Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2010 21:40 - БОЙКО НАЙДЕНОВ: ПУСНАХА ОНЕЗИ, КОИТО МОЖЕХА ДА УБИЯТ ПРЕМИЕРА
Автор: slivenplus Категория: Новини   
Прочетен: 1002 Коментари: 1 Гласове:
0



image

Правителството ще запознае ФБР и Европол с операциите "Всичко коз" и "Килърите", обеща Бойко Борисов. „Не унивайте”, обърна се той към прокурорите


„Пуснаха хора, които са готови да убиват. За мен е абсолютно необяснимо по този начин да се работи”,  каза заместник главният прокурор Бойко Найденов по повод пускането от ареста на част от задържаните при операция „Килърите”. „В оперативните разговори, които са водени, става въпрос за това, че тази група действително е приемала да изпълни и "мокра поръчка" срещу Борисов. Това са сериозни неща. Имаме такива сведения, няма да влизаме в детайли”, каза още Найденов. Той признава, че прокуратурата е поставена в позиция "партер",  дознатели и прокурори били в изключително затруднена ситуация. "По-трудно се работи, когато свидетелите са изплашени", заяви Бойко Найденов. Според него има 20 тома доказателствен материал, а пряко доказателство за поръчка за убийство не може да има, защото това се е случило назад във времето, когато не е имало видеозапис на този разговор. "Преки доказателства има от по-късен етап – проследяване на разговори и т.н., свидетелски показания, които говорят за мотив и т.н., всичко това го има. Те дори са приемали да говорят за убийството на настоящия премиер на страната.   Това са оперативни данни, които няма да коментирам, но нещата са страшни”,   каза Бойко Найденов. Премиерът Бойко Борисов категорично застана зад действията на полицаите и прокурорите работили по „Килърите". На пресконференция в Министерски съвет той изрази убеденост, че ще бъдат събрани още доказателства срещу задържаните при двете операции „Всичко коз" и „Килърите", съобщава агенция Кросс. Борисов подчерта, че след обявяването на мерките на обвиняемите е имало много политически изказвания и атаки срещу МВР и лично срещу него.
Премиерът изтъкна, че все пак Софийският окръжен съд първоначално е оставил задържаните при операция „Килърите" в ареста, както и, че на втора инстанция Апелативният съд е оставил в ареста Методи Иванов, който според полицията е осигурил оръжието за убийството на Юри Галев.
Бойко Борисов подчерта, че постановените мерки не означават оправдателни присъди и се обърна към прокурорите с призива „да не униват".
  „Висшият съдебен съвет е конструиран от ДПС, НДСВ и БСП. Можем и Красьо Черния да добавим към пазарлъците,   които се правят, каза Борисов по повод коментарите за отмяна на ареста на обвиняемите по "Всичко коз" и "Килърите". В понеделник Софийският апелативен съд освободи срещу подписка четирима от задържаните при акция „Килърите" - Янко Попов - Туци, Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов и Георги Петков получиха най-леката мярка за неотклонение. Единствено Методи Иванов остана в ареста. „Преди десетина дни бях чул, че   има нагласа да се бойкотират дела”,   каза Борисов. „Странно ми е как едни и същи студенти от едни и същи курсове, след като завършат и отидат на работа, съответно прокурорите стават глупави и не могат да водят разследвания, в същото време техните колеги по чин стават най-правите хора в света?. Според мен това е трудно за обяснение”, коментира премиерът и обеща, че правителството ще запознае ФБР и Европол с работата по двете операции "Всичко коз" и "Килърите".
„Не мога да разбера защо съдебната система се изважда от държавата”, така  съдия Нели Куцкова коментира думите на вътрешния министър Цветан Цветанов, че „държавата е безсилна пред съдебната система".   „Означава ли това изказване, че държавата е само МВР?”,   запита говорителят на Съюза на съдиите. "Това изказване на вътрешния министър изглежда нелогично и от чисто конституционна гледна точка", допълни Куцкова. Тя припомни, че Конституцията все още не е променена и прокуратурата все още е в съдебната власт. „Значи ли това, че държавата е безсилна и срещу прокуратурата", риторично попита Куцкова.

bulgaria-news  


Тагове:   онези,   можеха,


Гласувай:
1



1. reala - От години държавата е само МВР
06.08.2010 08:03
и това никого не изненадва!
Мъдрият държавник знае, че не шепа хора ще го защитят, а доволния народ. Дай работа и условия за спокоен живот и не му мисли ще те гръмнат или не ! Доволният човек е твоята охрана !А, той българинът не иска много ! Стига сте(Вие държавниците) занимавали света със себе си ! Работете, затова за което вие дадено доверието.
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930