Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2010 11:14 - Румен Андонов става кмет на Сливен?
Автор: slivenplus Категория: Регионални   
Прочетен: 1291 Коментари: 0 Гласове:
0



imageСред опозиционерите в общинския съвет, които вече са мнозинство,  почти се стигнало до консенсус за временно изпълняващ длъжността кмет на Сливен да бъде определен съветника Румен Андонов.

Андонов е икономист, бивш шеф на данъчното в Сливен, бивш главен счетоводител на "Нефтохим" - Бургас до приватизацията му от "Лукойл". В първия мандат на Лечков му бе заместник, но бе отстранен. На местните избори през 2007 г. се яви като кандидат-кмет, подкрепен от няколко политически сили от дясното политическо пространство. По-късно стана общински председател на  "ЛИДЕР". Кандидатира се миналата година за народен представител от същата партия, получи нелош резултат, но недостатъчен, за да стане депутат.

"Няма как Румен Андонов да стане кмет. Но дори да допуснем това, то на практика олигархът Христо Ковачки ще управлява Сливен", коментираха гербаджии.

Първоначално хората на Радото /Радостин Русев/ искали Елена Попова да стане председател на общинския съвет и после да бъде предложена за и.д. кмет. От БСП обаче били против и лансирали за председател на ОбС преподавателят по политикономия по времето на соца Иван Андреев. Радото обаче бил против Андреев, защото не можел да преглътне обидите и хулите, които отправял дълго време по негов адрес доцента. Русев от своя страна определял Андреев като мумия и го нарекъл Тутаркамон, а бесепарят го поправил, че се казва ТУТАНКАМОН.

Иван Андреев пробвал сдобрявене с Радото и имал няколко лични срещи с него, на които му носел папки с компромати срещу общински съветници, бизнесмени и местни журналисти. Русев обаче не се поддал на внушенията и сред приятели определил доцента като фурнаджийска лопата, с поведение, което не му прилягало на достолепните години.





Тагове:   Сливен,   кмет,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930