Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2010 14:04 - Кога ще разследват далаверите на Костов
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 1301 Коментари: 2 Гласове:
0



 

Магдалена Ташева

С циганска майка юнашка
и със нагласа апашка
прослави се Командира,
що ни кожи одира!

Ех, кога ГДБОП-а
ще те и тебе докопа,
да ми на пода полегнеш
ръце в белезници да стегнеш!

Това е написал един форумец вместо коментар на изявлението на Иван Костов, че "ако Борисов продължи да затъва в блатото на популизма, ДСБ не може да бъде гарант за запазване на стабилността в страната" ("Всеки ден", 12 април). Дали Драгалевски чете отзивите за ударите, които от 8 месеца нанася из въздушното пространство?
Във въпросното изявление той обяви, че 60-те мерки на кабинета "Борисов" "са неспособни да изведат страната от кризата" и заплаши министър-председателя с дестабилизация на държавата. И пак стана за смях. Интересно, какво смята да направи неговата секта ДСБ, ако от ГЕРБ твърдо откажат да играят по свирката на Костов? Как ще стане тази работа - въстание ли ще вдига Костов, национална стачка ли смята да спретне с 5-те си депутата - неопровержимият количествен измерител на нулевото му политическо влияние? Какво ще стане със стабилността в страната, ако петимата откажат да й бъдат "гаранти"? Абсолютно нищо. Всичко ще си продължи така, сякаш ДСБ не съществува. Може да стане даже по-добре. Сътрудничеството с Костов носи само негативи на ГЕРБ. То само напомня на народа за големия грабеж на Костовото правителство и дава повод на свалената от власт тройна клика да повтаря оня предизборен слоган с брадвата. Последното интервю на Драгалевски срещу кабинета, озаглавено "Кошмар! Септември икономиката ще заспи, няма да се събуди" (24 часа", 18 април), надмина и най-хлабавите норми за приличие. Крайно време е кабинетът на ГЕРБ да публикува приватизационните договори на Костов.
Защото българската икономика умря в неговия мандат и вече не се събуди. Човекът, който загроби АЕЦ "Козлодуй", продаде АК "Балкан" с всичките й самолети, хотели, слотове и апартаменти на цената на един джип; продаде "Нефтохим"-а за около 90 милиона долара - колкото струва една от 20-те му инсталации; който вкара турската мафия в България чрез тесните си връзки с мафиотите Джейлан и Озкан; който изпълняваше поръчките на руско-еврейските олигарси в лицето на Лучански и Чорни (а те му плащаха като на пачавра чрез фондациите му "Демокрация" и "Бъдеще за България"); който се сдуши с албанските наркотрафиканти в лицето на Хашим Тачи - днес отново се пъне да се качи във властта, разчитайки всички тези олигарси и мафиоти да "натиснат" Борисов отвън. Нищо, че не можа да събере и 6% на изборите! А твърдеше, че не се страхува от 8% бариера за коалиции! Добре, че Първанов върна поправката в закона, та пак го извади от батака. 
Последните изцепки на политическия маргинал Кръстьо Петков, че Костов трябвало да стане финансов министър и вицепремиер, показват, че определени сенчести кръгове в чужбина вече обмислят да качат драгалевската си пионка във властта. Петков, както знаем, е пощенска кутия на вечния кандидат за премиер, лондонският имигрант Димитър Иванов. Който си седи в Лондон и от време на време се обажда като черна станция, за да напомни за себе си. Навремето успя да се уреди като съветник на Гоце, което обяснява връзката му с Драгалевския мавър. Не искам да отнемам хляба на Едвин Сугарев и някои други бивши адепти на Костов, които станаха експерти в задкулисните му връзки с Първанов, но все пак трябва да напомня, че двамцата се водят за ръка откак през 1997 г. заедно се метнаха на гребена на протестната вълна. Да напомня, че Костов кри досието "Гоце" 10 години, а през 1996 г. пусна неизбираемия Неделчо Беронов в президентските избори, за да не пречи на втория мандат на Първанов. Сега двамата играят против кабинета "Борисов". Политическото им оцеляване е възможно, само ако Борисов се провали, или им клекне.
Причината за последните нервни пристъпи на някогашния Командир и днешен политически фелдфебел е критиката, която в интервюто си от 12 април в предаването "На 4 очи" Борисов направи на договорите за "Марица изток". Стана ясно, че кабинетът на ГЕРБ няма намерение да спазва омертата на олигархията, само защото Костов го подкрепял с неговите 5 депутата. Защото за останалите 9 от т.нар. Синя коалиция, не е сигурно, че ще тръгнат след Драгалевски като овце, ако последният реши да дестабилизира България. Костов побърза да шитне без международен търг или конкурс ТЕЦ-овете на американските мастодонти AЕС и "Ентърджи" в края на мандата си през 2000 г. с две, дълбоко засекретени споразумения, за които може да бъде съден по онзи член от НК, който държи отговорни властимащите за сключване на договори в ущърб на националния и обществен интерес.
Накратко, в договорите България се ангажира да плаща на двете корпорации (едната от които, "Ентърджи", фалира на следващата година заедно с "Енрон") количества електричество, еквивалентни на 20% от пазара й, независимо дали те са го произвели, или не. И същият Костов, който, за да подпише тези договори, навремето пусна своята хрътка Огнян Минчев да маскари вицепремиера му Петър Жотев, днес има наглостта да говори за реформи, пазарна икономика, и либерализация. За каква конкуренция може да става въпрос, щом министър-председателят е гарантирал пазарен дял и съответна печалба на избрани от него чужди производители?
Ето какво казва на 13 януари 2005 г. в интервю за "Монитор" тогавашният министър Милко Ковачев, който се оправда за енергийния грабеж през "Марица Изток" с договора, сключен от Костов:
"Двата 15-годишни договора за изкупуване на електроенергия, подписани от предишното правителство за "Марица-изток" 1 и 3, не са най-доброто нещо за един либерализиращ се пазар. Да, 20% от пазара са покрити с дългосрочни договори. Но останалите 80% не са, следователно има достатъчно място за конкуренция."
Костов трябва да бъде разследван. Пред следствените органи, а не по вестниците, той трябва да обясни  защо е гарантирал на американците НЕК да изкупува тока от двата ТЕЦ-а по 172лв., докато АЕЦ го продава за 44 лв. Което пък обяснява защо и Костов, и Кобурга, направиха и невъзможното, за да закрият АЕЦ-а.
Преди броени дни бившият шеф на "Булгаргаз" Васил Филипов обясни: "Когато един министър-председател сключва договор, с който гарантира толкова колосална печалба на частници, значи или е сключил комисионен договор, по който получава дял от гарантираната печалба, или сумата на подкупа му е била кеширана веднага". 
Впрочем, в "Нефтохима"-а руската "Лукойл" държала само 39%, напомни Филипов. Останалите са на офшорки. Какво прави по цял ден финансовото разузнаване? И кога прокуратурата ще набере смелост да поиска имунитета на този политически приспособенец?



Тагове:   далаверите,


Гласувай:
0



1. desozz - Да бе ,да.
20.04.2010 22:06
По точно никога."най-великият'' от великите БГ политици е НЕДОСЕГАЕМ. Здраво си е постлало момчето
цитирай
2. анонимен - Славене, ти ли си авторът на този антикостовски пасквил?
21.04.2010 00:59
Ако си ти, много си зле, човече.До такава степен да ти промият мозъка е направо жестоко спрямо теб.В големи заблуди живееш.
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930