Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2010 12:02 - Властта цинично си чисти задника с ... в. „Сега”!
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 3733 Коментари: 0 Гласове:
1



imageСлед като се набутаха в един абсолютен скандал, заради който в нормални страни правителстimageвата падат от власт, ГЕРБ-овото управление, начело с Бойко Борисов реши да си изчисти посрания задник с ... вестник. „Сега”. В играта НЕслучайно се включи и Румен Петков, който иначе трябва да минава за опозиция на властта, но както е известно е в изключително топли олигархично- финансови интереси с Борисов.

 

 

На Румен Петков внезапно му си привидя, че имало сценарий за саботаж на пистата за Формула 1.

На България, тъй като всичко и е цъфнало и вързало, опряхме до големите мангизи, които някои искат да лапнат покрай „шейховете”, начело с Петков и Борисов.

„Има сценарий за саботаж на намеренията на компанията да инвестира в България, смята депутатът от БСП Румен Петков, който е и председател на организационния комитет за изграждането на пистата за Формула 1 край село Доброславци.

Компанията Emirates Associate Business Group /EABG/, която има интерес да инвестира в България при изграждането на писта за Формула 1, изведнъж се оказа, че е била рекетирана днес сутринта чрез мейл. Това пък съобщи Ануар Бадуан, който се представя за съветник на фирмата и пристигна извънредно у нас, за да внесе яснота в казуса. До него стоеше Румен Петков.

В имейла пишело: "Please, send me $ 94 341 433 to improve atmosphere"/ буквално "Моля, изпратете ми 94 341 433 долара, за да подобря ситуацията"/. Подател е "Alex Tzakov". Самият Бадуан не знаел кой е човекът, който му е пратил съобщението. Съобщението е получено на имейла на Бадуан, който вчера министерството на икономиката разпространи в официалното си съобщение до медиите и който бе публикуван в редица сайтове.

Полученият имейл е само част от сценария, се изказа Румен Петков. Той разкри още, че до фирмата EABG е било изпратено и писмо, по думите му "с гнусно съдържание", целящо да я откаже от желанието й да инвестира у нас. "Има извращаване на действителността и има невярна информация, поднесена от някои средства за масова информация", смята Петков.

Както "Сега" писа, EABG бе възмутена, че е представена от официалните власти в България като държавна, а собственикът й - като шейх. В писмо до вестника изпълнителният й директор обясни, че никога не са проявявали интерес към строителството на писта за Формула 1 и многократно са го подчертали. Вчера от министерството на икономиката признаха за грешката, но не разкриха кой е подвел премиера.

Ануар Бадуан обяви, че фирмата ще продължи да работи с българското правителство и да инвестира в проекти у нас.

 

След като правителството влезе в ужасяващ скандал с недомислиците за Формула 1, сега заедно с Румен Петков и елементарни активни мероприятия се опитват да изчистят грандиозния си гаф. И да изкарат виновни журналистите и в. „Сега”.

 

ПОЗИЦИЯ НА В. "СЕГА" ПО СКАНДАЛА С ПИСТАТА ЗА ФОРМУЛА 1

 

„Вестник "Сега" няма намерение да строи писта за Формула 1 и няма никакъв личен интерес да саботира начинанията на Румен Петков, макар да ги смята за нелепи в днешната икономическа ситуация. Още по-нелепо е хората, които са подвели премиера Бойко Борисов и са създали неприятности на потенциалните си партньори от фирмата EABG в собствената им страна, като са представили един уважаван бизнесмен като шейх, а компанията му като държавна, да обвиняват в. "Сега", че иска да навреди на правителството и на компанията EABG.

Писмото на г-н Раид Абу Худра, изпълнителен директор на EABG, което бе публикувано в два поредни броя на "Сега", е автентично и не е дописвано. То е изпратено от личния имейл на г-н Худра и цялата кореспонденция с него се пази в редакцията. Ето оригиналният текст на имейла, изпратен от журналистката Таня Петрова до г-н Худра, който според г-н Петков се опитва да разубеди компанията да инвестира в България.

TO Mr Raid Abu Hudra,

Chief Executive Officer, EABG

Dear Mr. Hudra,

My name is Tania Petrova, a reporter of "Sega" daily, Bulgaria. I saw a comment, made by you on the http://uk.eurosport.yahoo.com news "Sheikh to bring F1 to Bulgaria?".

Since this is not the first speculation about F1 in Bulgaria, I"ll be most greatful if you send me the general letter of intent signed between EABG and the Bulgarian minister of economy. I"ll be thankful if you give me in addition some details about EABG - is it really a state company and does it have any experience in F1 circuits building? Is Mr. Al Blouki really a sheikh? What is the role of Mr. Rumen Petkov in the negotiation process and what are really your plans for investments in Bulgaria?

The F1 project was already offered to the government of Qatar and back then the official message was the same - "Qatar is investing millions in F1 in Bulgaria". Nothing happened with this project.

Thank you in advance for your kind cooperation!

Tania Petrova

Що се отнася до искането за 94 млн., за да се потуши скандалът, коeто г-н Петков разглежда като част от сценария за саботаж на пистата за Формула 1, само ще отбележим факта, че то е изпратено на личния имейл на г-н Бадуан, който вчера бе разпространен в официалното съобщение на министерството на икономиката и бе публикуван в редица сайтове. Всеки човек с елементарна компютърна грамотност може да създаде имейл и да изпрати подобно писмо. Затова нека г-н Петков да сезира компетентните органи, които да направят разследване по случая.

Вестник "Сега" винаги се е стремял да проверява информацията, която предоставя на своите читатели, от няколко източника. Точно това бе направено в случая.

Крайно време е политиците да спрат да оправдават собствените си гафове с медиите и да прикриват своята некомпетентност с теории за световен заговор.

 

Теодора Пеева,

главен редактор на в. "Сега"

 

От цялата работа, ако нещо стана брилянтно ясно е, че лъсна истински топлата връзка между Румен Петков и Бойко Борисов. Тя не е тайна за посветените кръгове. Корпоративни и олигархични, към което гнездо принадлежат и двамата.

 

Afera.bg




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930