Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2010 07:54 - Герберската метла яко шета в Сливен
Автор: slivenplus Категория: Регионални   
Прочетен: 2129 Коментари: 1 Гласове:
0



След като сложи свои хора във ВиК,на тържището,в Пътно упрaвление, РЦЗ и пр., както вече съобщихме,от управляващата ГЕРБ в Сливен май са се прицелили и в мястото на шефа на инспектората по образование Иван Славов, пише в коментар електронното издание "Седмица".

Картината донакъде напомня идването на сините на власт. Люде, нечувани и невиждани дотогава се вредиха с постове в общини,областни управи, и оглавиха почти всички ведомства.В това обаче имаше някакъв резон: трябваше наистина да си отидат някои от старите и закостенели партийни кадри. Друг е въпросът,че немалко от новоназначените не оправдаха доверието в професионален план и го удариха на далавера. С няколко изключения,повечето от тях, воглаве с бившия сливенски кмет, а по-сетне областен на Бургас Христин Петков, се уредиха със службици в София.

Новите назначения в Сливен носят несъмнено политически белег. Сините поне държаха на своите,които се окопаха на доста високо ниво: Христин Петков, Станчо Фийков от Котел, бившия син координатор Божидар Въжаров, шефката на ТДУ Росица Тодорова и др. Сега от ГЕРБ не се церемонят дори със своите, допринесли за успеха на партията. Красноречив пример в това отношение е отлюспеният Радостин Русев,а съвсем наскоро и д-р Ганка Василева. Иван Славов обаче не е свой, и с него ще се оправят по-лесно.

Ставащото е тревожен симптом, че употребата, или по-скоро злоупотребата с власт е начало на политическа корозия,на износване на политически и морални ценности, което неминуемо води до провал. Справка: БСП, СДСи НДСВ.

Дали това ще се случи с безалтернативната засега ГЕРБ, можем само да гадаем.



Тагове:   Сливен,   метла,


Гласувай:
0



1. анонимен - никола
05.09.2010 08:24
От друг окръг съм ,но положението е същото. Абсолютна чистка на хора от държавните и полудържавни институции. За съжаление махнаха и хора които си гледаха и разбираха от работата си. Назначиха некадърници и разбира се, техни подлоги и роднини,други буквално си купиха местата(въпрос е кой взе парите). Това се случва в цялата страна и явно с указания от Боко и кликата му,явно с решение на някое секретно събиране! В цялата страна се извършват подобни безчинства! Махнаха 14 директори на териториалните поделения на Български пощи,и то на най печелившите поделения.Сложиха техни приятели и гербаджийски подлоги,които едва ли са влизали в поща.Същото се случва и с териториалните дирекции на Спортния тотализатор,НАП,РИОКОЗ ивсички други.Държавата я взеха за бащиния,което си абсолютна злоупотреба с власт! Вчера се изправил Цецко във Варна и плещи как щели да спечелят Президентските избори и 50% от кметските . Незнам само дали си вярва? Не вижда ли че народа вече ги ненавижда и мрази ?
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031