Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2010 01:47 - Янукович разкрачен между Русия и Запада
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 766 Коментари: 1 Гласове:
0



Украинският президент обяви, че никога няма да признае независимостта на Абхазия, Южна Осетия или Косово

   
 

Украинският президент Виктор Янукович заяви за първи път, че е против признаването на независимостта на грузинските сепаратистки области Абхазия и Южна Осетия. Той изтъкна, че признаването на двете области, заради които през 2008 г. между Русия и Грузия избухна краткотрайна война, както и на Косово, противоречи на международното право.
"Никога няма да призная Абхазия, Южна Осетия или Косово като независими държави. Това е нарушение на международното право и норми", заяви Янукович на пресконференция по случай 100-те дни на власт. "Съгласно международните норми и закони, всяко нарушение целостта на една или друга държава е забранено", подчерта украинският президент. Той припомни, че е бил "против признаване независимостта на Косово, с което започна политиката на двойни стандарти" по въпроса за целостта на държавите.
Думите му изглежда целят да подчертаят, че Украйна е неутрална, необвързана държава, която, след като се отказа от целта на предишното правителство за членство в НАТО, няма намерение да се присъединява и към доминирани от Русия военни съюзи.
По този начин той отново се опитва да балансира между Запада и Москва, като не приема позициите на нито една от страните. Кремъл настоява, че признаването на независимостта на Южна Осетия и Абхазия е необходимо, тъй като произтича от въоръжената агресия на Грузия по отношение на населението на тези територии. Междувременно Западът твърди, че проблемът Косово по никакъв начин не бива да се разглежда наравно с териториийте в Кавказ и не вижда в Южна Осетия и Абхазия самостоятелни държави, припомня руската агенция "Интерфакс".
В същото време вчера Янукович предложи да бъде подписана декларация за стратегическо партньорство с Русия, предаде РБК. Той посочи, че в момента на дневен ред стои въпросът дали е нужен нов договор между Москва и Киев. Според Янукович подобен договор е нужен, като той има подкрепата и на правителството, и на парламента.
"Ние наистина сме стратегически партньори. Имаме много силни хуманитарни и икономически връзки с Русия", каза Янукович.
В момента базов документ между двете страни е Договорът за приятелство, сътрудничество и партньорство от 1997 г., чието действие бе удължено с десет години през 2008-а.



Тагове:   между,


Гласувай:
0



1. анонимен - nagazen e ne e razkrachen
05.06.2010 02:32
Ne e razkrachen. a e nagazen.I pravi svirka. Ednovremenno. Vmesto sperma mu palnjat anusa s dolari.
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930