Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2010 23:36 - Бездънните гардероби на тройната коалиция
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 649 Коментари: 0 Гласове:
0



Едвин Сугарев

http://www.svobodata.com/

 

Предполагам, че на всички вече е омръзнало безкрайното вадане на скелети от гардеробите. Мине се, не мине време – и хоп – този замъкнал 50 милиона, онзи сто, трети пък двеста; тоз грижовник подръпнал крайчеца от покривката на държавната софра къмто брата си, оназ пък грижовница – къмто семейния приятел; срещу този се води следствие, онзи пък вече подсъдим – само че всички на свобода благодарение на прилежни прокурори и безпристрастни съдии, дето и Калигула да им падне, и него ще смогнат да оправдаят.

 

Та всички на свобода, но жалващи се тъй, като да е дошло Второто пришествие. Всичките нарочени, преследвани и репресирани – и не само, че всуе, ами и по политически причини. Един сал военният министър обира прахта по каушите, щото, завалията, взел играта на справедливост на сериозно – и тръгнал да се предпазва, като раздава подкупи по баламурнически начин.

 

И тъй повече от десет месеца веч. Таман решим, че справедливостта вече дошла и светлото бъдеще настанало – и хоп – разтракат се гардеробите и оттам изпаде поредния скелет. Таман се размечтаем, че вече и ние като другите можем да се примъкнам към гьола с еврото – и да си поемем дълбоко дъх, тренирайки за бъдното скачане вътре – и хоп – министърът на финанциите ни дърпа за пеша: по-полека моля, имаме дупка в бюджета, я дай тук един финанций в размер на десет процента, че корабът е малко, тъй да се каже, накренен  – и ни трябват за спасителни пояси.

 

И така отново, и отново, и пак, и ешче раз – дорде се ептен оскелетим – само скелети за зрелища на арената. И някак си без хляб дори – че дори и от пицата на министър Дянков останаха само трохите – нищо, че постна била, а и малка при това.

 

Тъкмо изнесоха от сцената наглите, октоподите, медузите – и прочее чифтокопитни мекотели – и наместо да се успокоим и да си вземем солука – праас! – те ти го и поредния скелет. Одиторът от Сметната палата Хюсеин Чауш не бил подписал одита на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за 2008 година.

 

Дотук нищо оскелетяващо – ама се пита защо? Нали божем и той избиран от тройната коалиция, нали с протекцията на Доган, нали бивш депутат и общинар от ДПС – колко му е да подпише един одит – на едно братско министерство.Да, ама не могъл. Срам го хванало човека. (Пепел ми на езика! Какъв срам сред тия люде, бе?!) Страх го хванало.

И – да си го кажем направо – имало защо – нищо че от квотата на ДПС, нищо, че Догановите люде минават за бая безстрашни и страховити в хайдуклука. Страх го хванало, щото Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) било похарчило безконтролно... 1.111 млрд. лева, за които Хюсеин Чауш не искал да поеме отговорност.

 

И като не искал – не подписал. Тъй и си останал въпросния одит – неподписан. Ама това да оповести, да потърси отговорност – хич. Нищо, че одитор в Сметната палата. Гарван гарвану око вади ли?

 

Не, определено не му върви на бедното МРРБ! Изглежда, твърде дълбока ще да е кацата с меда, коландрена от това министерство. То не бе Евгений Бакърджиев, то не бе Валентин Церовски, то не бе Асен Гагаузов... И все пак последния като че ли държи палмата на първенството. 1, 111 милиарда! Както правилно отбеляза лидерът на СДС Мартин Димитров, който даде гласност на този безконтролен харч, отминат без внимание от Сергей Дмитриевич: "Това са половината от тези 2 млрд. лева, които държавата дължи. ГЕРБ трябва незабавно да уволни некадърните кадри на тройната коалиция. Докато тези хора заемат позиции, ще продължат да гърмят една след друга такива бомби".

 

Вярно е – а освен бомби ще трещят гардеробни врати и ще падат скелети от тях – додето България замяза на костница. Ама какво да ги правиш, като на комунягите не само думите, ами и гардеробите им са като сандъчета на фокусник – винаги с двойно дъно...




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930