Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2010 19:48 - „Двойната“ истина през очите на продажни историци
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 7301 Коментари: 11 Гласове:
0



Винаги съм мислил, че човешката наглост има някакъв предел, но не съм и предполагал, че нахалството на някои учени у нас може да бъде безгранично! Наскоро Университетското издателство "Св. Климент Охридски" публикува книгата "Смърт и изгнание" от американския автор Джъстин Маккарти. Впечатляващо е подзаглавието: "Етническото прочистване на османските мюсюлмани (1821-1922)", а черешката на тортата е предговорът, написан от българския “историк” Веселин Ангелов. За пръв път в аналите на нашата историография се появява персона, която толкова да мрази собствената си родина и народ, и да се поставя в услуга на чужда държава! Скрит зад няколко научни титли и 5-6 книги, изпълнени с още по-голяма ненавист към българската нация, този "научен" работник напоследък вилнее из публичното пространство и пръска отровни слюнки срещу всичко свято в българската история.
Лицето Веселин Ангелов е родено в българо-мохамеданско семейство в Смолянския край и по незнайни пътища стига до титлата "доктор по история". Зад него стоят политическите структури на ДПС, които преди десетина години го вкарват в Комисията за разкриване на документи за дейността на ДС и РУ при ГЩ на БНА. Поверяват му най-големите тайни на българската държава, от които той по-късно доста ловко ще се възползва, включвайки част от тях в своите псевдоисторически книги. И ето днес, този юнак сяда и написва един истински пасквил, в който българският народ е представен като безмилостен тиранин, унищожил едва ли не една четвърт от мирното турско население, обитаващо днешните земи на нашата страна. Разбира се, главният играч, или тореадорът на тази антибългарска и антихристиянска книга, е нейният автор американецът Джъстин Маккартни, професор по история в Университета на гр. Луисвил, щата Кентъки. Обявен е за изследовател на османската история и близо 30 години активно използван от турската държава за изчистване на кървавата слава, съпътстваща една от най-жестоките нации в света. Маккарти е отречен от сериозните историци заради преднамерените му и направо неверни коментари относно миналото на Османската империя и най-вече заради неприкритите му финансови отношения с официалните власти в Анкара. Той охотно ползва щедри "стипендии", отпускани му от Турция, както и документи, фалшифицирани в специалните звена на Турското историческо дружество в Анкара.
Джъстин Маккарти се "прочува" именно с издадената у нас книга "Смърт и изгнание". В нея християните, живеещи в бившите провинции на Османската империя, са представени като безжалостни зверове, изклали до крак и прогонили от родните им места големи маси от мюсюлманското население, чиято единствена вина била "желанието им да живеят в мир и разбирателство с друговерците". Не стига, че сме ги клали и разселвали, ами на всичко отгоре насилствено сме ги карали да се покръстват в християнската вяра. Ни повече, ни по-малко!
Да оставим продажния американец при тлъстите му турски хонорари и да се върнем при нашия юнак, т. нар. Веселин Ангелов. С неподправен цинизъм той ни уверява, че писанията на Джъстин Маккарти почиват на "задълбочени" научни изследвания и че било крайно време да разберем и другата история за споменатите събития. Значи това била "другата история" или "другата истина", за която говори нашенският еничар и мекере на турските амбиции за промени в историята на балканските народи и на османските безчинства по нашите земи.
А сега вижте този незабравим пасаж от предговора на В. Ангелов: "И все пак звучи успокоително, че на няколко места в книгата си Маккарти изрично подчертава, че преобладаващото мнозинство от българите не са участвали в кървавите събития, описани на почти всяка нейна страница. По-голямата част от съдържанието е посветена на осъдителното поведение и на други християнски народи и държави, на техните армии и бунтовнически формирования през последните 100 години на Османската империя." Какво излиза? Че огромната манипулация е насочена срещу целия православен свят в турската империя, а българските "кръволоци" са били онези десетина малобройни чети, които се опитвали да се съпротивляват срещу могъщата османска държава!
В. Ангелов безсрамно признава, че Маккарти съвсем умишлено пренебрегва всички факти на историографите в Западна Европа, САЩ, Русия, Армения и Балканските страни, които твърдят обратното на неговите лъжи и инсинуации, защото... внимавайте сега... "защото те отдавна били чути и тиражирани"!
Демек, вече не важат, според нашия "специалист", който отново застава зад тезата, че има и друга история, премълчана (не става ясно от кого) и най-вече - друга истина! Естествено тази на богатите спонсори от Анкара.
Освен да подчертае лъжите на наглия американец, еничарът Ангелов си позволява и злостни нападки срещу българските си колеги-историци, като ги представя като коне с капаци, които обслужвали определени политически интереси и прикривали истинските исторически факти в полза на турските заселници на Балканите. Прави и доста странен комплимент по адрес на ректора на Софийския университет проф. Иван Илчев, чийто изследвания, според В. Ангелов, "се доближавали и дори покривали" с научните тези на Маккарти! Ако това е истина, а не поредната лъжа на депесарското мекере, тогава можем само да кажем: "Боже пази СУ, а още повече и българската история от подобни професори! А също и да разберем откъде издателството "Св. Климент Охридски" е намерило пари за луксозния том на Маккарти, докато ректора и ръководството на СУ непрекъснато плачат, че нямат пари за отопление и заплати.
Преди време, същият този "доктор на историческите науки" Веселин Ангелов написа друг пасквил в който обвини българския народ в провеждане на геноцид по време на т. нар. възродителен процес. За разлика от сега там нямаше друга истина - цялата вина беше стоварена върху българите, а дългогодишните провокации на турската държава и нейните тайни служби бяха много удобно пропуснати. По същия начин, по който Маккарти "пропуска" да спомене турската вина за геноцида над арменците и хвърля всички обвинения за кървавите събития върху Русия и християнските държави.
Приликите между двамата турски ибрикчии - американеца и българина - са очевидни и само размерът на хонорарите, отпуснати от Анкара се различават. Затова и В. Ангелов ще трябва да се постарае повече, ако иска да достигне своя американски събрат, защото пари бол! Сега е времето на някои чужди подлоги да събират дивидентите за своето национално предателство.

Стефан Солаков


Тагове:   очите,


Гласувай:
0



1. анонимен - Ченгето, доносникът Солаков
04.09.2010 15:59
Тези боклуци от Първо главно не се умориха, продължават да тровят пространтсвото. Комунистически измекяпи, ибрекчии долни, кияци...
цитирай
2. анонимен - История
19.09.2010 14:04
Авторът на предговора не мрази своя народ, а просто е признал една дълго укривана с надеждата да изчезне истина.
цитирай
3. анонимен - История
19.09.2010 14:10
Колкото до "фактите" на някои държави - всички съ резултат от желанието им да унищожат турците и Турция. За т.нар. "премълчаване на арменския геноцид" - проф. МакКарти е успял да разбере, че по онова време арменци и руснаци са избивали мюсйюлмани, за да може арменците да имат "зелмя от моря до моря".
цитирай
4. анонимен - История
19.09.2010 14:12
За разлика от много други, проф. Дж. МакКарти не се води от емоции и политически нагласи, а като човек проявява изключително силна воля и морал, за да изрече и напише нещата, както ги е установил при проучванията си.
цитирай
5. анонимен - Книгата на проф. Маккарти
23.09.2010 19:03
Изключително интересна книга. В нея се открива истината за десетилетно наслагвани фалшификации. Разобличава фалшификаторите на историята. Истината и само истината прозира от всеки неин ред. Само факти и при това убедително представени и достоверни. Добре написана история. Прочетете я и ще се убедите.
цитирай
6. анонимен - puHEtXweNPDINNKxoyV
25.06.2011 08:01
AFAICT you've croeved all the bases with this answer!
цитирай
7. анонимен - jEjKoafFkoO
25.06.2011 15:03
RGpPdm <a href="http://lllcecpxwjkw.com/">lllcecpxwjkw</a>
цитирай
8. анонимен - BerlqilgQGpaMjr
26.06.2011 16:08
XhC87M , [url=http://rapkshgrafbx.com/]rapkshgrafbx[/url], [link=http://rqflrqrxshux.com/]rqflrqrxshux[/link], http://ubcofszkgsvi.com/
цитирай
9. анонимен - sCVzXkzgmTblIa
27.06.2011 19:11
p9Tlkn <a href="http://qmlawiozkavw.com/">qmlawiozkavw</a>
цитирай
10. анонимен - RfhMhrhQdKcEiNrZt
28.06.2011 14:08
kXAnra , [url=http://gpghaftxstdc.com/]gpghaftxstdc[/url], [link=http://xrbtnsvedfpk.com/]xrbtnsvedfpk[/link], http://qigfkmlkokoq.com/
цитирай
11. анонимен - Хм, четох книгата обарка ме доста. ...
26.02.2012 02:15
Хм,четох книгата обарка ме доста.Но едно е чсно че истината е винаги посредата и историята се пише от победителите.
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930