Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2010 16:46 - Казват до часове сводници ли са Джем и Кадир
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 580 Коментари: 0 Гласове:
0



image Вътрешният министър Цветан Цветанов не поясни дали нахлуването на полицаи в дома на семейство Мустафови в Кърджали е осъществено със съдебно разрешение. По думите му действията на полицията били законни, а прокуратурата е била предварително информирана.

Министърът на вътрешните работи Цветан  Цветанов се измъкна от пряко потвърждение на фактите дали е имало съдебно разрешение при нахлуването в дома на семейство Мустафови в Кърджали.

„Всичко, което е предприето, е в рамките на закона.”, коментира МВР-шефът.

Той обаче не изключи МВР да е действало в рамките на „неотложност”, което означава след подобна акция съдът да даде разрешение в рамките на 24 часа, но при събрани доказателства. Това е една от хипотезите, отвърна Цветанов на въпроса дали полицейските служители в Кърджали са действали в режим на „неотложност”. Прокуратурата в града пък била в течение на операцията и действията на полицията още от 23 юли на обяд, уточни министърът.

Вътрешният министър съобщи, че една от двете проститутки е „локализирана и намерена на територията на Свиленград”

и всички свидетелски показания, които са свалени до момента, не отричат версията на МВР, която вече изговори вътрешният министър по време на изслушването в парламента. Той не отговори пряко и на въпроса дали разпитаната жрица на любовта е потвърдила, че синът в семейството – Кадир, й е сводничел. Цветанов пак се извини чрез медиите на майката, защото бил убеден, че тя не знае в детайли с какво точно се е занимавал синът й.

В същото време таксиметровият шофьор Джем, за когото се смята, че е сутеньорът на момичетата, е бил задържан за 24 часа, но освободен.

Това не значело, че той е оневинен и не пречело да бъде арестуван впоследствие, както и да му се повдигне обвинение, каза Цветанов.

На базата на събраните доказателства през следващите няколко часа прокуратурата ще се произнесе

дали ще се повдига обвинение към Джем или към лицата, които са съпричастни, прогнозира вътрешният министър.

Цветанов каза, че не са много случаите, при които МВР нахълтва на грешни адреси.

на невинни граждани по време на акция, като цитира единствено случая с „човека глас” Краси Аврамов. По думите на вътрешния министър обаче това се получавало, понеже стеснен кръг от хора знаели предварително подробностите преди всяка подобна акция на МВР, за да се предотврати изтичането на информация.

За още един случай преди месец оповести блогът на френското авторитетно издание "Льо Монд", при който пак става дума за сгрешен адрес. Този път родната полиция объркала дома на френски банкер, съсед на Алексей Петров.

„Екипът е малък, който работи предварително, а допълнителният полицейски ресурс се увеличава многократно. Ако са работили десет  човека в широкомащабна операция, после могат да участват 200 човека и всеки един получава информация часове преди да влезе на адреса.”, извини полицейските грешки вътрешният министър.

Цветанов призова да не се политизира полицейската операция в Кърджали.

„Има компетентни власти и органи, които ще се произнесат, и тези които са виновни, ще им се търси съответната отговорност. Но докато не бъде доказана вината на служителите на  МВР, аз естествено, като министър на тази институция, ще трябва да защитавам професионалните действия на полицията”, категоричен бе Цветан Цветанов.

BNews



Тагове:   казват,   Кадир,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930