Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2010 14:35 - Вестникът на Алексей Петров-Трактора се оказа гласът на мафията в България!
Автор: slivenplus Категория: Политика   
Прочетен: 2082 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
 

imageЗа никой в българското общество не е тайна, че арестуваният Алексей Петров стои зад жълтата седмична газета „Галерия“, която направо можеше да се нарича „Гласът на мафията” например. В последните седмици медията не спря да бълва помии по адрес на вътрешния министър Цветан Цветанов.

В последния брой на вестника дори бе съобщено за евентуалния арест на бившата барета, защото дългогодишният гангстер под прикритие е усетил горещия дъх на ченгетата във врата си.

Главната редакторка на „Галерия“ Кристина Патрашкова замълча гузно вчера сутринта и обяви, че има какво да каже, но засега ще изчаква. Както писа afera.bg слугинажа набързо поднесе главата на Петров и примиренчески и робопреклонно зачака новите си господари.

Реакцията и не само доказа топлата връзка на Трактора с помиярското издание, но и курвенския подход да се изчака бурята, за да се залепиш за следващата ракета-носител. Пълен наивитет от страна на Патрашкова е да си мисли, че като е нагазила дълбоко в лайната, високите токчета могат да я държат над тях, отбеляза по този повод и и razkritia.com.

В последните месеци и тя, и Петров твърдяха, че вестник „Галерия” нямат нищо общо един с друг. След ареста на Трактора главната редакторка уж свенливо признава, че често е ползвала като източник информации от бившата барета. Което на практика си е чисто признание, че писала под диктовката му и като съучастник би трябва да е до ментора си зад решетките.

Тракторът пък вместо да се прави загадъчно на опонент на Бойко Борисов и да води задкулисни битка с властта, не намери смелост да се изтъпани на политическата сцена. Може би заради комплексите, натрупани с годините, но не излезе смело с името и позицията си, а се криеше и водеше задкулисна война с грозни слухове и клюки.

Като една обикновена мишка, за която в прав текст Веселина Томова написа: „Лайно, ще те смачкам!”. В същото време се стигна дотам, че Патрашкова ровеше в мръсното бельо и пускаше гнусотии по адрес на жената на министър Цветанов.

Отделно от това таблоидът, който стимулира повече храносмилането, отколкото мисленето нашумя с измислените си и несъществуващи интервюта, та се наложи хора като Росен Петров и фолк певицата Алисия публично опровергаха писанията в газетарника.

Алексей Петров може да се окаже една от най-големите фигури в престъпния живот у нас, смятат запознати с тъмните дела на подземния свят. По непотвърдена засега информация е замесен в много престъпления от дълги години като поръчкови убийства, отвличания и рекет. От МВР твърдят, че доказателствата, събрани по случая, ще издържат в съда.
След първите арести по операция „Наглите”се появиха първите индикации, че именно Петров е мозъкът на престъпната група за отвличания. Още преди няколко месеца името на бившата барета се свързваше пряко с един от „Наглите” - Хамстера. Тогава обаче от МВР нямаха достатъчно доказателства за задържането му.

Заедно с Хамстера той е замесен и в далавери покрай металургичния комбинат „Кремиковци”. Не е тайна и че Алексей Петров имаше апетити към комбината и преди време Александър Томов, обвинен в източването на „Кремиковци”, също намеси името на офицера от ДАНС в далаверата.

Според razkritia.com Делян Пеевски също е бил в групата за отвличания, като е бил спонсориран от Алексей Петров. Впоследствие обаче нещата се объркали, медийният гуру трябвало да оглави комисията по корупцията, но не се получило. Причината била, че Пеевски бил разследван от МВР, които събрали 2 и 2, като направили връзката между Трактора и „Наглите” и убедили дебелото мамино синче да свидетелства срещу него, като му предложили сделка.

Твърди се още, че атентат срещу Пеевски, когато джипът му бе гръмнат, бил за сплашване на сина на Ирена Кръстева, за да не изпее бившата барета и да държи устата си затворена. Впоследствие нишката бавно се разплела и така се стигнало до ареста на Алексей Петров.
Нанка Колева: Алексей Петров е организатор на няколко убийства
Алексей Петров е организатор на няколко убийства, включително и на разстрела над прокурора Николай Колев. Това каза пред PRO.BG Нанка Колева, вдовицата на убития преди 7 години магистрат.

Тя се надява, че разследването ще стигне и до поръчителите на покушението, зад което според нея стоят бившият главен прокурор Никола Филчев и бившият шеф на баретите Филко Славов.

Тя е убедена, че бившият главен прокурор години наред е държал Алексей Петров под чадър. За вдовицата на убития Николай Колев акция „Октопод” е надежда за закъсняло, но справедливо възмездие.

Преди около две седмици тя се срещнала с Алексей Петров. „Видяхме се по негово желание. Опита се да ни убеди, че не е такъв, за какъвто го мислим...”, казва тя.

Според Нанка Колева сега разследването трябва да се навлезе и в зоната на убийствата. „Това на ямболската адвокатка, на моя съпруг, на бившата барета Димов... Грозни са нещата, страшни са...”, каза още Колева. Тя смята, че до сега държавата е работила за престъпниците, не за хората, които са в нужда. „Дано това време вече да е отминало”, надява се Колева.

Наскоро тя е спечелила дело в Страсбург, където България беше осъдена за това, че убийството на съпруга й Николай Колев не е разследвано обективно. След решението на съда в Страсбург делото за смъртта му трябва да бъде възстановено. Николай Колев е разстрелян пред дома си през декември 2003-а година. И до днес убийството му се води "неразкрито".

Пред информационна агенция blitz.bg Кеворк Кеворкян заяви: „Ако се доверим на обвиненията, които, както успях да прочета, са отправени към този човек, ще излезе, че за първи път мафията е искала да си направи вестник. Сега вероятно мнозина ще кажат, че този арест идва късно. Въпросът е обаче да не свърши рано, както е обичайно у нас“.

afera.bg



Тагове:   оказа,


Гласувай:
0



1. zaw12929 - О п а !!
11.02.2010 14:42
О п а !!
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930