Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2010 16:49 - (Не)извинено отсътвие в час по лицемерие
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 1000 Коментари: 1 Гласове:
1



image

 

И на мен мощно ми се ще да е истина твърдението за за автентичността на мощите на Йоан Кръстител. Ползите са очевидни – още от първия телевизионен репортаж за откритието се заговори откровено, без грам примес от лицемерие, колко добре би било това за туризма.

 

Така че министър Божидар Димитров е последователен, когато днес заявява по Би Ти Ви, че не желае да лицемерничи и си говори, каквото си мисли. А си мисли разни неща за цици, зърната им, руските курви, шибания (български) народ и неговите също такива археолози (това са негови думи и няма да ви се извинявам).

 

„Няма да се извиня на никого“ , отсече днес министърът и поясни, че обича жените и те него, но трябва да знаят кога да се разголват. Отново е прав. Самият той даде пример навремето пред в. „Нощен труд“ като се разголи със спомени за орално любовните си подвизи с германки по морето.

 

По принцип г-н министърът е прав: не бива човек да се извинява. Иначе ще постигне ли това, което той е постигнал? А и не само той. БСП прие позитивите (ще рече банките, банката с кадри и информация, и т.н.) от БКП, но не пое вината без мезета.

 

Авторът на тази реплика Филип Боков е емблематичен с житейския си просперитет. Не можеха да си го поделят като съветник Първанов и Станишев поради което го пратиха посланик в Словения.

 

Първанов като лъже, че не кадрува и не се меси в работата на правителството, но демонстративно се опитва да противопостави военния министър Ангелов срещу премиера Борисов (давам само най-пресния пример), да не би да се извинява? Никога! И си кара без проблем втори безоблачен мандат.

 

Станишев да се е извинил, че нарече „циркаджии“ по-голямата част от сънародниците си, които очевидно не го харесваха като министър-председател? Или пък да е казал едно „извинявайте“ на онези, които определи като „ненормални“, щом се интересуват от досиета?

 

Ами Доган - да изреждам ли наглите му изяви, за които всеки средно възпитан човек би се извинил?

 

И Дянков, който е прав за нуждата от реформи в БАН, трябваше ли да говори за „феодалните старци“ в академията без да се извинява?

 

Освен това Божидар Димитров отговаря за българите в чужбина, а не за останалите – в смисъл, остатъчната част от народа, решила да остане засега. Мъдро е с вулгарните си изявления да изгони още българи, че да му се разширят отговорностите. Може и вицеремиер да го направи тогава неговият приятел, който пък да се разтовари и да остане да отговаря за нас, останалите в малцинство спрямо избягалите.

 

Сигурно по тази причичина Борисов го подкрепя в начинанието му. Иначе щеше да го накара да се извини, както го принуди в случая с приказките му по адрес на Турция в навечерието на двустранните преговори.

 

Защото Божидар Димотров може да се извинява, но ако му нареди неговият приятел. Такава заповед явно няма този път. Ами да, логично е: това да не ви е Турция, с която на Борисов му беше важно да преговаря и да не обиди чрез своя министър? Това си е неговата, т.е. шибаната България. Така си мисли, така си говори.

 

Изобщо, позволете да се произнеса за причините, поради които беше постигнат изборният успех на сегашната власт. Не бяха толкова в жаждата за „силна ръка“, нито пък беше избуяло кой знае какво желание за „мъст“ спрямо предишните.

 

Народът, комуто е писнало да го лъжат, избра тази власт и това лице именно заради факта, че лицето на властта не е лицемерно и си казва простичко каквото си мисли. Може да си мисли, че сме шибани, но това не е важно за тукашния избирател. Важното в случая беше да не го лъжат, за да не се мине в избора си на откровен човек.

 

Не правете обаче това вкъщи. Ако си кажете откровено за някои помисли, разводът ви е гарантиран.

Иво Инджев 

http://ivo.bg/

 



Тагове:   час,   лицемерие,   отсътвие,


Гласувай:
1



1. ve6titsa - Явно не те четат
09.08.2010 17:18
щом не коментират. Благодаря за всичко това!!! Много ти благодаря. Ще го изпратя на приятелите си извън България
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930