиците. Брей какви специалисти имало в КЗП. Представяте ли си как самоотвержено са ровили с кървави ръце в карантията - докато открият състава на престъплението.

Някой пуснал по-евтин козунак – и той е престъпник, защото всякакъв козунак под 5 лева килото бил фалшив.

Инспекторите на РИОКОЗ също не спят. Те хванали боядисани яйца с 30 дневен срок на годност. Докато по БДС пресните яйца имали 30 дни годност, а боядисаните – само 5. Само че никой не знае БДС действа ли още и на кой ден от снасянето е станало боядисването. Няма пловдивска медия, която да не се затръшка от страшния великденски проблем.

Празниците ще отминат, алчните търговци ще преброят парсата и доволни ще си починат малко.

А хилядите войни на проверяващите органи кой ще възнагради? Дали не трябва в месеца, когато има празници, да получат двойна заплата?

Тихо само - да не би Дянков да почне да брои колко защитници на потребителите има в България, колко струват на бюджета и какви в крайна сметка са реалните резултати от положения труд.

И още нещо – необяснимо защо вече 20 години журналистите от частните медии се държат така, като че ли са на щат в „Държавен вестник”. И за всичко им са виновни частниците.

Дали не е време отново да се одържавят медиите – те така и така служат на държавата и народа. А е най-добре да се върнат на държавата и магазините. Така няма да има далавери по празниците - просто и търговците тогава ще си почиват.

evgenitodorov.blog.bg/



Тагове:   Отново,   медиите,   дали,   одържавят,


Гласувай:
1



1. raders - хм
05.04.2010 19:22
Лошото е, че тогава няма да има изобщо медии. Нито пък магазини за света.
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031