Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2010 17:38 - ЯНЕ ЯНЕВ СЕ ЗАРЕЧЕ ДА ВЪЗСТАНОВИ ПАРЛАМЕНТАРНАТА СИ ГРУПА, АМА НЯКОЙ ДРУГ ПЪТ
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 1154 Коментари: 0 Гласове:
0



image

 

Лидерът на РЗС не изневери на стила си и направи бомбастично изявление в края на политическия сезон с надеждата да си осигури медийно присъствие по време на лятната ваканция на парламента

 
През новата парламентарна сесия ще бъде възстановена парламентарната група на „Ред, законност и справедливост” (РЗС) в Народното събрание и в нея ще има между 11 и 15 депутати, заяви на брифинг в парламента лидерът на партията Яне Янев.   „Вече са предприети необходимите действия, предупредена за това е и председателят на парламента Цецка Цачева. От нейна страна няма възражения",   добави той. По думите на депутата от РЗС Емил Василев, оказало се, че поради пропуск в правилника на парламента, възстановяването е възможно на принципа „това, което не е забранено - е разрешено”. Анкета на Bulgaria News показа, че дори и РЗС да се позова на тази хипотеза за възстановяване на парламентарна група, то тя според правилника трябва да бъде от 10 човека. Яне Янев допълни, че в новата група няма да има депутати от БСП и ДПС, но пред независимите депутати няма пречка да се присъединят към новата стара група. Режимът за създаване на група е уведомителен. „Няма да се допуснат ренегати, които напуснаха РЗС, преди тя да се разпадне”, заяви още Янев. В групата ще дойдат само независими депутати, които ще станат членове на партията РЗС и ще споделят нейната програма и цели. Парламентарната група на РЗС се разпадна в началото на декември миналата година, след напускането на Марио Тагарински, което остави групата с 9 човека. След него си тръгна и Димитър Чукарски, който успя да договори с Бойко Борисов да запази председателското си място на комисията за външна политика.  Междувременно Яне Янев беше предаден и от най-близкия си съратник Димитър Абаджиев, който напусна партията. Изказването на лидера на РЗС   показва неговото желание да продължава да бъде в медийното пространство,   по време на лятната ваканция в парламента. Ежедневниците ще съобщят новината, а седмичниците ще я коментират. Това не е малко, когато ГЕРБ и Бойко Борисов са тема на медийното пространство. В момента Яне Янев няма шансове за възстановяване на групата си. Дори и независимия земеделец Венцислав Върбанов няма да приеме офертата му, убедени са източници от партията на Анастасия Мозер – „Обединени земеделци”. През последните седмици той успешно работи с председателя на аграрната комисия в парламента – Десислава Танева. Той има и силни връзки в земеделското министерство, което не е за подценяване при защитата на интересите на нашите избиратели, обявиха от „Обединени земеделци”. Ако Върбанов отиде при Яне Янев, то той ще си развали отношенията с ГЕРБ и Бойко Борисов, което ще бъде пагубно за политическото ни бъдеще, смятат хората на Мозер.

Изявленията на Яне Янев са по-скоро предварителни анонси към недоволни депутати,

които искат да помислят за политическото си бъдеще.  Не трябва да се забравя, че самият лидер показа, че няма скрупули, ако трябва да си гарантира политическото оцеляване. В момента и Тагарински и Чукорски могат да се похвалят с бляскави политически перспективи.  По всичко изглежда, че в близките месеци можем да станем свидетели на сближаване на позициите им с партията майка. Процесът може да се ускори, ако на хоризонта се зададат предсрочни избори. Тогава и процесите както в ГЕРБ, така и в Синята коалиция ще са назрели и желаещи депутати могат сами да потърсят РЗС. В сегашната ситуация по-скоро народни представители от старата десница могат да се изкушат да минат към Яне Янев. Това вече го видяхме в миналия парламент.
Яне Янев може да получи и помощ от кръгове около  „Позитано” 20, както стана на предишните парламентарни избори.


Тагове:   път,   Янев,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930