Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2010 20:44 - Пак казаха от чужбина, че Борисов ни забива в по-тежка криза. Тук - мълчание
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 892 Коментари: 1 Гласове:
3



   

9 Юли 2010

За пореден път лоша оценка за правителството от чужбина. Виенският институт за международни икономически изследвания (WIIW) направи крайно отрицателен анализ на досегашните действия на кабинета Борисов.
Те са погрешни, вместо стриктна данъчна политика има “разточително популистко харчене”, прекалено е задържането на плащанията към фирми, заради което се е задълбочил и удължил ефектът от глобалната криза в страната.
Докладът, цитиран от “Дойче Веле”, представлява анализ на икономиките в Централна и Източна Европа. Той предупреждава, че при тази грешна макроикономическа политика на българското правителство не е изключено ново влошаване на икономическата ситуация в страната.

Анализът разобличава като демагогска политиката на Борисов. Докато той и министрите му само повтарят, че България била обран бостан и предишните управляващи са ограбили страната, анализът на Виенският институт за международни икономически изследвания определя като относително добро здравето на българската икономика преди избухването на глобалната криза. Нещо повече – анализаторите смятат, че причините за сегашното й тежко състояние трябва да се търсят предимно вътре в страната. И отправят критики за липсата на смислена стратегия и политика за справяне с кризата. Задържането на бюджетни плащания по държавни поръчки е предизвикало прекалено силно охлаждане на икономиката и е подкопало доверието на инвеститорите, обясняват от WIIW. Единствената ясно изразена цел на кабинета е била влизането в т. нар. чакалня за еврозоната - една според Виенския институт нереалистична цел, обявена в неподходящо време.

Е, кой още трябва да каже, че Борисов забива страната в по-тежка криза? Досега всеки, който се осмели да даде подобна оценка, беше обявяван за комунист. Ругатни отнесе дори агенция Ройтерс. През март тя писа, че дясноцентристкото правителство на България спря важни икономически реформи, рискувайки да предизвика продължителна стагнация в най-бедната държава от Европейския съюз (виж тук). Ройтерс предупреди, че затишието при реформите и популистките тенденции в кабинета ще донесат повече страдание и ще забавят възстановяването. Сега феновете на Борисов ще нарекат ли комунисти и тия от Виена?

България ще затъне съвсем в блатото, а българските медии ще мълчат. Но накрая хората ще излязат на улицата като при Виденов.

е-vestnik
 



Тагове:   криза,   чужбина,   мълчание,   казаха,


Гласувай:
3



1. oposin21 - Еи заплеси по Виденово време изл...
10.07.2010 20:56
Еи заплеси по Виденово време излязохме по площадите командировани от групировки на които не им изнасяше и чаичетата дето ги пиехме ги варяха с екстри та ме предопредиха да не ходя и да не пия защото от началото на псевдо-демокрацията съм по барикадите
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930