Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2010 20:09 - Веско Маринов грабна „Златния Орфей” и "Мелодия на годината"
Автор: slivenplus Категория: Забавление   
Прочетен: 526 Коментари: 0 Гласове:
0




  image Най-коментираният роден изпълнител през последните дни Веселин Маринов е и новият носител на престижнте конкурси „Златния Орфей” и "Мелодия на годината". Новината бе съобщена от организаторите на музикалното събитие. Песента, с която любимецът на БКП, БСП, а сега и на ГЕРБ печели е новият химн на МВР „Нашата полиция”. Хитът е по текст на априлското сърце Евтим Евтимов и композитора магьосник Тончо Русев, но вече се възприема като неофициален национален химн, особено ако се сбъдне пророчеството на БСП, че България се превръща в полицейска държава.

Според проучване на социоложката Мира Янова парчето вече е толкова популярно, че вместо „Моля документите ви за проверка” или "Казвай бързо, щот" много ще боли", полицаите приветствали гражданите пеейки: „Гордост е да служиш в редовете на България и МВР”.

Решението за новия лауреат било взето лично от министъра на културата Вежди Рашидов, който преди месец стана инициатор за възраждането на фестивала „Златния Орфей”.

„Знам, че Орфеят и не се е провеждал, но разбирате, че е криза, Дянков иска да се пестят парички. А защо да нямаме отличен творец без да се правят конкурси и разни там Орфеи. Събрахме се в творческата гилдия и без спор приехме, че „Нашата полиция” е шедьовър без алтернатива. Да взима Веско наградата, да се радва, а народът да има победител. И проф. Вучков, и примата Лили Иванова с две ръце бяха за него, майстор е Веско”, мотивира се пред медиите шефът на родната култура. Той даже се похвали, че кметът на Каварна Цонко Цонков му бил спешна телеграма, че местните общинари решили вместо паметник на Рони Джеймс Дио да издигнат в цял ръст, но от бронз изпълнителя на „Горчиво вино” в морската столица на рока.

„Мене пък са ме харесали да изчукам фигурата му, ама аз му викам на Цонко – Толкова поръчки имам, че на Сезар пращам да ми помага, изтормозих го човека...Ама и Бойко ме натиска да увековеча Веско Маринов в скулптура, как да му откажа”, обясни Рашидов свенливо, пафкайки пура, на цената на една учителска заплата.

Брадатият творец и държавник бе словоохотлив пред журналистите и призна и последните терзания на таланта си. Бил впечатлен от идеята на Веско Маринов да възпее министерството на приятеля си Цветанов. Даже се почувствал засрамен, че до сега не се е сетил да увековечи шефа си и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 „Чист гаф е от моя страна, мина цяла година, а вече имаме добрия пример на моите предшественици в културното министерство. Проф. Божидар Абрашев написа концерт за обой и оркестър, посветен на министър-председателя Симеон Сакскобурготски. Спомняте си какъв фурор предизвика творбата при премиерата й в зала „България”. Хората ръкопляскаха в екстаз и викаха „Браво”. Това беше истината, а не онези клевети и лъжи, които разпространяваха смърфовете на Иван Костов, че изпълнението било освирквано, некадърно, а истинските познавачи на класиката напуснали залата потресени от бездарната творба. Те и досега в НДСВ си е я тананикат на ум тази музика”, обясни културният министър.

Такъв бил случая и със Стефан Данаилов - снимал се с премиера си в един клип със стар трамвай и превърнал Сергей Станишев във филмова звезда. Сега от Холивуд канели наш Сергей да играе ролята на Мистър Пропърт, ама той бил зает да играе с артистите в БСП.

За паметника на Бойко Вежди черпел вдъхновение от портрета на Тато – Живков. „Доверявам се на класиката, а нали и двамата са хора от народа”, мотивира се скулпторът и разказа, че вече е поискал от столичния кмет Фандъкова да отреди място пред Министерски съвет за творбата му. „Хората обичат Бойко, искат да го пипнат, да го докоснат, но той е зает с държавата, с тениса, с Първанов и газа. Ето възможност, да идват до паметника, да го пипат, да се снимат с него по цял ден за спомен. Това е народната любов. Ще има кяр и за бюджета. Всички държавни учреждения и училища от провинцията трябва да минат под строй през паметника, даже всяка година по веднъж до края на мандата ни. По едно билетче до София и по едно кафе и вафла да купят, ето ти милиони за хазната”, въздъхна облекчен творецът реформатор.

От професионалния център за естетическо възпитание на нацията към ГЕРБ вчера съобщиха, че в момента вече са поръчани химни на всички родни министерства. Обществената поръчка била спечелена от тандема Маринов- Евтимов- Русев. Те вече усилено творели в базата на Министерски съвет в Евксиноград. Даже премиерът забранил на министрите и заместниците им да излизат в отпуска, за да не нарушават вдъхновението им.

След МВР първенци били от здравното министерство. Маршът им бил новороден и звучал така:

Щом чуеш вопъл, стон и хрип
от птичи или свински грип,
ти бързо скачаш на нозе,
любимо и добро МЗ

По твоите пътеки здравни
със стъпки смели, стъпки славни,
с сърца горещи и грижовни
вървят чиновник до чиновник.

ana-maria

О, здравно министерство наше,
събуваме пред тебе гащи
да ни направиш яка клизма
във името на хуманизма.
(припев)
и т.н.

Почти наполовина бил готов и текстът с химна на най-важното министерство – финансовото. Доверен източник от покоите на Дянков издаде за читателите на Frognews.bg само първия куплет и припева, които още се шлайфали:

Пари, пари, и пак пари,
това са български мечти.
Но кризата бюджета ни удари
И кинтите от джоба ни извади.

Върви народе в чужбина
За да пребъде милата ни татковина.

Дянков, Дянков ти си ангел наш,
от Първанов Бойко да те пази
(припев)

Музиката пък щяла да бъде направо авангардна, нещо като смесица от „Money„ на „Пинк флойд” и „Ставай страна агромная”, обяснил дръзновено Тончо Русев. Най-куцуз вървял химнът на арграрното ведомство. Министър Найденов настоявал текстописецът да вплете в куплетите ключовите фрази „Череши и Дикме”, „Гори, заменки” и „Замразено ирландско месо”.

След патетичните и възторжени пориви около министерските химни, в столичния ъндърграунд обаче се носят и опасни, даже зловредни слухове, които сериозно могат да разклатят устоите на правителството и управляващите.

ДАНС, ГДБОП и митниците вече проверяват дали пък подаръкът на Веселин Маринов не е провокация и конспирация срещу най-успешния министър - да му срине авторитета, да го изкара, че обича да му се подмазват и баданосват с некадърни творби, че с концерти прави пир по време на чума? Цветанов вече е с най-висок рейтинг, би и президента и Борисов, но дали някой не иска да му скапе възхода, питат се тревожно в редиците на ГЕРБ.

Агентите с качулки проверяват съмнения, че Маринов е законспириран в новата власт от „Позитано” и „Дондуков”2. Който се е клел на Бузлуджа, не може да смени нрава си, а само боята си, установили след електроанализ топ агентите. Те потърсили даже логистичната подкрепа от арестанта доц. Алексей Петров – Октопода. Той с намигвания (защото в килията го записват, а ръцете му са с белезници) посочил, че следите и по неговия казус водят към президентството.

От империята на доброто – ГЕРБ, са решили да отвърнат на удара, твърдят запознати. В ход е контраакция за настъпление. Според нея Веско Маринов ще бъде реанимиран отново като червена песнопойка, с конспиративна задача да изпее фалшиво бъдещия химн на новата президентска формация. Така щял да бъде даден грешен тон за провал на старта на Първановия проект.

Ефтин Пишманов Ефтинов


Тагове:   маринов,   „златния,   орфей”,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930