Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2010 18:12 - Гоце пак се напъна да мине за икономист
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 778 Коментари: 0 Гласове:
0



  Не престават напъните на президента Първанов, известен специалист по история на БКП, да се легитимира като икономически грамотен. Целта е ясна - да не изглежда смешен, когато предяви претенции за премиерското място през 2012 г. И понеже не вдява от икономика, вместо нея ни сервира пиарски изпълнения. На поредната президентска "дискусия" в неделя, озаглавена "Заетост в условията на криза", в която Първанов изсипа две кила икономически клишета в стил "да променим модела на българската икономика от "модела на ишлемето" към модел на високи технологии".
Факт е, че докато тройната коалиция на Гоце налагаше "модела на ишлемето", той мълчеше като риба. Не е обелил зъб срещу шивашките потилници, в които българките робуват на турски и гръцки мафиоти. Страната бе наводнена с молове и хипермаркети, които смазаха българския дребен бизнес и продължават да изнасят капитал от България. Но Гоце мълча. Той не е казал думица срещу чуждите монополи ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН и "Софийска вода", които ограбват българските домакинства, понижават конкурентоспособността на българските фирми и изнасят ограбения от нас капитал в своите държави. Седефчов си налягаше парцалите и когато кабинетът "Станишев" предостави цял един български сектор - строителството - на турски фирми, които си доведоха и работници, отнемайки работните места на българите. Сега обаче изведнъж се сетил да лъже хората, че ако го направят премиер, той ще промени модела на българската икономика.
Сетила се Мара да се побара, писа един форумец. Че да беше променил модела, докато управляваше неговата тройна коалиция!


Тагове:   Гоце,   мине,   икономист,   Напъна,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930